Barion Pixel A harmónia visszaállítható! (természetes módszerek röviden) — Integratív-Medicina

A harmónia visszaállítható! (természetes módszerek röviden)

Népszerű természetgyógyászati módszerek Heim Páltól. A harmónia felbomlása mind testi, mint lelki panaszok kialakulásához vezethet. A harmóniát a legnépszerűbb természetgyógyászati kezelésekkel állíthatjuk vissza.

A modern társadalom és a gyors fejlődés óriási vívmányokat hozott életünkbe, ám az életszínvonal emelkedése mégsem jár együtt az általános elégedettség és boldogság érzésével. A természetgyógyászat szelíd, mellékhatással szinte alig rendelkező gyógymódokkal igyekszik helyreállítani ezt az elveszett egyensúlyt. E cél érdekében átveszi a hagyományos gyógyítás ismereteit, és az elsősorban tapasztalatokon, megfigyeléseken alapuló évszázados módszereket, és természetes anyagokat, energiákat alkalmazza a gyógyításban és megelőzésben.

Asztrológia konferencia 05.29

A természetgyógyászati kezeléseket általában nem egy konkrét probléma során alkalmazzák, hiszen ezek egyszerre hatnak a szervezet különböző részeire. A masszázsok elsősorban relaxációs technikaként váltak ismertté, míg a léböjtkúrát és az iszappakolást tisztító és méregtelenítő módszerként alkalmazzák. Vannak olyan kezelések (fény- és aromaterápia), melyeket már a kozmetikában is használnak, mivel külső alkalmazásban a bőrre fejtik ki hatásukat.

Íme néhány terápia és kezelésfajta, melyben a növények és gyógynövények különösen fontosak!

Bach-virágterápia

A virágesszenciákkal való gyógyítás az úgynevezett rezgéses gyógymódok közé tartozik, melyek a természet rezgéseit, frekvenciáit használják fel, például a fényt és a hangot, vagy ebben az esetben a virágok rezgéseit. Testünk minden sejtjének meg van a maga rezgése, ezek együttes hatása hozza létre a testünket körbeölelő aurát. Ha a sejtjeink nem összhangban rezegnek, megbetegszünk, ám ez helyreállítható a természet rezgéseinek segítségével. A növények esszenciáit vizes oldatként készítik el. Kúraszerű használata elsősorban lelki és szellemi túlterheltségből adódó testi tünetek kiegészítő kezelésére javasolt.

Szénafürdő

Sok más illatkivonattal ellentétben a szárított növények és virágok mentesek minden szintetikus összetevőtől. A kezelés során a testet áztatott szénába tekerik, majd enyhén felmelegítik, ezáltal a szénában található gyógyhatású anyagok kioldódnak. Élénkíti a vérkeringést, tisztítja a szervezetet, valamint nyugtató és immunerősítő hatása is van. Szénanáthában szenvedőknek nem javallott!

Gyógynövényfürdő

A fürdővízhez forrázat, főzet, vagy illóolaj formájában keverik a gyógynövényeket. Nyugtató, lazító, vagy élénkítő hatásuk mellett salaktalanítanak, és serkentik a vérkeringést. A meleg vízben a hatóanyagok könnyebben felszívódnak a bőrön át.

Aromaterápia

Az aromaterápia ősi módszer, már a régi egyiptomi orvosok is használták a gumiból, gyantából, fakéregből és virágsziromból kivont illóolajokat a gyógyításra, Kínában az akupunktúra kiegészítőjeként alkalmazták. Az illatok befolyásolják a központi idegrendszert, ezen belül az érzelmi világunkat), ezért a lelki panaszok kezelésére is használhatóak. Elemei az inhalálás, az illóolajok használatával történő fürdés, illetve a velük végzett masszázs.

Forrás: Napidoktor

Képek: Canva, vitalitasportal

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Asztrológia konferencia 05.29

További bejegyzések

Gyógynövények, hatóanyagok

Torma: ismerd meg a gyógyhatásait!

A tormagyökérnek annyira keserű az íze, hogy könnyeket csal az ember szemébe. Ez az oka annak, hogy a hagyományos zsidó húsvéti vacsora ételei között szerepel,

Tovább »
Egészség

Annyi idős vagy, mint az ereid

Egy felnőtt érhálózatának hossza a hajszálerekkel együtt elérheti a 100 ezer km-t, ami az Egyenlítő két és félszerese. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai KardioKözpont kardiológusa,

Tovább »
Táplálkozás

Ételek, amelyek megfiatalítanak

Időről időre újabb ételekről röppen fel a hír, hogy lassítják az öregedést. De vajon tényleg gondoskodhatunk a fiatalságunk megőrzéséről a konyhában? Nem nehéz belátni, hogy

Tovább »

További előadások

A jód szerepe a női egészség megőrzésében

Gondoltad volna? A női szervek egyes egészségügyi problémáinak lehet összefüggése a jódhiánnyal: fibrocisztás emlőbetegség mellfeszülés, mellcsomók emlőrák, petefészekciszták menstruációs zavarok, görcsök méhnyaki citológia eltérései, termékenységi problémák szoptatási nehézségek, korai klimax csökkenő libidó…

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!