fbpx

Az antidepresszánsok nem teszik boldogabbá az embereket – derül ki egy tanulmányból

Szaúd-arábiai kutatók azt találták , hogy azok a depresszióval küzdő emberek, akik antidepresszáns gyógyszert szednek, semmivel sem lesznek boldogabbak azoknál, akik nem szedik.

Ahelyett, hogy javítanák a boldogságszintet, az antidepresszánsok a legjobb esetben sem tesznek semmit . A legrosszabb esetben szörnyű mellékhatásokat okoznak, amelyek akár öngyilkossághoz vagy gyilkossághoz is vezethetnek.

A King Saud Egyetem tudósai az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálatának (NHS) orvosaival együttműködve azt mondják, hogy kezdetben sokkal jobb megközelítés a csoportterápia alkalmazása a tabletták helyett.

Angliában 2017 és 2018 között mintegy 7,3 millió felnőtt, vagyis a lakosság 17 százaléka szedett antidepresszánsokat. Ez a legfrissebb időkeret, amelyre vonatkozóan rendelkezésre állnak adatok.

2018 szeptembere és 2019 augusztusa között 105 ezer doboz vény nélkül kapható antidepresszánst értékesítettek Magyarországon.

Magyarországon a járvány első évében 3,8 millió doboz vényköteles antidepresszánst váltottak ki a mentális zavarokkal küzdő betegek a patikákban, 103 ezerrel többet, mint a 2019-ben kiadott 3,7 millió doboz – derült ki a Hiflylabs Zrt. Világgazdaságnak elküldött adataiból.

Az antidepresszánsok szedése értelmetlen, és valószínűleg csak árt neked

Az új tanulmány, amely a PLoS One folyóiratban jelent meg , adatokat tartalmazott az ország összes olyan felnőttéről, akiknél depressziót diagnosztizáltak, de akiket nem helyeznek intézetbe.

A résztvevők átlagéletkora 48 év volt, többségük, 67,9 százalékuk nő volt. Több mint fele antidepresszáns használó volt, míg 43 százalékuk nem szedett gyógyszert annak ellenére, hogy klinikai diagnózisa volt.

Amikor az adatbázis először azonosította őket, valamint két évvel később, a kutatócsoport értékelte a résztvevők egészséggel kapcsolatos életminőségi (HRQoL) pontszámait.

Ezt a mértéket a CDC az „életminőség” mutatójaként használja mind mentálisan, mind fizikailag, és az határozza meg, hogy a betegek különféle kérdésekre válaszolnak jóllétükkel kapcsolatban.

Mind a mentális, mind a fizikai egészséggel kapcsolatos kérdések szerepelnek benne, az egészséges emberek átlagosan 90 körüli pontszámot értek el a skálán.

Két év alatt a mentális egészségi pontszámok mindkét csoportban nőttek, míg a fizikai pontszámok csökkentek. Az antidepresszánsokat szedők mentális egészségi pontszáma 2,9 százalékkal nőtt, átlagosan 40,32-ről 41,50-re. A fizikai egészségi pontszámok ezzel szemben 1,5 százalékkal 42,5-ről 41,85-re csökkentek.

Az antidepresszánsokat nem használók mentális egészségi pontszáma 2,2 százalékkal 42,99-ről 43,92-re nőtt. Fizikai pontszámaik ezzel szemben 1,3 százalékkal 43,86-ról 43,31-re csökkentek.

Statisztikailag Dr. Omar Almohammed, a szaúdi egyetem klinikai gyógyszerésze szerint nincs különbség az antidepresszánsokat szedők és nem szedők egészségügyi eredményei között.

Ez határozottan arra utal, hogy az antidepresszánsok semmilyen módon nem javítják az életminőséget, sőt , a mellékhatások miatt sokkal ronthatják azt.

“Szinte az összes szakértők által lektorált, kettős vak vizsgálat kimutatta, hogy az antidepresszánsok szedése nem hatékonyabb, mint a placebó (egy cukortabletta), kivéve, ha a probléma mögött súlyos patológia áll.”

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

A források:

DailyMail.co.uk

NaturalNews.com

További bejegyzések

Hírek

Jobb később, mint soha!

Döntés Az a helyzet, hogy egy fontos döntés előtt állsz.  Igen te is. Akkor is ha orvos vagy, ha betegellátásban dolgozol, akkor is ha pék,

Tovább »
Gyógynövények, hatóanyagok

Mi mindenre lehet jó az oregánó olaj?

Az oregánó, vagy más néven szurokfű mediterrán területen őshonos növény megtalálható Európa, Ázsia mérsékelt szubtrópusi övezeteiben. Észak-Amerikába telepesek által került, ahol különböző módosított változatok (hibridek)

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!