fbpx

Az élelmiszerek, amelyeket magas vérnyomás esetén kerülni kellene

Amerikában majdnem minden harmadik felnőttet érinti a magas vérnyomás, ezért manapság egyre népszerűbb a magas vérnyomásra vonatkozó étrendi ajánlások témája. Mi okozza a magas vérnyomást? Általában a nem elegendő zöldség és gyümölcs fogyasztása magas nátrium- és alacsony káliumbevitelhez vezethet, ami hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához. Tehát magas vérnyomás esetén nátrium- és zsírszegény étrendet javasolnak, kerülje az alábbi ételeket:

Savanyúság

A savanyúságok rendkívül alacsony kalória- és zsírtartalmúak, és magas a K-vitaminban is, ami segít a véralvadásban a sérülés után, ez nagyszerű. De tele vannak nátriummal, egy közepes savanyúság több mint 570 mg nátriumot biztosít, ez a napi ajánlott szükséglet több mint 1/3-a. Tehát ha magas a vérnyomása, korlátozza a savanyúság bevitelét.

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

Savanyú káposzta

A savanyú káposzta számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve a C- és K-vitamint, vasat és jó mennyiségű rostot, valamint erősíti az immunrendszert is, de korlátozni kell az elfogyasztott káposzta mennyiségét, vagy válasszon alacsony nátriumtartalmú márkákat fél csészeként. több mint 460 mg nátriumot tartalmaz, ami az ajánlott napi bevitel 19%-a.

Szalonna

A szalonna nem csak finom, más sertéshúshoz hasonlóan B-vitaminokat (B1-, B2-, B3-, B6-, B12-vitamin), D-vitamint, valamint cinket, vasat és magnéziumot is tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a pozitív egészséghez. egészségügyi test. De miért fél a legtöbb ember megenni? Mivel rendkívül magas a nátriumtartalma, három szelet körülbelül 270 mg nátriumot és 4,5 gramm zsírt tartalmaz, így a sós-zsíros sertésszalonna helyett érdemes kipróbálni a pulykaszalonnát az alacsonyabb nátriumbevitel érdekében.

Teljes tej

Ha izmot próbálsz építeni, a teljes tej a legjobb választás, több zsírt ad a kelleténél, egy csésze teljes tej 8 gramm zsírt tartalmaz. Ha magas vérnyomással él, próbáljon 2%-os tejet, vagy még jobb sovány tejet használni, mivel a teljes tejben lévő telített zsírok károsak az Ön számára, és szívbetegséghez vezethetnek.

Fánk

Az emberek szeretik a fánkot édes íze miatt, de nem tesznek jót az egészségnek. Egyetlen fánk több mint 300 kalóriát és 12 gramm zsírt tartalmazhat, mivel sütik, ami azt jelenti, hogy sok telített és transzzsírt kap, ami növelheti a szívbetegség kockázatát.

Ramen tészta(Noodle)

A ramen tészta világszerte népszerű az egyetemisták körében, mivel olcsó és kényelmes. Ez azonban nem egészséges választás, mivel tápanyaghiányosak és sok egészségtelen összetevőt tartalmaznak. Egy csomag ramen 14 gramm zsírt tartalmaz, ebből 6 gramm telített zsírt és 1731 gramm nátriumot, ami az ajánlott napi szükséglet több mint 70%-a! Valójában az ízesítőcsomag tartalmazza a nátrium nagy részét, ezért a nátriumbevitel csökkentése érdekében jobb, ha nem adjuk hozzá az aromacsomagot.

Alkohol

A túl sok alkoholfogyasztás egészségtelen szintre emelheti a vérnyomást, és az alkohol károsíthatja az erek falát. A magas vérnyomásban szenvedők teljes mértékben kerüljék az alkoholt, vagy mértékkel igyanak. A mértékletes ivást általában a következőknek tekintik:

Naponta egy ital 65 év feletti férfiaknak

Napi két ital 65 év alatti férfiaknak

Naponta egy ital bármilyen korú nők számára

Egy ital 12 uncia sör, 5 uncia bor vagy 1,5 uncia 80-próbás desztillált szeszes ital. Ha magas a vérnyomása, korlátozza a fenti ételek fogyasztását, és az alacsony nátriumtartalmú ételekre való összpontosítás segíthet.

Néhány jó választás: káliumban gazdag banán, sómentes fűszerek, káliumba csomagolt fehér burgonya, friss hal, tápanyagban gazdag limabab, vasban gazdag spenót, omega-3 zsírsavakban gazdag lenmag.

Forrás: Naturalnews.com, Liu Jiao

Képek: Canva

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

További bejegyzések

Gyógynövények, hatóanyagok

Különleges olaj: tolvajok olaja

Az olaj története az 1400-as évekig, a mai Franciaország területén tomboló pestis járvány idejéig nyúlik vissza. Néhány ember gyógynövényekből és ecetből olyan keveréket készített, melyek

Tovább »
Gyógynövények, hatóanyagok

Mellek és a jód kapcsolata

Írta: Árvay Bálint ©2021 Egy kis történelmi visszatekintés A mellek egyes elváltozásai és a jódhiány közti összefüggés kutatása nem újkeletű dolog. Említhetnénk itt például Dr.

Tovább »
Táplálékkiegészítők

“Ctrl”-ált béltisztítás

Még aktuális a téma, ha továbbra is eredményesen végezzük szervezetünk tisztítását, és minőségi tápanyagokkal látjuk el, akkor a szezonális betegségek kevésbé fognak minket utolérni. Ilyen

Tovább »

További előadások

Hogyan győzzük le a kórokozókat?

A COVID megjelenése óta megnőtt a fertőtlenítés szerepe a környezetünkben, hiszen szükséges védekezni a kórokozókkal szemben. De vajon hogyan, milyen formában tudunk ellene védekezni úgy,

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!