fbpx

ÖRÖKLÖTT ÉS SZERZETT BETEGSÉGEKRŐL A TRAUMATÉRKÉP SZEMSZÖGÉBŐL 2/1

Az F. Galló Béla által kidolgozott pszichoteoretika, ami szervesen magába öleli a számos biológiai kutatással igazolt vagy támogatott pszichogenetika téziseit, betegségeinket két csoportra osztja: szerzettre és öröklöttre.
A traumatérkép pedig a pszichoteoretika azon négy tengelyes számítási rendszere, amivel többek között feltárható és értelmezhető ezen betegségcsoportok kialakulásának oka, és várható időtartama, illetve azok a módok is kiválaszthatóak, amikkel legnagyobb valószínűség szerint sikeresen kezelhetőek. Megmutatja azt is, melyek azok az időszakok, amelyekben elkerülhetjük őket, vagy csitíthatjuk, illetve meghatározza a veszélyzónákat is, amelyekben a betegség életminőséget és élethosszt tud tartósan negatív irányba befolyásolni.

Mentál-Genetikai infomrációscsomag

A szerzett és öröklött betegségek közötti különbséget pedig az a tétel képviseli, amely a betegség kialakulásának pontját határozza meg. Ez a pont onnan indul, amikor is megértjük, hogy minden létezőt, minden időben és térben, milliónyi környezeti inger ér. Az időjárási viszonyoktól, a szagokon, fényhatásokon át, az érzelmi, értelmi és fizikai állapotok hullámzásain keresztül.
Amit szellemi, lelki és fizikai immunrendszerünk nem tud kiszűrni, felfogni, vagy értelmezni és feldolgozni, viszont erősen vagy tartósan jelen van, abból egy úgynevezett mentál-genetikai információcsomag képződik, innen születhetnek és alakulhatnak ki szerzett betegségeink egy másodperc törtrésze alatt.

A jó hír, hogy ilyen típusú betegségből körülbelül és maximum 2 év alatt ki lehet gyógyulni, szellemi, lelki és testi szinten is, azaz nem kell feltétlenül átörökítenünk utódainknak, ahogyan nagyanyáink sem tették velünk, a megfelelő szellemi, lelki és fizikai hozzáállás és kúra miatt. Ez alatt értsük azt, hogy a legegyszerűbb megoldástól a legösszetettebbekig, a traumatérkép képes megmutatni nekünk az életpályánkat támogató vagy veszélyeztető külső és belső kezelési módokat közösségi és egyéni szinten is.

A pszichogenetikai, azaz öröklött betegség vagy az arra való hajlam azt jelenti, hogy testünk a „problémát” a tudatalattiba száműzte megoldhatatlanként, ahol békésen szunnyad a megfelelő ingerszintű zsigeri kiváltódásig, amikor is robban a bomba.

Ezek a problémás információhalmazok minden létező szinten hátrányt jelentenek az életünkben (mert kontroll és tudatos figyelem nélkül valók), kivéve a párszerzést és az anyagi javakat.

Öröklött betegségek fenyegető valósága 

Egyszerű szavakkal, elődeink, közvetlen vérrokonságunk problémamegoldó képességei és egészségtudatosságuk jobban meghatároznak minket, mint gondolnánk. Addig nincs is igazi gond, amíg egy váratlan kényszerítő pillanatban meg nem tudjuk, hogy bizony a szép-ük és dédszülőktől öröklött egyéb traumák miatt a nagyi szervezete már nem bírja legyőzni a rákot vagy az alzheimert, esetleg feladja a gyomra az idegrendszere vagy más szerve…számunkra az öröklött betegségek innentől válhatnak fenyegető valósággá.

A traumatérképnek határozott feladata, hogy felderítsen zavaros és veszélyhordozó állományokat az egészség illetve életünk minden területén. Mindezek kulcsa keresendő az egyénben, és a környezeti folyamatokban egyaránt.
Innen látható, hogy a világ komplexitása milliónyi megoldást kínál és követel. Mai hozzáállásunk a világhoz sokkal egyénre szabottabb, mint elődeinké. Ez pont ugyanakkora előny lehet, mint hátrány. Hiszen mikor és makro közösségeink földrajzi és szellemi-lelki értelemben is sokkal jobban meghatároznak bennünket, mint hinnénk.

A cikk a 2. részben folytatódik
Szerző: Terdik Réka Traumatérkép: www.traumaterkep.com

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

További bejegyzések

Hírek

Receptek szárítmányokkal

Mi is ismerjük azokat a reggeleket, amikor kicsit sietősebbre kell venni a tempót, vagy csak jól esik még egy kicsit nyújtózkodni. Összeállítottuk kedvenc smoothie receptjeinket,

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!