fbpx

Az egészségünk kapuja zöldre van festve

1996-ban történt Velem, hogy Ausztriában jártamkor bevezettek egy üvegház szerű építménybe. Az üvegcsövekben lévő folyadékból növények nőttek ki. Ezek szárairól paradicsom, uborka és sok más féle zöldségek káprázata tárult elém. Vendéglátóm elmondta, hogy az üvegcsékben lévő vízben semmi más nincs, csak műtrágya. Ugyanakkor a levelekben, a termésekben, sokkal többféle ásványi anyag és vitamin található meg, mint amit a „táptalajban” lehetséges lenne fellelni. Tágra nyílt szemekkel figyeltem ezt a „varázslatot”, de nem tudtam felette napirendre térni. Eltelt 20 év, ami alatt rengeteg ismeret keletkezett a fotoszintézissel kapcsolatosan. Ezzel párhuzamosan, egy-két barátom bevezetett a hidegfúzió rejtelmeibe is.

Mi az az erő, ami napsütés hatására képes felbontani kémiai kötéseket, majd utána teljesen más kötéseket létrehozni?

Pont azokat, amikre az adott növénynek szüksége van! Megtanulhattam azt is, hogy ezekre a folyamatokra nemcsak a növények képesek fotoszintetizálással, hanem lezajlanak az emberi testen belül is olyan módon, hogy a szinergista baktériumok alacsony energia felhasználásával alkalmazzák a hidegfúziót. Innen már csak egy lépés, hogy a fizikában is utolérjük magunkat, és a hidegfúzió segítségével bármilyen anyagot elő tudjunk állítani úgy, hogy közben energiát nyerünk ki.

Futurisztikusnak hangzanak ezek a gondolatok, de ez a realitás. Lássuk be, annak ellenére, hogy a kifáradt talajainkból, ahonnan több száz év alatt minden erőt kiszívtak növényeink, évről évre csodálatos növények születnek és táplálják az emberiséget. Igaz, már panaszkodunk, hogy egyre kevesebb a valódi tápanyagtartalmuk, de most arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezeknek nem kell feltétlenül a talajban benne lenniük, mert maga a természet csodája képes ezeket létrehozni. Mivel mostani cikkünknek azt a címet adtuk, hogy „Az egészség kapuja zöldre van festve”, szeretném Önökkel azt a gondolatot megosztani, hogy a fotoszintetizáló-, a szinergista baktériumok, és a hidegfúzió tudománya mind egy tőről fakadnak. Bármenyire is hihetetlen ez most sokunknak számára, az elkövetkezendő évek igazolni fogják ezt az állításunkat is.A zöldek ásványi anyag és vitamintartalma pont abban az egyensúlyban van, amire az emberi testnek szüksége van. Mivel a szinergisták együtt működnek, éppen ezért a szinergiával létrejött növények, gyümölcsök tápanyagait is sokkal hatékonyabban vagyunk képesek felhasználni, mint például a szervetlen ásványi anyagokat tartalmazó készítményeket. Az egészség kapuja zöldre van festve. Egyetlen egy lehetőségünk van a religio, visszatérés a természet kincsei felé, mert az ember is, mint természeti lény, sokkal inkább képes feldolgozni a friss zöldségeket, kicsattanó színű, egészséges gyümölcsöket, mint például a szervetlen, szintetikus, ízfokozókkal és táplálkozás kiegészítőkkel dúsított kémiai „csodákat”. Hiszünk a zöldek erejében! Hisszük, hogy az Ő erejük és zöld vérük a mi ereinkben vörösvérré változik.

Sok kicsi sokra megy

Egészen apró, mondhatni, mikro tápanyagokra szeretnénk a figyelmet felhívni! Sokan hallottak már róluk, de még viszonylag kevesen építették be a mindennapi táplálkozásukba. Ezek a növények friss vízben nőnek és mikroszkopikus méretűek. Hogy kik is ők? Természetesen az algák, a Spirulina és a Chlorella. A Spirulina rendkívül jó fehérjeforrás, míg a Chlorella ásványi és nyomelemekben gazdag. A bennük lévő nagy mennyiségű klorofilltől ilyen szép, zöld a színük. A bennük található kitűnő minőségű növényi fehérjére az a jellemző, hogy sokkal könnyebben tudja az emberi szervezet hasznosítani, mert koncentráltabb és emészthetőbb az állati fehérjékhez képest. Megtalálható bennük a C-, E- és szinte az összes B-vitamin is. Számtalan ásványi anyag és fontos nyomelemek is gazdagítják beltartalmukat. A Béta-karotin az A-vitamin provitaminja, feladata az A-vitamin képzésének segítése. Sejtépítésben a nukleinsavaknak, a kötőszövet támogatásában pedig a mukopoliszaharidoknak van óriási szerepük. A mikroalgák ezekben az anyagokban is bővelkednek.

Az előbb említésre került a klorofill. A növények a klorofill, a víz és a széndioxid segítségével szénhidrátot termelnek. Minden növényi táplálékkal klorofill kerül szervezetünkbe és ott többféle hatást fejt ki. A tudományos megfigyelések szerint segíti a sejtregenerációt, részt vesz a vörösvérsejtképzésben, erősíti a májat és közben támogatja annak méregtelenítő tevékenységét. Segíti az egészséges bélflórát, fokozza az immunrendszer munkáját, valamint a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét és nem utolsó sorban gátolja a rákkeltő anyagok aktivitását.

A Zöld „mágnes”

A klorofillban gazdag növényekről azt kell tudni, hogy egyben nagyon jó magnéziumforrások is. Szokták a növények zöld vérének is hívni, ami abból adódhat, hogy kémiai tulajdonságában megegyezik az emberi vér hemoglobinjával. A különbség pusztán annyi, hogy vas helyett magnéziumot tartalmaz. Ezekben az algákban nagyon sok kalcium is található. Mivel a kalcium a magnéziummal van jelen, ezért ebben a kombinációban a kalcium sokkal könnyebben hasznosul az emberi szervezet számára. Említést kell tennünk a szervezetünkben lévő nehézfémekről is. A mai kor embere számos helyről be tudja gyűjteni a nehézfémeket, amik képesek felhalmozódni a szervezetünkben. Leggyakrabban a higanyszennyeződés fordul elő a különféle tengeri eredetű élelmiszerekből, de a nem megfelelő tenyészetből származó állatok húsából is jelentős mennyiség jut be.

Azok, akik rendszeresen fogyasztanak előre csomagolt, ipari élelmiszereket, konzerveket, üdítőitalokat számíthatnak arra, hogy szervezetükben, az évek során nem kevés nehézfém halmozódik fel. A testünkben előfordulhat még: kadmium, ólom, arzén stb. Ezek a nehézfémek ideális környezetet teremtenek a különböző kórokozók számára. Az egyik leghatékonyabb nehézfém eltávolító a klorofill, ami nagymennyiségben megtalálható mind a Spirulinában, mind pedig a Chlorellában.

Kicsi, de erős

Mivel ezek a mikroalgák már több millió éve itt vannak, így szerencsére már a modern táplálkozáskutatók vizsgálati alanyai is voltak már. Ennek köszönhetően számtalan tudományos kutatás igazolta a Spirulina és a Chlorella algák egészségre gyakorolt pozitív hatását. A bennük található tápanyagok szervezetre gyakorolt jótékony hatásai érezhető javulást hoztak: emésztési problémák, méregtelenítés segítése, különféle degeneratív betegségekben és tápanyaghiányos állapotokban. A könnyen emészthető jelző nem azt jelenti, hogy az alga elfogyasztása után egy órával már éhesek leszünk, hanem, míg az állati fehérjéket több órába telik az emberi szervezetnek megemészteni, lebontani, felszívni és beépíteni, addig a növényi fehérjék sokkal kevesebb munkát és terhet jelentenek. A természetgyógyászok jól ismerik szerteágazó jótékony hatásait. A Candida ellenes terápia létfontosságú részét képezik a Spirulina és Chlorella rendszeres fogyasztása. Ezek az algák kitűnő segítséget nyújtanak azoknak is, akik alacsony szénhidrát és magas protein tartalmú diétát tartanak.

Manapság alig találni olyan embert, akinek ne lenne valamilyen ásványi anyag, makro-, vagy mikroelem hiánya. Mivel e két csodálatos alga gazdagon bővelkedik ezekben az anyagokban, ezért a különböző hiánybetegségekben kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztásuk. Nem említettük még az esszenciális zsírsavakat, amik szintén gazdagon találhatóak bennük. Az esszenciális anyagokról már mindenki tudja, hogy fontos bevinni, pótolni kell a szervezetünk számára, mert másként nem jutunk hozzá. Az esszenciális zsírsavakat szokták még a „jó” zsírok névvel is illetni. Ezek a zsírok egészségmegőrző és egészségjavító tulajdonságokkal rendelkeznek. A testünk nem képes élni nélkülük, létfontosságú szerepük van az egészséges szívműködésben, valamint az egészséges idegrendszer kiépülésében. A Spirulina és Chlorella szintén tartalmazza ezeket a létfontosságú, jótékony zsírsavakat.

Régebben a dietetikusok körében nagyon népszerű volt a mediterrán diéta, aminek egyik legfontosabb egészségmegőrző pillérei az esszenciális zsírsavakat tartalmazó táplálékok. Kutatások rámutattak arra, hogy kedvező hatásuk van szív- és érrendszer működésére, támogatják az agy funkcióit, segítenek a cukorbetegség szövődményeinek késleltetésében és csökkenthetik a rák kialakulásának kockázatát. A legmodernebb étrend-kiegészítők lehetővé teszik számunkra, hogy nem kell választani, melyik algát is vigyük be a szervezetbe. A Spirulina és a Chlorella alga együttes alkalmazásával a természet szorzótáblája segít a még jobb hatás elérésében. Ha már természet szorzótáblája, akkor említést kell tenni az élő – szárítmányokról is. Ugyan már élettelenek, de tápanyag, ásványi anyag, nyomelem és vitamintartalmukat tekintve akár vetekedhetnének is az élővel. A kíméletes, retardikus szárítással, egészséges és tápanyagban gazdag zöldségekből készült porok természetes építőkövei az emberi szervezetnek.
„A természet receptúrájához sem hozzáadni, sem abból elvenni nem szabad, mert ez a teremtés partitúrájának megsértését eredményezi.”
Jakab István Egészség – Be – Fektető

Forrás: VivaNatura

További bejegyzések

együtt
Előadóink írták

Egyedül nem megy

A sors determinált, vagy mi teremtjük? Az is lehet, hogy számtalan determinált lehetőség közül van szabad választás, vagy épp mi teremtjük ezeket a lehetőségeket, ok-okozat

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!