fbpx

Az orvos az embert gyógyítja, az állatorvos az egész emberiséget

Az állatorvostudomány szerepe az integratív gyógyászatban

Az állatorvosi tevékenység kulcsszerepét először Pavlov ismerte fel, aki azt mondta: “Az orvos az embert gyógyítja, az állatorvos az egész emberiséget.” Mire gondolt akkor, mikor ezt az alapgondolatot megfogalmazta, ami a mai holisztikus medicinának az alapja lehetne?

Az ismeretanyaguk széleskörű, nem csak az adott fajjal és betegséggel foglalkoznak, hanem a konkrét környezettel (növénytan, állattan, biokémia, biológia, élelmiszerhigiénia). A klinikumok sokszínűségét kell elsajátítaniuk. Egy állatorvosnak fogásznak kell lennie, belgyógyásznak, sebésznek, szülésznek, labordiagnosztának, esetenként röntgendiagnosztának is. Ez a szerteágazó ismeretrendszer ahhoz segíti hozzá őket, hogy minél alaposabban fel lehessen tárni a betegségeket, az őket kiváltó környezeti hatásokkal együtt.

Napjainkban nagyon hasonlóak azok az állatoknál előforduló betegségek, amelyek az emberek egészségét is veszélyeztetik. 20-40 év késéssel ugyanolyan típusú betegségek fordulnak elő az állatoknál, mint az embereknél. Ez is azt mutatja, hogy a környezetnek és a tápláléknak óriási jelentősége van a betegségcsoportok kialakulásában.


Dr. Juhász János

Napjainkban egyre több a beteg, az állatorvoslásban és a humán orvoslásban is. A rengeteg kezelés és gyógyszerhasználat ellenére ez a szám nem csökken, hanem növekszik. Ez a fő oka annak, hogy másképp kellene megközelítenünk ezeknek a betegségeknek a gyógyítását.

Dr. Juhász János állatorvos Az Integratív Medicina előadóinak tagja.
Néhány vélemények azoktól, akik már hallgatták a kurzusát:

“Nagyon örülök , hogy állatorvoslásról is hallhatunk, hiszen az egészséges táplálkozás részeként egészséges tojás és húsfogyasztásra is kell törekednünk, mely egyre nehezebben kivitelezhető. Köszönöm, hogy Juhász Doktor Úr feltárja nekünk a legfontosabb összefüggéseket, melynek hatására talán többen elgondolkoznak, akár nagyüzemi állattartók, akár háztáji gazdálkodók. Mivel hosszútávon mindig a kereslet határozza meg a kínálatot, talán eljutunk odáig, hogy azok a termelők, akiknek csak a mennyiség számít, de az állat és a végső fogyasztó -az ember- egészsége másodlagos, előbb utóbb kiszorulnak a piacról.”

“Meglepődtem, hogy az állatorvoslás is helyet kapott a kurzus tematikájában, nem is kapkodtam, hogy nekiálljak. Most, hogy végeztem vele, úgy érzem, jó döntés volt figyelmesen végighallgatni. Egy nagyon szimpatikus, nyugodt, laza, ám maximálisan szakmai, sok újat adó előadást hallhattam. Iszonytató viszont a megmutatott párhuzam az állatgyógyászat és embergyógyászat, vagy úgy is mondhatnám, az állattenyésztés és “embertenyésztés” között.”

“Köszönjük ezeket, az értékes információkat! Voltak ismereteim az állattartás problémáinak az emberre gyakorolt negatív hatásairól, de ennyire összeszedett, érthető módon még nem jutottam ezen fontos információkhoz. Köszönöm!”

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

Kép: EnvatoElements

További bejegyzések

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!