Ez egy egészségesebb riff a klasszikus citromszelethez olívaolajjal, őrölt mogyoróval és kókuszdióval.
Ez a klasszikus citromszelet egészségesebb változata. Vaj helyett olívaolajat, őrölt mogyorót és kókuszt használunk, hogy ínycsiklandó, omlós tésztát kapjunk. A citromos-túrós puding a szokásosnál jóval kevesebb cukorral készül. Az egész család kedvence lesz ez a csemege!
Hozzávalók
A tésztához
1/2 csésze zabpehely
3 evőkanál mogyoró
1 evőkanál + 1 teáskanál univerzális lisztkeverék
1/4 teáskanál tengeri só
6 evőkanál reszelt cukrozatlan kókuszdió
4 1/2 evőkanál juharszirup
1 1/2 evőkanál extra szűz olívaolaj
A töltelékhez
1 evőkanál + 1 teáskanál reszelt citromhéj
3/4 csésze citromlé
3/4 csésze juharszirup
4 nagy tojás
6 evőkanál univerzális lisztkeverék
1/8 teáskanál tengeri só
2 evőkanál pirított kókusz
Utasítás
1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Enyhén olajozzunk ki egy 20×20 centis négyzet alakú tepsit.
2. A zabot, a mogyorót, a lisztet és a sót aprítógépben keverjük össze és daráljuk durvára. Adjuk hozzá a kókuszdiót, a juharszirupot, az olajat.
3. Öntsük a keveréket a serpenyőbe, és nedves ujjakkal egyenletesen és erősen nyomkodjuk az aljára. Süssük nagyjából 15-16 percig.Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, de tartsuk bekapcsolva a sütőt.
4. Kézi mixer segítségével a töltelék hozzávalóit a pirított kókusz kivételével habosra keverjük. Öntsük a tölteléket a tészta tetejére, és süssük 15 percig, vagy amíg megszilárdul.
5. Hagyjuk teljesen kihűlni, és a tetejére pirított kókuszreszeléket szórunk. 16 szeletre vágjuk.
Tipp: Jól tárolható a fagyasztóban. Csomagoljuk be a szeleteket egyenként viaszpapírba, tegyük zacskóba, és fagyasszuk le akár egy hónapra.
Forrás: drweil.com
Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!
Elfogadsz egy kihívást?
A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?
Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!
2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!