fbpx

A lilahagyma “titkai”

Védi a szívet, elállítja az orrvérzést, és a te kamrádban is van – A lilahagyma

Nem is gondolnád, hogy mennyi tápanyagot, antioxidánst tartalmaz ez a növény, s emellett még baktérium-, vírusölő hatású és illóolajokban is gazdag. Azok a kéntartalmú vegyületek, melyek egyébként a lilahagyma csípős ízét és illatát is adják, rendkívül hasznosak az emberi szervezet számára, hiszen méregtelenítő és immunerősítő hatásúak, ráadásul az utóbbi évek kutatásai is ezt igazolják.

Rengeteg betegség orvosolható vele, a titka csak annyi, hogy nyersen kell megenni.

Sokan szeretik, sokan idegenkednek tőle a szaga miatt. Pedig a lilahagyma egészségre gyakorolt hatása lenyűgöző. A titok, soha ne főzd, párold, mindig nyersen fogyaszd (a fitotápanyagok igen érzékenyek hőre, gyógyhatásuk jelentősen csökken). Ahhoz, hogy ezekhez a létfontosságú antioxidánsokhoz és ásványi anyagokhoz hozzájussunk, nem szabad leszedni a hagyma külső, de még ehető rétegeit, ugyanis azokban magas arányban vannak jelen ezek az anyagok.

Gazdag A-, B1-, B2-, C- és K-vitaminokban. Jó forrása a kvercetin nevű flavonoidnak, és az antocianin nevű polifenolnak. Ezek az antioxidánsok megakadályozzák a zsírsavak oxidációját, semlegesítik a szabad gyököket, gátolják a ráksejtek terjedését és növekedését, és erősen gátolják a gyulladások kialakulását.

7 ok, amiért érdemes gyakrabban fogyasztanod

  • Cukorbetegség ellen is jó
    • A nyers lila hagyma króm tartalmának köszönhetően csökkenti a vércukorszintet és elősegíti a sejtek inzulinérzékenységét. Napjainkban egyre gyakoribb a krómhiány, mely hosszú távon cukorbetegséghez és szívbetegségekhez vezethet. Aki cukorbeteg, annak érdemes gyakran fogyasztania.
  • Székrekedés ellen is hatásos
    • A hagyma rostjai segítenek a belekből kihajtani a mérget és gyorsabb működésre ösztönzik az emésztést.
  • Enyhíti a torokfájást
    • Régi jól bevált szokás hagymalevet használni megfázás és torokfájás kezelésére. Rendkívül gyorsan hat.
  • Elálltja az orrvérzést
    • A lilahagymával elállíthatod az orrvérzést. Elegendő, ha megszaglászod a félbevágott hagymát.
  • Védi a szívet
    • Gyakori fogyasztása védi a szíved a koszorúér-betegségtől, és szabályozza a magas vérnyomást.
  • Szabályozza a koleszterinszintet
    • A nyers lilahagyma fogyasztása csökkenti a szervezet rossz koleszterinszintjét.
  • Megállítja a rákos sejtek növekedését
    • A hagymában lévő kéntartalmú vegyületek megállítják a rákos sejtek növekedését, védik a szervezetet a fekélyektől és különböző betegségektől.

… és legyen egy ráadás is, bár még sorolható lenne: a lilahagymában lévő kéntartalmú vegyületek támogatják az immunrendszer működését. Jótékonyhatását a húgyúti fertőzések esetén is képesek kifejteni.

(Zöld újság)

Forrás: nepgyogyaszat.com

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

További bejegyzések

Előadóink írták

Gyermekek és a Jód – Árvay Bálint írása

Előszó A 2000-es évektől kezdődően a jód újrafelfedezésének köszönhetően elindult globális mozgalom nyomán emberek ezrei tapasztalták meg világszerte az ortomolekuláris jódpótlás áldásos hatásait. A magyar

Tovább »
Gyógynövények, hatóanyagok

Mi mindenre lehet jó az oregánó olaj?

Az oregánó, vagy más néven szurokfű mediterrán területen őshonos növény megtalálható Európa, Ázsia mérsékelt szubtrópusi övezeteiben. Észak-Amerikába telepesek által került, ahol különböző módosított változatok (hibridek)

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!