fbpx

ÖRÖKLÖTT ÉS SZERZETT BETEGSÉGEKRŐL A TRAUMATÉRKÉP SZEMSZÖGÉBŐL 2/2.

ÖRÖKLÖTT ÉS SZERZETT BETEGSÉGEKRŐL A TRAUMATÉRKÉP SZEMSZÖGÉBŐL 2/2.

Hogy jobban átláthassuk és érthessük a témát, tisztában kell legyünk egy nagyon egyszerű ténnyel:
Egy répa genetikai anyaga, programja vagy mintája, ahogy teszik, nem biztosítja azt a lehetőséget, hogy a földből zebra nőhessen ki. Azaz, egy egyed vagy egyén nem véletlenül olyan, amilyen.
A saját faj és fajtaprogramja és egyéni genetikai mintája alapján lesz az, aki.

Egy végtelenül intelligens rendszer


Ahol és amikor test-lélek-szellem formájában a környezet támogató éppen, az egyén él és virul de minimum életben tud maradni.
Amint és ahol a  környezet NEM támogató, ott az alapprogram és az egyéni genetikai minta is sérülhet. Ez egyenlő a betegség kialakulásának veszélyével. Amit aztán aktívan vagy passzívan, tartósan vagy kevésbé tartósan hordozni fog.

Itt pedig belép egy általunk nem feltétlenül ide kötött kategória az a bizonyos Nagy Közös Állomány, amit Istennek, vagy Gondviselésnek is szoktak hívni, és aminek mindannyian követei, azaz feladatainak elvégzői vagyunk.
 (És aminek természetesen az összes ismert és ismeretlen létező tagja. Tehát a Kedves Olvasó és én is a répával, zebrával és miegyebekkel együtt.) És ebben a nagy közös állományban pedig benne vannak a javító és gondoskodó programok, szintén mint probléma/betegség megoldó minták.

Ez egy végtelenül intelligens és önjáró rendszer, ami folyton kijavítja a „program és rendszerhibákat”, a sajátjait is, és az „alárendelt” programokét és mintákét is. Hatásmechanizmusában az immunrendszerhez hasonló.

Érdekes módon, ha ránézünk a társadalmunkra és annak szerveződésére, a maga sokszínű szakmáival és állományaival, feladataival, akkor talán közelebb kerülünk ennek a Nagy Közös Állománynak és működési elvének megértéséhez, hiszen teljesen intuitív módon ugyanezt hivatott leképezni.

Mindennek megvan a maga következménye

Itt bizony, mindig, mindennek van következménye, csakúgy, mint a következő példában, ahol:

Sanyi (elnézést kérek e név képviselőitől előre is!) kint hagyta a gondosan összegyűjtött rozsdás eszközöket az udvar közepén egy tárolóban, mert rohanni kellett a gyerekért hirtelen vészhelyzet miatt az iskolába, csakúgy, mint őérte rohant annak idején édesapja. A Szomszéd Néni, aki pedig a virágokat jött öntözni, belebotlott és megkarcolta magát velük, hiszen már idősebb és nem figyelt eléggé a megszokott útján hirtelen felmerülő akadályra. Tetanuszt persze kapott, ami az elvárhatónál jobban megviselte, és ezért további kivizsgálásokra került sor, aminek folytán kiderült, hogy vészesen vérszegény és a cukor szintje sem közelít a normális értékhez, ahogyan az anyósával (!) történt anno…és itt a sor bárhogyan folytatódhat.
Ez a bárhogyan adja az életben maradás és a gyógyulás lehetőségét, amit ha előre feldolgozunk, azáltal hogy figyelmet fordítunk önmagunk megismerésére például a traumatérkép elemzése által, az nagymértékben javítja gyógyulási, életben maradási és életminőség javítási lehetőségeinket!

 

Alakítói vagy elszenvedői vagyunk életünknek?

A lényeg tehát, hogy egy élő, mozgó, önállóan és közösségileg is „programozott” millió felé kötődő és teljesítő rendszerhalmaz vagyunk mindannyian. Minél tudatosabbak vagyunk tehát a saját és közösségeinket érintő programállományok (hétköznapi teendőink!) működésére és azok eredendő hibáinak és meghibásodásainak javítására, annál inkább életképesek, termékenyek és termelékenyek vagyunk életünk minden területén, és nem „csak” elviselői minden történésnek az életünkben.

A traumatérkép ahhoz segít hozzá, hogy tudatosodhassunk önmagunkra, a minket körülvevő kisebb-nagyobb rendszerekre, amikben élünk, illetve a minket közvetve vagy közvetlenül érintő és érdeklő kérdésekre.
Rámutat továbbá a program és rendszerhibákra, és azok valószínűsíthető következményeire, illetve segít felismerni és alkalmazni mindazon technikákat személyre és közösségre szabottan is, amikkel az élet minősége és hossza egyértelműen javítható. Természetes módon erősíti az öngondoskodásra való hajlamot, ami pedig valódi alapja a gyógyulási folyamatoknak.

Szerző: Terdik Réka Traumatérkép: www.traumaterkep.com

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

További bejegyzések

Táplálkozás

A transzzsírok egészségre gyakorolt hatásai

Azokon a területeken, ahol korlátozták a transzzsírok mennyiségét az ételekben, kevesebb embert utalnak kórházba szívroham és agyvérzés miatt. Telített zsírok, egyszeresen telítetlen zsírok, többszörösen telítetlen

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!