fbpx

K-vitamin: A hiányzó tápanyag a szívroham és csontritkulás megelőzésére

Az elmúlt évtizedben hatalmas mennyiségű kutatás látott napvilágot, a D-vitamin fontos szerepéről az ön egészsége megőrzésében. Azonban, egy új kihívó ugrott be a ringbe, és esélyes hogy az „új D-vitaminnal” van dolgunk. Sőt, azt figyeltük meg, hogy a D-vitamin pozitív hatásait még erősíti is, amikor azokat együtt használjuk. Ez az „új kihívó” a K-vitamin.

Tömérdek új kutatás a K-vitamin (konkrétabban a K2 vitamin) és a D3 vitamin összekapcsolt hatását vizsgálják, főként azok hatását a csonterősségre és szív-érrendszeri betegségek megelőzésére nézve. Mielőtt megvizsgálnánk egyenként a fent említett vitaminokat, nézzük át, mit tudunk a K és D-vitaminokról, és azok szerepéről.

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

D-Vitamin: Gyors áttekintés

Az ember egészségére nézve a D-vitamin kulcsfontosságú. A megnevezés félrevezető – a D-vitamin nem egy vitaminfajta. A valóságban egy hatásos szteroid hormonról van szó, ami az ön huszonötezer génjéből közel háromezret befolyásol. Közvetlen hatással van olyan génekre, melyek súlyosbíthatják – vagy megelőzhetnek – különböző betegségeket. Kimutatták, hogy a D-vitamin tucatnyi egészségügyi probléma megelőzésében játszik szerepet:

Rák, magas vérnyomás, szívbetegségek, autizmus, elhízás, sokízületi gyulladás, 1-es és 2-es típusú cukorbetegség, velőshüvely-szétesés, Crohn-betegség, nátha/megfázás, fekélyes vastagbélgyulladás, gümőkór, idősödés jelei, demencia, ekcéma és pikkelysömör, alvászavar, halláskárosodás, izomfájdalmak, fogszuvasodás ínybetegségek, csontritkulás, szemfenéki meszesedés, császármetszés veszélye, terhességi magas vérnyomás, rohamok, meddőség, asztma, Cisztás fibrózis, migrén, depresszió, Alzheimer-kór, skizofrénia.

Napjaink magas krónikus megbetegedési arányának egyik fő oka – az egészségtelen étkezés és kevés mozgáson kívül – a D-vitamin hiány. Becslések szerint az amerikai népesség 85 százaléka D-vitamin hiányos.

Kollektív csalódást okozott a természetgyógyász közösségben, amikor 2010, November 30.-án, az IOM (Institute of Medicine, az USA nemzeti egészségügyi intézete) élelmiszer és tápanyag bizottsága (FNB, Food and Nutrition Board) frissítette a D2-vitamin (és Kalcium) bevitel ajánlott mennyiségét.

Az IOM szerint a napi ajánlott bevitel (recommended daily allowence, RDA) terhes kismamáknak és felnőtteknek (70 éves korig bezárólag), megegyezik azzal a mennyiséggel, ami újszülötteknek és gyerekeknek ajánlatos. A mennyiség pontosan 600 IU (nemzetközi egység, international unit). Mindez annak ellenére, hogy elsöprő mennyiségű bizonyíték mutatat arra, hogy a D-vitamin nem csak a csonterőségben, hanem sok más területen is fontos szerepet játszik az ember egészségében. Az emberek többségének több mint tízszer akkora szükséglete van, mint amennyi D-vitaminhoz jut.

További információ érdekében, olvassák el ezt a cikket az IOM D-vitaminnal kapcsolatos új irányelvéről. Benne Dr. Cannel-el, a D-vitamin tanács megalapítójával (Vitamin D Council) beszélgetünk, aki megosztja velünk aggodalmait a döntésről, végül pedig Carole Baggerly-val, a GrassrootsHealth alapítójával is néhány szót váltunk a témáról. [link] (http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/03/26/the-delicate-dance-between-vitamins-d-and-k.aspx)

A következő módon tudjuk növelni D-vitamin bevitelünket:

•    Legyen kint természetes napfényben. D-vitamin nap sugaraiból elő-hormonként viselkedik, ami gyorsan átalakul az ön bőrében Calcifediol-ra (25-hydroxyvitam D), vagy D3-vitaminra.
•    Belsőleg ható D3-vitamin étrend kiegészítők használata, amikor az elegendő természetes napfény nem lehetőség.

K-vitamin alapinformációk

A K-vitamin nagy eséllyel annyira fontos a szervezetünknek, mint a D-vitamin. Kutatások egyre több és több egészségügyi előnyt tulajdonítanak a K-vitaminnak. A vitamin széleskörű elfogadottsága, mint egy létfontosságú tápanyag, valahol ott tart, mint a D-vitamin körülbelül tíz éve. Kiderült, hogy sokkal több előnye van, mint azt eredetileg a kutatói közösség gondolta.

A terület egyik legfontosabb tudósa, Dr. Cees Vermeer szerint; gyakorlatilag mindenkinek K-vitamin hiánya van, úgy ahogy a legtöbb ember még mindig D-vitamin hiányban szenved. Az átlag étrend tartalmaz elég K-vitamin, hogy biztosítsa a megfelelő véralvadást, de nem eleget ahhoz, hogy védelmet nyújtson a következő egészségügyi problémák ellen (és a lista folyamatosan csak nővekszik): érrendszeri megbetegedések, visszér,agyi betegségek (többek között demencia, a K-vitamin pontos szerepe ezen a téren megfigyelés alatt ál), Csontritkulás, fogromlás, prosztatarák, tüdőrák, májrák, leukémia, fertőző betegségek (pl.: Tüdőgyulladás)

A K-vitaminnak két alapvető formája van a K1 és K2:

•    K1-vitamin: A zöld étkezési növényekben található, a K-1 egyenes a májba megy, és segíti a véralvadást. (Ez a fajta K a csecsemőknél kialakuló vérzési rendellenességek kiküszöböléséhez fontos)
•    K2-vitamin: A bélben jelen lévő baktériumok nagyszámban termelik. Sajnos innen nem szívódik fel és a széklettel kikerül a szervezetből. A K2 segíti az érfalak, a csontok, és más (a májtól eltérő) szövetek egészségét.

Ha ez még nem lenne elég, a K2-vitammink számos alcsoportja van: Az MK4, MK7, MK8 és az MK9. Számunkra a legérdekesebb az MK7, egy újonnan felfedezett, hosszabban ható K, mely a többinél széleskörűen alkalmazható. A legtöbb K2 étrend kiegészítő esetében MK7-ről beszélünk. Az MK7 az úgynevezett „natto”-ból nyerhető ki, amely egy Japánból származó erjesztett szójatermék. Ha önnek megfelel, temérdek mennyiségű MK7-hez juthat ha natto-t fogyaszt, mivel relatíve olcsó és a legtöbb ázsiai piacon megtalálható. Sajnos kevesen bírják elviselni erős szagát és síkos állagát. Akik nem tartják gusztusosnak a natto-t, az étrend kiegészítőkhöz fordulnak. Ezen felül az erjesztett sajtok is tartalmaznak MK7-et.

Ha K-vitaminról részletesebb leírást szeretne, a Weston Price oldalon találhat egy átfogó ismertetőt a K-vitamin kutatásról és funkcióiról.

Mi viszont vizsgáljuk meg, hogyan játszik össze a K-és D-vitamin.

D-és K-vitamin: A portás és az útterelő

Az egyik általánosan elfogadott hatása a D-vitaminnak, hogy növeli a csonterősséget, hiszen segíti a kalcium felszívódását. Ez nem újdonság, már évtizedek óta bebizonyított tény. Azonban, új kutatások azt mutatják, hogy a K-vitamin (pontosabban a K2) a csontrendszerbe irányítja a kalciumot, miközben megakadályozza annak lerakódását ott ahol az ártalmas lenne. Az ön belső szervei, ízületei, és artériái veszélyeztetve vannak. Az artériákban megkeményedő plakkok nagyrészt a kalcium lerakódás eredménye. Ez az úgy nevezett arteriosclerosis, más néven érelmeszesedés. A K2-vitaminaz osteocalcin nevű protein hormont aktivizálja, melyet az osteoblastok (csontképző sejtek) termelnek. Az ostecalcin szükséges ahhoz, hogy megkösse a kalciumot a csontmátrixba, emellett megakadályozza, a kalcium lerakódását az artériákban.

Képzelje el, hogy a D-vitamin a portás, aki szabályozza, ki mehet be, és a K-vitamin az útterelő, aki megmondja, ki merre forduljon. Nagy forgalom kiigazítás nélkül dugóhoz vezet, káosz lesz mindenhol. Más szóval K2-vitamin nélkül az a kalcium, amit a D-vitamin oly effektíven „be enged” a szervezetbe, az önre káros lehet, mivel a kalcium az erekbe mehet a csontjai helyett. Még arra is találtak bizonyítékot, hogy a D-vitamin biztonságossága a K-vitamin mennyiségen alapul. A D-vitamin mérgezés (noha nagyon ritka a D3 esetében) a K2-vitamin hiány miatt következik be.

K-vitamin, D-vitamin és a szív- és érrendszeri megbetegedések

Amikor az ön testében egy lágyszövet megsérül, a szervezet egy gyulladásos folyamattal válaszol, mely kalcium lerakodással járhat a sérült szövetben. Ez a reakció az erekben érelmeszesedéshez – a plakk felrétegződésével – vezet, ami egyenes út lehet a szívrohamhoz. A K- és D-vitamin kombinált hatására felnövekszik Matrix GLA protein mennyisége a szervezetben. Az MGP felelős azért, hogy megakadályozza a kalcium lerakódását az ön ereiben.

Egészséges artériákban, az MGP összegyűlik a tunica media (az érfal középső rétege) rugalmas rostjai körül, védve azokat a kalcium kristály formálódásától. A megfelelő MGP mennyiség funkciója olyan fontos, hogy az ember szív- és érrendszeri egészségének laboratóriumi vizsgálatára alkalmas. 

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

Dr. Cees Vermer az MGP-ről:

„A szervezet egyetlen mechanizmusa az erekben való kalcium lerakódás megelőzésére az MGP. A szervezet a K-vitaminra támaszkodik, hogy MGP-t termeljen. Az MGP a leghatásosabb ismert gátlószere a kalcium a lágyszövetekben való lerakódásának. Azonban az átlag felnőtt, aki nem fogyaszt K-vitamin kiegészítőket, annyira hiányos a vitaminból, hogy a szervezetben található MGP 30 százaléka inaktív formában van csak jelen. Ez azt jelenti, hogy az egészséges fiatal felnőttek csak 70 százalékos védelmet élveznek az érelmeszesedéstől, sőt korral ez a védelem egyre jobban gyengül.”

Ahogy azt gondolná, kutatások azt mutatják, hogy a K2-vitaminnal kiegészülő étrend csökkenti a szívkoszorúér veszélyét:

•    2004-ben Rotterdam-ban született az első tanulmány, mely demonstrálta a K2-vitamin pozitív hatásait. A tanulmány azon résztvevői között, akik magas mennyiségű K2-vitamint fogyasztottak, az érelmeszesedés és a szívkoszorúér komplikációiból származó halál veszélye 50 százalékkal alacsonyabb volt.
•    Egy másik példa az úgynevezett Prospect study. A tanulmány keretei között 16 ezer embert figyeltek meg 10 éven keresztül. A kutatók azt találták, hogy minden egyes 10 mcg K2-vitamin amivel az alanyok étrendje kiegészült, a szívrohamok aránya 9 százalékkal csökkent.
•    Állatkísérletek azt mutatták, hogy a K2 vitamin nem csupán megelőzi a kalcium lerakódását az erekben, de vissza is tudja fordítani a folyamatot a már „elmeszesedett” erekben mivel a szervezetben található MGP aktivizálódik.

•    Komoly érelmeszesedésben szenvedő embereknél nagy arányban inaktív az osteocalcin, ami K2-vitamin hiányra mutat.

Vizsgáljuk meg, hogy a kalcium kiegészítőszerek milyen szerepet játszanak a témában.

Az ön által használt kalcium étrend kiegészítő tényleg növeli a szívrohamok veszélyét?

Ha ön szed Kalciumot és D-vitamint, de K-ban hiányos az étrendje, akár rosszabbul is járhat, mintha nem szedne semmit. Ezt a sejtést alátámasztotta egy korábbi meta-analízis, mely összefüggést talált a szívrohamok és kalcium tabletták közt. Ugyan a kutatás kimutatta, hogy olyan embereknél, akik Kalcium tablettát szednek, a szívrohamok veszélye magasabb, de nem azt mutatták ki, hogy maguk a kalcium tabletták károsak. Fontos tudni, hogy a Kalcium csak egy befolyásolója az ön csont és szív egészségének.

A fenti meta-analízis olyan kutatásokat vizsgált meg, ahol az egyes alanyok önmagában fogyasztották a Kalciumot, magnézium, D- és K-vitamin nélkül, így a test egyensúlya felborult. A fent említett együtthatók hiányában, a Kalcium káros is lehet az ön szervezetére. A kalcium felépülhet az érfalakban, és szívrohamokhoz vezethet.A meta-analízis ezt tárta föl. Ezen kívül, az is sokat számít, milyen formában fogyaszt Kalciumot.

Hamarosan erről is említek egy pár szót.

Az ember nem szedhet egyes étrend kiegészítőket egymagában „csak úgy”. Nem várhatja el, hogy optimalizáljon komplikált fiziológiai folyamatokat, ha gondolkodás nélkül használ egy-egy étel kiegészítőt figyelmen kívül hagyva annak a szervezet egyensúlyára gyakorolt hatását. A D-vitamin bizonyítottan védelmet nyújt az ön szívének. Egy Hollandiai kutatás összefüggést talált a magas D-vitamin szint, és a szív problémás betegek túlélési aránya között. Ha ön Kalciumot kezdett el fogyasztani, azt mindenképpen ki kell egyensúlyozni D- és K-vitaminnal.

Ezen felül fontos a csontjai egészének megőrzése érdekében, hogy, elegendő magnéziumot, szilícium-dioxidot (kovasav), omega-3 zsírsavakat fogyasszon és megfelelő módon tornázzon. Ezzel el is jutottunk a következő témához: a csontritkulás.

A tömör csontok NEM mindig erős csontok

A menopauza egyik gyakori velejárója a csontritkulás. Az osteopenia-t (alacsony csontsűrűség) és a csontritkulást hagyományosan a DEXA scan nevezetű röntgen vizsgálta, segítségével diagnosztizálják. A DEXA avagy csontsűrűség mérés a csontokban található ásványi anyag sűrűségét méri. Viszont a csont erőssége nem csak a csontsűrűségtől függ. Pontosan emiatt kudarcot vallottak az olyan gyógyszerek, mint a bifoszfanátok. 

Az ön csontjai kollagén mátrixot képező ásványi anyagokból áll. Ezek az ásványi anyagok biztosítják a csontok sűrűségét és merevségét, viszont a kollagén felelős azok rugalmasságáért. Rugalmasság nélkül, a sűrű csontok is törékenyek lesznek. Ebből következik, hogy a sűrűség NEM egyenlő az erősséggel. A Fosamax és hasonló gyógyszerek, magas mennyiségű ásványi anyagot építenek be az ön csontjaiba, hogy azok sűrűnek látszódjanak. A valóságban ilyenkor a csontok meglehetősen sérülékenyek és a csonttörés veszélye magas. Nem meglepő, hogy sokat hallani csípőtörésről olyan emberek esetében, akik ezeket a káros gyógyszereket szedik.

 A biofoszfanátok gyakorlatilag mérgek, melyek megsemmisítik az ön oszteoklasztjait. Ezek a szerek felborítják az ön természetes csont felépülésének rendjét. Sokkal jobban jár, ha csontjai egészségét testmozgással, étrendjavító terápiákkal, hormonokkal (pl.: progeszteron) valamint D-és K-vitaminok fogyasztásával biztosítja.

A kalcium tévhit: A csont ásványosodásról alkotott elméleteink felülvizsgálása

A csontritkulás aránya a legmagasabb azon országban ahol a népesség a legmagasabb mennyiségben jut kalciumhoz, nevezetesen az Egyesült Államokban, Kanadában és a skandináv országokban. Ez a jelenség a „kalcium paradoxon” néven közismert. Mindez azért van, mivel az étrendi irányelvek a csont ásványosodásról tévesen alkotott elméletek alapján lettek felállítva. Ha az ember rossz formában vesz magához kalciumot, vagy a szervezete képtelen annak megfelelő irányítására (például amikor valakinek K-vitamin hiánya van), a kalcium lerakódhat olyan helyekre ahova nem kéne, mint homokszemek a fogaskerékben.

A rossz helyen lerakódott kalcium hozzájárulhat, vagy akár fő okozója is lehet a következő betegségeknek: Korább öregedés, epekő, végbélrák, Crohn-betegség, koszorúér-betegségek, érelmeszesedés, vesekő, dentális plakk és ínybetegségek, petefészekciszták, hipoterózis (a pajzsmirigy csökkent működése), szürkehályog, zöldhályog, makuladegeneráció, túlsúlyosság és cukorbetegség, csont sarkantyú, merev ízületek, osteoarthrosis, íngyulladás, csontrák, Alzheimer-kór, narancsbőr, mellrák és ciszták

Hogyan akadályozza meg a K-vitamin, hogy emberi „korallzátonnyá” váljunk 

Bonyolítja a helyzetet az, hogy a rossz helyre épülő kalcium segít egyes nanobaktériumokat. Ezek a baktériumok kalcium foszfát alapú, kemény kagylóhoz hasonlítható réteget formálnak maguk köré, ezzel védve magukat a szervezet immun rendszere ellen. Amikor ezek a rétegek megkeményednek, a testbe jutó mérgek bezáródhatnak közé, például higany, rovarírószerek vagy műanyag, ezzel nehezítve ezen mérgek kijuttatását a szervezetből. Az elzárt tér búvóhelyet nyújthat vírusoknak, baktériumoknak és gombáknak is. Ha az ember túl sok kalciumot fogyaszt, az más ásványi anyagok hiányához, és a szervezet egyenlőtlenségéhez vezet. A nyugati országokban sokkal több kalciumot fogyasztunk, mint kéne.

A biodinamikus termelés feltalálója, Rudolf Steiner szerint:

„A legtöbb kalcium gravitációs hatású és olyan erőket vezet, melyek erősítik a gravitációt. Minél több kalcium kiegészítőt fogyaszt valaki, azt a kalcium annál hamarabb lehúzza magával a Földbe.” 


Önnek sem tetszene, ha emberi korallzátonnyá változna, vagy ha „visszakerülne a Földbe” idő előtt. Megfelelő mennyiségű K-és D-vitamin segítségével, az ön szervezete a kalciumot a megfelelő helyekre fogja irányítani és ezzel egy időben, meg fogja akadályozni annak lerakódását ott ahol a kalcium nem kívánatos.

Mi az, ami igazán segíti az ön csontjainak erősségét?

Úgy néz ki, a csont egészségéhez növényi eredetű ásványi anyagok kombinációja a fontos.

Az ön csontjai legalább egy tucatnyi ásványi anyagból épülnek fel. Ha az ember csak a kalciumra fokuszál, nagy eséllyel csak növelni fogja a csontritkulás veszélyét. Dr. Robert Thompson részletesebben is megvizsgálja ezt a problémát a „The Calcium Lie” című könyvében. 

Fontos hogy a kalcium, amit fogyaszt növényi eredetű legyen. A test nagyobb eséllyel tudja jól felhasználni a kalciumot, ilyen formában. Érdemes legelőn nevelt tehenek (akik növényeken élnek) tejét nyersen fogyasztani, továbbá leveles zöld zöldségek, citrus növények húsa, szentjánoskenyér és búzafű fogyasztása is ajánlott, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Ezen felül fontos, hogy a magnézium és a szilícium-dioxid (silica) is az étrendünk részét képezze.

Kutatók szerint a szervezet enzimes átalakítás segítségével a „jó fajta” kalciumot állítja elő, melyet csontjai hasznosítani tudnak. Nobel-díj jelölt, Louis Kevran volt az első kutató, aki előállt az elmélettel és már éveken keresztül tanulmányozta a silica és a kalcium kapcsolatát. Silica-hoz juthat az uborka, csemegepaprika, paradicsom és egyes gyógynövények (pl.: Equisetum, csalán, zabszalma, takarmánylucerna) fogyasztásával. Magnéziumhoz a legkönnyebben nyers organikus kakaó fogyasztásával juthat hozzá. Igen, egészséges minőségi csokoládé tele van magnéziummal! Egyéb ásványi anyagokhoz is hozzájuthatunk, himalájai kristálysó fogyasztásával, mely az ön testében található 84 elemet tartalmazza, és fontos a test számos funkciójához. 

Na, akkor most mi a lényeg?

Az egészséges csontok titka a friss, nyers és organikus táplálékokban gazdag étrend. Ezúton maximalizáljunk a természetes ásványi anyagokat szerveztünkben, így annak rendelkezésére áll az összes alapanyag ahhoz, hogy megfelelően működjön. Persze ugyanez érvényes a szíve egészégére is, illetve a test bármely más részére.

Összefoglalás

Több irányból kell megtámadni a problémát, ha ön igazán kedvező egészségnek szeretne örvendeni. A következő tippek követésével segítheti szívének, ereinek, belső szerveinek és csontjainak folyamatos egészégét.

•    Optimalizálja D-vitamin szintjét természetes napfény vagy orálisan használható étrend kiegészítők segítségével. Gyakran mérje annak szintjét a vérben.
•    Optimalizálja K-vitamin szintjét étrendje változtatásával (fogyasszon leveles zöld zöldségeket, erjesztett ételeket, mint a natto, nyers tejből készült sajtokat, stb.) és ha kell, K2 készítményekkel. Noha a megfelelő dózis (orálisan használható készítmények esetében) még nem végleges, Dr. Vermeer naponta akár napi 185 mcg tart megfelelőnek felnőtteknek. Vigyázzon magasabb mennyiségekkel, ha véralvadás elleni gyógyszert szed. Személyesen, ha ön nem szed váralvadás elleni orvosságot és általánosságban egészséges, napi 150-300 mcgot ajánlok.
•    Ügyeljen, hogy megfelelő gyakorisággal tornázzon. A megfelelő gyógytorna komoly hatással lehet csontjai, szív-és érrendszeri egészségére. A személyes kedvencem a „Peak Fitness” rendszer, de az is nagyon fontos, hogy erősítő gyakorlatokat is végezzünk, mellyel serkenthetjük az csontban lévő osteoblastokat, hogy új csontszövetet termeljenek.
•    Étrendje legyen változatos, fogyasszon friss, helyi (nem beszállított) organikus élelmiszereket. Zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat, organikus húsokat, tojást, és nyers pasztőrözetlen tejet vegyen magához. Minél nagyobb része az étrendjének nyers, annál tápláltabb lesz. Próbáljon kevés cukrot és feldolgozott gabona terméket fogyasztani.
•    Kiváló minőségű, állati eredetű omega-3 zsírsavak is sokat segítenek, az én személyes kedvencem a krill olaj.
•    Ügyeljen, hogy minden este eleget aludjon, hogy kipihenten kelhessen másnap.
•    Kezelje az életében fellépő stresszt, mivel az megviselheti testi egészégét és elmeállapotát is. Kedvenc technikám a stressz űzésre az „Emotional Freedom Technique” (EFT, Érzelmi Szabadság Módszer)

Hogyan segítheti az ön egészségét a D-vitamin teljesítmény tesztelés

Egyre növekvő mennyiségű kutatás mutatja, hogy a D-vitamin kritikus szerepet játszik a jó egészség fenntartása és a betegségek megelőzése terén. A D-vitamin hatással van az ön DNS-ére D-vitamin receptorokon segítségével (VDR). Ezek a humán genomban különböző helyekre beépülnek. Tudósok közel 3000 gént azonosítottak, melyeket befolyásol az ön D-vitamin szintje és D-vitamin receptorokat fedeztek fel több helyen is a szervezetben. Ezek után bárki is csodálkozik, hogy a D-vitamin elengedhetetlen szerepet játszik, bármilyen betegesét vizsgálunk meg?

Ez okból lettem ennyire izgatott amikor halottom a GrassrootsHealth D*Action projektjéről. Dr. Heaney, a GrassrootsHealth felelős kutatója, segített felépíteni a projektet és vezető szerepet vállalt el a kísérlet eredményeinek feldolgozásában. A GrassrootsHealth segítségével felfedezheti, hogyan veheti kezébe saját jóllétét, szakértői közmegegyezésnek örvendő tudományos felfedezéseken keresztül, már ma.

Nem kell várni az állami intézmények hivatali folyamatának lassú konklúziójára.

Ténylegesen befolyásolni tudja saját egészségét, ha D-vitmain mérések és azok értelmezése segítségével, megváltoztatja életmódját, étrendjét.

Annak érdekében, hogy tovább terjedhessen ez az egészségügyi mozgalom, az ön segítségére van szükségünk. Ez egy folyamatos kampány volt Februárban, és szeretnénk, hogy évenkénti esemény legyen belőle. Ha részt szeretne venni, egyszerűen vásárolja meg „D*Action” mérési csomagot és kövesse a benne található utasításokat.(A bevétel 100% a projekt finanszírozására lesz felhasználva.) Résztvevőként évente kétszer kell majd megmérnie D-vitamin szintjét, és ezzel együtt be kell majd számolnia egészségügyi állapotáról, hogy a vitamin hatását felmérhessük. A csomag ára 65 USD félévente, mellyel ön hozzájárul a kutatáshoz. A csomag tartalmaz egy otthon használatos teszt felszerelés illetve jogosultságot ad az elektronikus kérdőívek kitöltéséhez. Hat hónap elteltével kapni fogy egy emlékeztető e-mailt, az esedékes tesztjéről. (A cikket 2011-ben írták)

Hogyan tovább?

A GrassrootsHealth egy új projektet indít Protect our Children NOW!(óvjuk gyermekinket MOST!) címmel.[link] A cél, hogy legalább 500 terhes nő részt vegyen a projektben. Felemelnék a szérum adagját a Hollis & Wagner klinikai kísérlet alapján 40 ng/ml-ra. Ezentúl a 2 év után összegyűjtött adatokkal felfegyverkezve, a szervezet elkezdene lobbizni a megfelelő állami vagy föderális kormányszerveknél az Egyesült Államokban, az új generáció egészségnek megvédése érdekében. A kísérlet fő célja, hogy lecsökkentse a koraszülés arányát. (Egyes esetekben akár 50%-al is!) A projekt mögött állnak a Dél-Karolinai orvosi egyetem tudósai és orvosai (akik a gyakorlatban is segítik a projektet), illetve a biztosítási cégek is. Bármely közösség, önállóan is belevághat egy hasonló projektbe. 

Forrás: Dr. Tihanyi László

Képek: Canva,

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

További bejegyzések

Életmód

Kék fény – bűnügy?

A mobilkütyük, kék fény, okos-mindenfélék ügyében nem könnyű újat mondani, hozzáértő gazdasági és egészségügyi szakemberek, pszichológusok már mindent elmondtak. A gyerekek járnak a legrosszabbul Közismert,

Tovább »
Előadóink írták

Várandósság és a jód

A jód az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen mikrotápanyagok közül a leginkább félreismert és alulértékelt manapság. [1-7.o.] Egy esszenciális nyomelemről beszélünk, amiből egy viszonylag csekély mennyiség

Tovább »
Gyógynövények, hatóanyagok

Különleges olaj: tolvajok olaja

Az olaj története az 1400-as évekig, a mai Franciaország területén tomboló pestis járvány idejéig nyúlik vissza. Néhány ember gyógynövényekből és ecetből olyan keveréket készített, melyek

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!