fbpx

Élvezeti szerek (alkohol, nikotin, drogok) hatásai

Az élvezeti szerek (alkohol, dohány, kábítószerek) kezdetben gyengítik, majd térdre kényszerítik az öngyógyító, a sejtszintű sérüléseket kijavító folyamatokat, teret engedve a kóros folyamatoknak.

 

Magyarországon az egyik legmagasabb az egy főre jutó alkohol és dohányfogyasztás egész Európában

Az alkohol károsan hat idegrendszerre, amelyet többé-kevésbé felizgat, majd az izgalom után a kimerülés következik. Ezt a hiányt, újabb alkohol fölvételével igyekeznek eltüntetni, és így tovább, míg a szervezet teljesen romlásnak indul. Minden iszákos ember idült gyomorhurutban szenved, sokuknál az irritáció egészen a gyomorrákig fokozódik, továbbá egyes szervek zsíros elfajulása is bekövetkezik.

 

Borzasztó egy alkoholista ember állapota: folytonos vergődés az izgalom és kimerülés, a jó- és rosszkedv között, amely előbb-utóbb az értelem elvesztéséhez, az akarat teljes hiányához, végül pedig a teljes erkölcsi zülléshez vezet. Az alkoholisták fizikailag is rendkívül gyenge emberek, minden betegség jobban támadja meg őket, mint a mértékletes embert.

 

A kátrány és a nikotin káros hatása

Egyetlen csepp nikotin, amely a szoba padlójára kerül, elegendő arra, hogy az egész szoba levegőjét légzésre alkalmatlanná tegye. A dohányfüstben ezen kívül cián, kátrány, kéksav, kénsav, ólom, kén, széndioxid, szénmonoxid is van. Bizonyított, hogy ezek a mérgek a vérbe jutnak. A dohányzás rengeteg kellemetlenséget és bajt okoz, és sok betegségnek válik forrásává. Étvágytalanság, gyomorhurut, emésztési zavarok, szédülés, fejfájás, súlyvesztés, kimerültség, szív- és érrendszeri betegségek, gége és légcsőhurutok a dohány állandó élvezetének a következményei.

 

A dohányzás éppen olyan, mint a kábítószer élvezete

A morfiumból vagy ópiumból származó kábítószerek élvezete egy olyan folyamatos szokásból ered, amelynek során a megerőltetés által túlfeszített idegeket akarják megnyugtatni. A nyugtatószer azonban sokkal veszélyesebb, mint maga a baj, amely ellen használják, és ha idejekorán, bármi módon nem szoknak le róla, úgy az egész szervezetet a biztos pusztulásba kergeti. A nikotin mérgező hatása bár a dohányzásnál nem okoz közvetlenül halált, de általa a munkakedv, a munkavégzés képessége, a gondolkodási képesség és az életerő rohamosan lecsökken.

Némelyek azt állítják, hogy jobban tudnak dolgozni, ha dohányoznak. Azt hiszik, hogy a nikotin által okozott izgatottság az erő érzése, és így a kamatok helyett, az élet tőkéjéből élnek. A dohány nem táplálék, hanem méreg! Áthatol egész testünkön és minden idegünket megmérgezi.

Dr. Ládi Szabolcs

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

 

 

További bejegyzések

Egészség

Ennyi bajra jó a tai chi és qi gong

A tai chi és a qi gong egyaránt az ősi Kínából származó mozgásformák. A jellegzetes, lassú mozdulatokat bármely korosztályba tartozók megtanulhatják, a kínai parkokban például

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!