Barion Pixel Így szépít meg az alvás — Integratív-Medicina

Így szépít meg az alvás

A “szépítő alvás” kifejezés létezése a legkevésbé sem a véletlen műve. Az éjszakai pihenés valóban számtalan jótékony hatással bír, ám nemcsak az arcunkra és a bőrünkre, hanem az egész testünkre is.

Annak ellenére, hogy alszunk, a testünk ilyenkor nagyon is aktív. Mutatjuk, hogyan szépít meg minket az éjszakai pihenés!

Gyógyulás és felfrissülés

A mélyalvás szakaszában a szervezetünk növekedési hormont termel, amely segít gyógyítani a napsütés és a környzeti szennyezés által okozott bőrsérüléseket. A pihenés során megélénkül a bőrkeringés is, ezért tűnik fiatalabbnak az arcunk egy kiadós alvás után.

A kozmetikumok is jobban kifejtik a hatásukat alvás közben, mivel ilyenkor semmilyen stressz nem éri a bőrt. A magas hatóanyag tartalmú szérumokat, krémeket ezért érdemes lefekvés előtt felvinni – de csak egy alapos arctisztítást követően.

Az alvás segít megelőzni a korai öregedést

Az alvás közben történő regenerációs folyamatok közé tartozik a kollagéntermelés is- ez a fehérje teszi feszessé és rugalmassá a bőrt. Alváshiány esetén a kollagén mennyisége csökken, és emiatt gyarapodnak és mélyülnek is a ráncok. Épp ezért a rendszeres, pihentető alvás az egyik leghatékonyabb módja a korai öregedés megelőzésének.

Egészséges testsúly

Az alváshiány az anyagcserére is hatással van. Aki nem alszik eleget, az éhesebb lesz, jobban kívánja majd a szénhidrátdús ételeket. A krónikus alváshiány tehát könnyen hízáshoz is vezethet. Megfelelő mennyiségű és minőségű alvással azonban az egészséges testsúlyt is könnyebb fenntartani, sőt, még a fogyókúra is hatékonyabb lehet.

Kisimultabb arc

Az alváshiány mindig meglátszik az arcon. Jellegzetes tünetei a kivörösödött szemek, a szemek alatti sötét karikák, illetve a sápadtabb, fénytelenebb bőr. Ezek az esztétikai tényezők viszont látványosan öregítenek, így ez egy újabb ok lehet arra, hogy megfelelő alvási rutint alakítsunk ki.

Forrás: Házipatika

További bejegyzések

Egészség

Teniszkönyök tünetei és kezelése

Mi a teniszkönyök? Teniszkönyök a könyök egyik könnyebb sérülésének fájdalommal járó közismert elnevezése. Fizikai igénybevételek után a könyöktájék, illetőleg a felkarcsont külső alsó részének, az

Tovább »

További előadások

Varga Tibor – mélyinterjú

Hogyan lett egy igazi zsiványból buddhista tanító? Biztos láttál már izgalmas színdarabokat, filmeket, na de Tibibá élettörténete… tátott szájjal néztük 70-en, élőben (Zoom-os klubtalálkozó keretein

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!