Barion Pixel Jobb légzés és egészséges tüdő — Integratív-Medicina

Jobb légzés és egészséges tüdő

Évente emberek milliói halnak meg valamilyen tüdőbetegségben. Légzőszervünk megbetegedése leginkább a nem megfelelő életmód, illetve a légszennyezettség miatt következik be, amely légzési nehézségekhez vezet. Szerencsére életmódunk megváltoztatásával és a tüdő egészségét is szolgáló táplálékok fogyasztásával mi magunk is sokat tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében.

Az egyik ilyen egészséges táplálék a fokhagyma. Ez a gyógynövény allicinben gazdag, amely számos egészségügyi hatással rendelkezik. Kiemelkedő az antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatása, de vérnyomás csökkentőként is felhasználhatjuk. Néhány kutatás a fokhagyma egészen különleges hatásáról számolt be. Bebizonyosodott, hogy rendszeres fogyasztása számos más pozitív hatása mellett egyes tüdőbetegségekre, például a nehézlégzésre is hatékony lehet.

A sötét leveles zöldségek, mint például a spenót, a mángold vagy a káposzta nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Emellett olyan fitokemikáliák is megtalálhatók bennük, melyek segítenek megelőzni az oxidatív károsodást, csökkentik a gyulladást és eredményesen küzdenek a rákos megbetegedések ellen.

Az alma is gazdag antioxidánsokban és fitokemikáliákban, melyek együttesen csökkentik az asztma, a gyulladás, sőt a rákos betegségek kialakulásának kockázatát is.

A gyömbér a megfázás és a torokfájás egyik legjobb ellenszere. Fő hatóanyaga egy bioaktív vegyület, a gingerol. A gyömbérrel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy segíthet megelőzni az asztmát, de migrén és magas vérnyomás ellen is nagyon hatásos.

A bogyós gyümölcsök, mint a szamóca, áfonya, málna, szeder fenolos savakban, flavonoidokban, C-vitaminban és tanninokban is rendkívül gazdagok. Ezek mind segítenek csökkenteni a gyulladást, fokozzák az immunitást, támogatják a szívet és hatékony védelmet jelenthetnek a rákos betegségekkel szemben.

A brokkoli egy szulforafán nevű vegyületben gazdag, amely antioxidáns hatással rendelkezik, de gyulladást is csökkent. Sok tanulmány számolt be ennek a vegyületnek a rákellenes és antimikrobiális hatásáról, amely segíthet megelőzni a mell, a tüdő és a gyomor súlyos, akár rákos megbetegedéseit is.

A grapefruit is gazdag bioaktív vegyületekben, melyek segítenek kiüríteni a szervezetből a méreganyagokat és csökkenthetik a tüdőben kialakult gyulladást. Bizonyos esetekben azonban a citrusfélék akár még fel is erősíthetik ezt a gyulladásos állapotot, így fogyasztásuk előtt minden esetben kérje ki orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát, véleményét.

Forrás: Gyógyszer nélkül

További bejegyzések

Egészség

A rugalmas erek titka

Az érelmeszesedés ­ a jóléti társadalmakban a vezető halálokok egyike ­lassan és csendben kialakuló betegség, amely többnyire csak előrehaladott állapotban okoz panaszokat. Ezért is olyan

Tovább »
Egészség

Az egészséges fogak nyomában…

A fogak állapota jelentős hatással bír fizikai, mentális és szociális egészségünkre. Fizikai funkciójuk, hogy apróra őröljék az ételt, ezzel segítik emésztőrendszerünk működését. Ezen kívül jelentős

Tovább »

További előadások

Szívünk egészsége

Jellemző, hogy sokan elnyomják vagy nem veszik tudomásul az érzelmeiket, mert úgy gondolják, hogy azok gyengeségre utalnak, vagy mert nehéz számukra kezelni azokat. Az érzelmek

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!