fbpx

K-vitamin: A hiányzó tápanyag a szívroham és csontritkulás megelőzésére

Az elmúlt évtizedben hatalmas mennyiségű kutatás látott napvilágot, a D-vitamin fontos szerepéről az ön egészsége megőrzésében. Azonban, egy új kihívó ugrott be a ringbe, és esélyes hogy az „új D-vitaminnal” van dolgunk. Sőt, azt figyeltük meg, hogy a D-vitamin pozitív hatásait még erősíti is, amikor azokat együtt használjuk. Ez az „új kihívó” a K-vitamin. Tömérdek … Olvass tovább

Vashiány tünetei és kezelése

Mi a vashiány? A vashiány alapvetően vashiányos vérszegénységet okoz, betegségeként már azt emlegetjük, nem magát a vashiányt. Mindig az egész szervezetet érinti, függetlenül attól, hogy a vas legnagyobb mennyiségben a vörös vérsejtek hemoglobinjában van jelen. Tünetek • fáradékonyság • gyengeség • fejfájás • szédülés • sápadtság • hajhullás • szívdobogás-érzés • torokszorítás • nyelési zavarok … Olvass tovább

Gyógynövény- és fűszerkisokos: Melyik mire jó?

Sokunk polcán megtalálható rengeteg gyógynövény és fűszer, bár a legtöbbről azt sem tudjuk, hogy micsoda, mire használhatjuk és milyen egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai vannak. Vannak olyan fűszernövények, melyek egyben gyógynövények is, hiszen egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai nagyban segíti szervezetünk megfelelő működését. Ha rendszeresen fogyasztunk belőlük, vagy főzünk velük, minden különösebb odafigyelés nélkül építjük immunrendszerünket. Nézzük … Olvass tovább

10 étel, amelyektől hosszabb ideig jóllakottnak érzi magát

Alább találja azt a tíz ételt, amelyek fogyasztásával hosszabb ideig jóllakottnak fogja érezni magát: 1. Alma. Egyen meg egy almát nagyjából fél órával az étkezések előtt, és garantáltan kevesebbet fog enni. Az alma magas víz- és rosttartalma ugyanis segíti gyomra megtöltését.  Emellett az almában található pektin segíti a vércukorszint ingadozásának megakadályozását, amely a hirtelen éhségért … Olvass tovább

Vörösborral is karban tartható a bélflóra? Itt a tudományos eredmény!

A vörösbor, ha ugyan vérré nem is válik a fogyasztójában, de jótékony hatása azért lehet. A mértékkel kortyolgatott vörösbor kedvezően hathat a szív- és érrendszer működésére, sőt – mint újabban kiderült – jó hatással van a bélflórára is. Vörösbor: ha nem is gyógyszer, de legalább orvosság Milyen szép is a borozóknak abban a hitben ringatniuk … Olvass tovább

Kötelezővé kellene tenni nőknek a vöröslencsét – Csodálatos hatásai vannak!

A vöröslencse egy csodálatos alapanyag, ám mégsem főznek sokan vele. Ennek valószínűleg ismeretlensége, és ára az oka, ugyanis drágább, mint a hagyományos változat. Azonban nem kiugróan sokat kell kiadnod érte, és olyan sok előnye van, hogy minden bizonnyal te is teszel majd vele egy próbát. Érzékeny a gyomrod? Vörölencsét nyugodtan fogyaszthatsz! Első és egyik legnagyobb … Olvass tovább

Lúgosítással megelőzhető nagyon sok betegség

Lúgosítással megelőzhető a fáradtság, a megfázás, a szívinfarktus, a csontritkulás, az elhízás, az ízületi gyulladás és az elsavasodás. Szervezetünk egy olyan vegyi üzem, melyben folyamatosan zajlanak a kémiai reakciók. Ezek a reakciók hulladékot termelnek. A hulladék, ha felhalmozódik mérgezést okoz. A sejtjeinkben termelődő hulladék nagy része utat talál a véráramba. Ezek az úgynevezett toxinok a … Olvass tovább

A fermentált zöldségek a legegészségesebb élelmiszerek között vannak

Régen sokkal kevesebb emésztési probléma fordult elő, és ez talán köszönhető volt annak is, hogy – hűtő hiányában – napi szinten fogyasztottak fermentált élelmiszereket az emberek. A fermentált ételek tele vannak hasznos, szervezetünk számára fontos baktériumokkal. A fermentálás a sóval tartósítás ősi technikája. Nem csak káposztát savanyíthatunk tulajdonképpen, hanem gyakorlatilag bármit, a sárgarépától a cukkinin … Olvass tovább

Top 10 étel a rák megelőzésére

Rák – már a nevének hallatára kirázza az embert a hideg. A legtöbben túl sok embert ismerünk, aki szenvedett már ettől a borzasztó betegségtől. A rák gyógyítható, de sajnos sokan nem elég szerencsések, hogy időben elkezdjék a kezelést. A rákos betegek többsége iszonyú kínokat él meg, mielőtt elveszti a rák ellen vívott harcot. A rák … Olvass tovább

Szívvédő hatású a fekete csokoládé?

A csokoládé a legősibb gyógyszerek közé tartozik, de egy holland vizsgálat fontos, új adatokkal szolgált a kedvező egészségügyi hatások magyarázatára. A fekete csokoládé ugyanis gátolja az érelmeszesedést és megtartja az erek rugalmasságát. Franz Messerli, a világhírü szívgyógyász néhány éve érdekes tanulmányt közölt arról, hogy a csokoládé kifejezetten jó hatással van a gondolkodási képességre és kimutatta: … Olvass tovább

Azt gondolná elég a napozás? Ezek a betegségek is előidézhetnek D-vitamin hiányt

Tél végére sokan szenvednek a D-vitamin hiány tüneteitől. Melyek ezek és hogyan szüntethetjük meg? D-vitamin zsírban oldódó vitamin, mely a szervezetben raktározódik. D1, D2 és D3 vitaminok tartoznak a D-vitamin gyűjtőnév alá – magyarázza Dr. Polgár Marianne gyermekorvos-gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa. A D-vitaminnak a szervezet számára legjobban felhasználható formája a D3-vitamin. Provitaminja a 7-dehidro-kolekalciferol, … Olvass tovább

10 ok, amiért a köles jó nekünk!

A köles előnyei nemcsak tápanyagtartalmában mutatkoznak meg. Egyike azon kevés teljes gabonáknak, melyek gluténmentesek és lúgosítanak. Lássuk, miért érdemes fogyasztanunk! Ha csak egy-két egészségügyi előnyét említjük a kölesnek, messze járunk az igazságtól. A köles előnyei nem állnak meg annál a ténynél, hogy lúgos és gluténmentes, tápanyagban gazdag gabona. Sajnos, nem kap akkora figyelmet, amekkorát érdemelne. A főtt köles remek … Olvass tovább

Görögdinnye: maga az egészség!

A nyári szezon egyik legnagyobb kedvence kétségkívül a görögdinnye: gyerekek és felnőttek egyaránt odavannak ezért az édes, lédús, zamatos finomságért. Ráadásul ez a közkedvelt csemege nem csupán jóízű, hanem rendkívül egészséges is. VITAMINBOMBA A JAVÁBÓL Gyümölcsök tekintetében a görögdinnye kiemelkedő, hiszen a legkevesebb kalóriát tartalmazza. Ezen kívül számos hasznos tápanyag megtalálható benne. Mindenekelőtt gazdag A-, … Olvass tovább

Fűszerpaprika gyógyhatása

Fűszerpaprika (Capsicum annuum) Gyógyhatása A fűszerpaprika jótékony hatást gyakorol gyomorproblémák esetén, mert serkenti az emésztést és fokozza a nyál és a gyomornedvek elválasztását. Fogyasztását éppen ezért javasolják gyomorrontás, gyomorhurut, émelygés és gyomorgörcs esetén is. Magas a C-vitamin tartalma, ezért támogatja az immunrendszer működését, és fogyasztása által megelőzhető a Skorbut kialakulása. Egyik fő hatóanyaga a kapszacin … Olvass tovább

Prosztata problémák: végleges megoldás?

A prosztatagyulladás, valamint a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás egyaránt gyakori probléma a férfiak körében, és a közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag idősebb korban jelentkezhetnek. Hogyan lehet enyhíteni a kínzó panaszokon, és létezik-e végleges megoldás rájuk? A prosztata vadgesztenye alakú és nagyságú szerv, amely a húgyhólyag alatt helyezkedik el, körülölelve a húgycsövet. Kamaszkorban kezd növekedni, majd a mérete egészen … Olvass tovább

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!