fbpx

Mák és dió: emiatt olyan egészségesek

Nincs bejgli mák és dió nélkül, és most egy dietetikus mondja el, miért is olyan egészségesek a karácsony legnépszerűbb ízei! Az élelmi rostokról máig sem tudunk mindent, pedig azok kedvező élettani hatása szinte felmérhetetlenül összetett– állítja Soltész Erzsébet dietetikus, aki egy hazai független laboratóriummal együtt ismeretterjesztő sorozatot indított. Első alkalommal a bejgli legfontosabb alapanyait, azaz … Olvass tovább

K-vitamin: A hiányzó tápanyag a szívroham és csontritkulás megelőzésére

Az elmúlt évtizedben hatalmas mennyiségű kutatás látott napvilágot, a D-vitamin fontos szerepéről az ön egészsége megőrzésében. Azonban, egy új kihívó ugrott be a ringbe, és esélyes hogy az „új D-vitaminnal” van dolgunk. Sőt, azt figyeltük meg, hogy a D-vitamin pozitív hatásait még erősíti is, amikor azokat együtt használjuk. Ez az „új kihívó” a K-vitamin. Tömérdek … Olvass tovább

Lúgosítással megelőzhető nagyon sok betegség

Lúgosítással megelőzhető a fáradtság, a megfázás, a szívinfarktus, a csontritkulás, az elhízás, az ízületi gyulladás és az elsavasodás. Szervezetünk egy olyan vegyi üzem, melyben folyamatosan zajlanak a kémiai reakciók. Ezek a reakciók hulladékot termelnek. A hulladék, ha felhalmozódik mérgezést okoz. A sejtjeinkben termelődő hulladék nagy része utat talál a véráramba. Ezek az úgynevezett toxinok a … Olvass tovább

Top 10 étel a rák megelőzésére

Rák – már a nevének hallatára kirázza az embert a hideg. A legtöbben túl sok embert ismerünk, aki szenvedett már ettől a borzasztó betegségtől. A rák gyógyítható, de sajnos sokan nem elég szerencsések, hogy időben elkezdjék a kezelést. A rákos betegek többsége iszonyú kínokat él meg, mielőtt elveszti a rák ellen vívott harcot. A rák … Olvass tovább

A mák, mint gyógynövény és a hosszú élet titka

Ki ne keresné manapság a fiatalság forrását és szeretné a fiatalos erőnlétét könnyen és sokáig fenntartani, minőségi életét meghosszabbítani. Tudományos kutatások igazolták a mák egészségre gyakorolt számos pozitív hatását. Szerencsére a mák fontos helyet foglal el ma is a magyar étkezési kultúrában, mégis valószínűleg kevesen ismerik áldásos gyógyhatásait.  Ki ne keresné manapság a fiatalság forrását … Olvass tovább

Zeller, mint gyógynövény

A zeller egész évben kapható. Változatosan elkészíthető, egészséges táplálék. Olyan értékes anyagokat tartalmaz, amelyek számos betegségtől védenek. A zeller Dél-Európából terjedt el. A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért. Ma többféle változata ismert és termesztett. A zellergumó éppoly hasznos, mint a felső része, a különbség annyi, hogy a felső rész húsos levélszárát inkább nyersen … Olvass tovább

A feketebors bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 16 pontban

Feketebors: milliónyi ember fogyaszt naponta, de talán nincsenek is tisztában a ténnyel, miszerint ez egy klasszikus gyógyhatású fűszer, amely nagyon gazdag ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Ezenkívül pedig antibiotikum hatású is. A feketebors tápanyagtartalma: Ez a látszólag kis fekete fűszer tele van sokféle, különböző anyaggal, és olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amely pozitív hatással van az egészségre. Az … Olvass tovább

Fogyókúra: 4 módszer a mézes-fahéjas fogyókúrához

Bár nincsen biztos csodaszer a fogyásra, megfelelő értenddel és testmozgással kombinálva a méz és fahéj keveréke meggyorsíthatja a fogyást, és segítheti az ételek iránti vágy elmullasztását.  A két összetevőt kombinálva egyféle szuperpárost hoz létre, amely a nap kezdetén és végén fogyasztva segíti a fogyókúrás sikerei elérésében.  A méz önmagában is rengeteg antioxidánst és enzimet tartalmaz, … Olvass tovább

Mit (t)ehetünk a rák ellen? Így táplálkozhat egészségesebben!

Összeállításunkban olvashat arról, hogy miként csökkenthető táplálkozással a rák kockázata, valamint tanácsokat talál a rákos betegek táplálkozásával és táplálásával kapcsolatban. Minden harmadik rákbetegség megelőzhető lenne, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a rákos megbetegedéseket. Milyen az egészséges életmód? Hogyan táplálkozzunk egészségesebben? Az egészséges életmód alapszabályainak betartása mellett fontos, … Olvass tovább

Milyen gyümölcsöket ehetnek a cukorbetegek?

A cukorbetegek pontosan tudják, mennyire fontos, hogy mikor és mennyi szénhidrátot juttatnak a szervezetükbe. Habár a szénhidrátok testünk egyik legfontosabb energiaforrásai, mivel azonban az emésztés során minden szénhidrát egyszerű cukorrá bomlik le, így diabétesz fennállása esetén nagyon oda kell figyelni a bevitelre. Általában véve a gyümölcsök, illetve bizonyos zöldségek esetén is számolni kell a szénhidráttartalommal, … Olvass tovább

10 ok, amiért a köles jó nekünk!

A köles előnyei nemcsak tápanyagtartalmában mutatkoznak meg. Egyike azon kevés teljes gabonáknak, melyek gluténmentesek és lúgosítanak. Lássuk, miért érdemes fogyasztanunk! Ha csak egy-két egészségügyi előnyét említjük a kölesnek, messze járunk az igazságtól. A köles előnyei nem állnak meg annál a ténynél, hogy lúgos és gluténmentes, tápanyagban gazdag gabona. Sajnos, nem kap akkora figyelmet, amekkorát érdemelne. A főtt köles remek … Olvass tovább

Görögdinnye: maga az egészség!

A nyári szezon egyik legnagyobb kedvence kétségkívül a görögdinnye: gyerekek és felnőttek egyaránt odavannak ezért az édes, lédús, zamatos finomságért. Ráadásul ez a közkedvelt csemege nem csupán jóízű, hanem rendkívül egészséges is. VITAMINBOMBA A JAVÁBÓL Gyümölcsök tekintetében a görögdinnye kiemelkedő, hiszen a legkevesebb kalóriát tartalmazza. Ezen kívül számos hasznos tápanyag megtalálható benne. Mindenekelőtt gazdag A-, … Olvass tovább

Téli gyógyborok

Készítsünk házi gyógynövényborokat különböző nyavajákra! Már Hippokratész (i.e.460-375) orvosi kezeléseiben is nagy szerepet kap a szőlő, illetve a bor. Használták külsőleg és belsőleg, de a korabeli orvosok gyógyfüveket és fűszernövényeket is adtak hozzá a teljesebb hatás elérése érdekében.  A római Plinius (Kr. u. 23-79) „Historia Naturalis” című művében már több, mint hatvanféle gyógybort írt le. … Olvass tovább

Kókuszos-citromos szelet – dr. Andrew Weil receptjei

Ez egy egészségesebb riff a klasszikus citromszelethez olívaolajjal, őrölt mogyoróval és kókuszdióval. Ez a klasszikus citromszelet egészségesebb változata. Vaj helyett olívaolajat, őrölt mogyorót és kókuszt használunk, hogy ínycsiklandó, omlós tésztát kapjunk. A citromos-túrós puding a szokásosnál jóval kevesebb cukorral készül. Az egész család kedvence lesz ez a csemege! Hozzávalók A tésztához 1/2 csésze zabpehely3 evőkanál mogyoró1 evőkanál + … Olvass tovább

Sárgarépás-banános muffin – dr. Andrew Weil receptjei

Ezek a sárgarépa-banános muffinok a normál változatokhoz képest alacsony szénhidráttartalmúak, tele vannak gyümölcsökkel és diófélékkel, és nagyon finomak. A feleségem, Ally mindig süt otthon valamit, így a konyhánk lényegében a True Food sütemények K+F (kutatás és fejlesztés) központja. Bár szakmailag képzett séf, felkeltette érdeklődését a főzés és az étkezés egy új módja, amelyről Andy mesélt nekünk. A … Olvass tovább

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!