fbpx

A himalája só használatának 4 előnye

Sóterápia évtizedek óta létezik

A Himalája só alternatívái.


Az emberek sóbarlangokba és sóbányákba gyűlnek össze, hogy belélegezzék a tisztított levegőt és kúrálják sok betegségüket. Azonban nem minden embernek van ideje elutazni ezekhez a barlangokhoz, hogy élvezzék a tiszta ásványi sók előnyeit.

Szerencsére vannak más helyszínek, ahol a finomítatlan ásványi sók bányászhatók. Ezek közül az egyik a Himalája, amelynek csúcsai régen tengervízbe merültek, majd az évezredek alatt elpárolgott tengervíz összes ásványi anyaga a Nap alatt himalájai sóvá kristályosodott.

A himalájai só teljesen eltér a fehérített és feldolgozott asztali sóktól, amelyet a legtöbb ember naponta használ: 84 nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, ezért nagyságrendekkel egészségesebb, mint az étkezési só, amelyet alaposan feldolgoztak és megtisztítottak az egyéb természetes ásványi anyagoktól.

A Himalája só egészségügyi előnyei

Ha nincs ideje vagy energiája arra, hogy egy adag egészséges ásványi sóért meglátogasson egy sóbarlangot, akkor az asztali sót helyettesítheti konyhájában himalájai sóval, ami az alábbi egészségügyi előnyökkel jár:

  1. A Himalája só segíti a súlycsökkenést. – Az asztali só himalájai sóra való lecserélése segít abban, hogy jobban megeméssze az ételeit köszönhetően a himalájai sóban található tápanyagoknak, amelyek növelik gyomor- és bélrendszerünk egyéb tápanyag felszívási képességét. A jobb emésztés azt jelenti, hogy kevésbé érezzük éhesnek magunkat, ami jó hír azok számára, akik aktívan próbálnak megszabadulni néhány kilótól.
  2. A Himalája só könnyebbé teszi az alvást – A himalájai só hatására a szervezetben több oxitocin termelődik: – ez az a  hormon, amely felelős az elméje és a teste megnyugtatásáért és ellazulásáért. Természetesen minél ellazultabbnak  érzi magát, annál jobban fog tudni aludni.
  3. A Himalája só támogatja a szív egészségét – A himalájai só segít megőrizni vérnyomása stabilitását. Noha nátriumtartalma magas, a feldolgozott asztali só helyettesítése a himalájai sóval segít a szervezetnek az ásványi anyagok feldolgozásában. A teste így nem igényel annyi vizet, hogy kimossa a felesleges nátrium mennyiséget, ami azt jelenti, hogy nem fog annyi vizet visszatartani. Ne feledje, a természetes mindig jobb, mint a feldolgozott, és ugyanez igaz a sóra is.
  4. A Himalája só megelőzi a kiszáradást – A szervezet sok vizet használ fel arra, hogy a szervezetben felhalmozódott felesleges nátriumot kimossa, ami kiszáradáshoz vezethet. Súlyosabb esetben a dehidratáció szédülést, fejfájást, székrekedést, vesekövet is okozhat. A jó hír az, hogy a himalájai só körülbelül 85%-a nátrium-klorid, a fennmaradó 15% pedig kálium, kalcium és magnézium, valamint bikarbonát. Ezek az ásványi anyagok mind olyan elektrolitok, amelyek szükségesek a testfolyadék háztartásának szabályozásához. Keverjünk össze egy kevés himalájai sót vízzel, hogy egy egyedülálló sós vizes oldatot hozzunk létre, amely képes elektrolitokat biztosítani a szervezetnek a hidratáció szabályozására. Mintha a saját sportitalunkat kevernénk ki.

 

A fürdőszobában is gyógyít

Egy másik lehetőség, hogy kiaknázza a himalájai só és víz keverékének előnyeit az, ha sós vizes fürdőt készítünk. Nagyszerű módja ez annak, hogy a nap végén pihenjen, miközben nedvességgel és ásványi anyagokkal tölti fel bőrét és a testét. A bőrön keresztül történő felszívódás során a bőr ásványi anyagokat vesz fel a vízből.

Továbbá egy himalájai sós meleg fürdő kiválóan alkalmas a görcsös izmok ellazítására. A himalájai sóban található ásványi anyagok, különösen a magnézium felszívódnak a bőrön keresztül, gyógyítva a sérült izmokat és más lágy szöveteket. A himalájai sóban lévő ásványi anyagok erősítik a csontokat, a bőrt és a kötőszöveteket is, amelyek szintén szerepet játszanak a fájdalmak kialakulásában.

A himalájai sós vizes fürdő kitűnő módja a test méregtelenítésének. Vízben feloldva a himalájai só ionos oldatot képez, amely segít kivonni a méreganyagokat a bőrből és a testből, így frissnek és megfelelően energizáltnak érezheti magát ahhoz, hogy szembenézzen a napi kihívásokkal.

Ismerje meg a himalájai só további előnyeit a HealingArts.news honlapon.

A cikk forrásai a következők:

Natural-Salt-Lamps.com

NaturalLivingIdeas.com

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

 

További bejegyzések

Gyógynövények, hatóanyagok

Grapefruitmag kivonat: te mire használod?

A grapefruit (Citrus paradisi) a citromfélék nemzetségébe, a Rutaceae (rutafélék) családjába tartozik. Intenzív kutatások bebizonyították, hogy a grapefruitmag kivonat baktériumok, vírusok, gombák, paraziták ellen is

Tovább »
Gyógynövények

7 legjobb gyógynövény cukorbetegség ellen

A természetben sok olyan gyógynövény található, amelyek segíthetnek cukorbetegség esetén, szabályozzák az anyagcsere folyamatokat. Napi folyadékszükségletünk egy részét, megelőzés céljából, vagy kiegészítő terápiaként fedezhetjük ezekre

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!