fbpx

Tartósítószerek, amik lefaragják az élettartamot

A tartósítószerek koncepciója nagyon jó ötletnek hangzik. Meghosszabbíthatjuk az ételek szavatosságát, hogy ne romoljanak meg olyan gyorsan. Ez jó, ugye? Megspórolhatunk vele többek közt pénzt, benzint, hiszen nem kell folyton a boltba rohangálni. Ez mindenkinek jó, nem? Gondoljuk csak át újra.
 

Aki nyer, és aki veszít

A vállalatok nyernek, mert termékeik sokkal tovább ülhetnek a polcokon, mint valaha, köszönhetően a vegyianyagoknak, amelyek távol tartják a penészt, a gombát, baktériumokat, mikroorganizmusokat, sőt még a vírusokat is. A fogyasztók pedig vesztenek, mert a vegyianyagok fogyasztása olyan betegségek kialakulásához vezet, mint az allergia, különböző bőrbetegségek, az irritábilis bél szindróma, a demencia és természetesen a rák. Amerikában a vállalati-üzleti szféra csak és kizárólag a pénzről szól. Emellett eltörpül az emberi élet és jólét értéke. Mindaddig, amíg a fogyasztók nem tudják bebizonyítani, hogy a veszélyes tartósítószerek egészségügyi problémákat okoznak, nem nyerhetnek a bíróságon. Ezért is fontos felismerni a hat legveszélyesebb tartósítószert, amik a leggyakrabban jutnak be és károsítják testét és elméjét. Nézzük, melyek ezek a “visszatérő behatolók” és milyen károsodást okoznak az ételek tartósításáért cserébe.  

#1. Repceolaj

Még ha a repceolaj engedélyezve van is az USDA által, mint organikus, préselt olaj, nem számít, mert idővel a repce olaj koagulál és eltömíti a vénákat és az artériákat, elzárva ezzel a vér-, a tápanyag- és az oxigénkeringést. Az ételgyártók megállás nélkül készítik a repceolaj felhasználásával a feldolgozott ételeket és szószokat, ezért elkerülhetetlen, hogy vannak, akik túl sokat fogyasztanak. Hagyja kint az udvaron egy nyitott dobozban hat hétig és majd meglátja: olyan mint a ragasztó. Nincs olyan, hogy “repce-bokor”. Repcéből készül, ami nagyon is mérgező az emberek számára és már évszázadok óta használják rovarirtóként. Ha jobban érdekli a téma, tudjuk ajánlani a TruthWiki bejegyzést, “a jó, a rossz és a csúnya” igazságról a repceolajjal kapcsolatban.  

#2. Nátrium-Benzoát

A Nátrium-benzoát az egyik legrosszabb az ”élelmiszer-bűnözők” közül. Miért? Megfojtja a mitokondriumokat a védelemre szolgáló fehérje réteg feloldásával és az oxigén megvonásával. Károsítja az emberi DNS-t. Megtalálható többek közt az üdítőitalokban és a savanyú uborka és a savanyú káposzta befőttes változataiban. A nátrium-benzoát lebontja az emberi immunrendszert és vérrákot (leukémiát) okoz. Amikor a nátrium-benzoátot C- vagy E-vitaminokkal keverjük benzol jön létre, ami apoptózist okoz (programozott sejthalál). Ilyenkor a szervezete képtelen legyűrni a fertőzéseket. Így lehetséges, hogy amíg az üdítő ital a polcon csücsült évekig, várva a következő tudatlan vásárlót, azok, akik már évek óta fogyasztják rendszeresen, már olyan egészségügyi problémáktól szenvednek, amire egyik orvos sem tudja a megoldást.  

#3. BHA és BHT

Burgonya chips-ben, fagyasztott kolbászokban, rizsben, zselatinban, növényi olajokban, müzlikben és rágógumiban megtalálható tartósítók kész rémálomként hatnak az egészsége számára. Étele megcsonkított, vagy csak butilált? A BHA (butilált hidroxianizol) és a BHT (butilált hidroxitoluén) megóvja az ételeket a romlástól és segít megtartani az ízeket és színeket, de hatással vannak az agy idegrendszerére is, befolyásolják a viselkedést és hozzájárulnak a rák kialakulásához.  

#4. MSG (Nátrium-Glutamát)

Gyakran megtalálható a csípős ételekben, száraz-levesekben, szószokban, kínai ételekben, chips-ben, fagyasztott ételekben, BBQ szószokban és ha hiszi, ha nem, sok vakcinában is. Az MSG, egy veszélyes koncentrált só, amely olyan súlyos migrént okozhat, amely megölhet egy csecsemőt. Az MSG-t úgy ismerik mint “excitotoxin”, mert túlstimulálja az emberi sejteket addig a pontig, ahol már véglegesen károsodonak vagy elhalnak. Vannak fogyasztók, akik annyira allergiások az MSG-re, hogy hatására depresszió, diszorientáció és szem károsodása alakul ki. Ismerős az a fajta fejfájás, ahol egy elsötétített, csendes szobában kell ülnie mert különben megőrül? Na, az az MSG hatása.  

#5. Nátrium-nitrátok és nitritek.

Keresse ezt a vegyianyagot, – amit a vaddisznók megölésére használnak – a húsokban, a bacon-ben, a sonkákban és a füstölt halakban. Nátrium-nitrátot használnak az éghető anyagok égésének felgyorsítására, ez nagy mennyiségben “robbanásveszélyes.” A nátrium-nitrát és nitrit nagyon karcinogén hatást fejt ki az emberi emésztőrendszerben, – nitrozamin vegyületeket formál a véráramban – komoly megerőltetésnek kitéve a szűrő szerveket, mint a hasnyálmirigy és a máj. Az 1970-es években az USDA betiltotta ezeknek a karcinogén anyagoknak a használatát, de a nagybetűs Ételipar közbelépett, mert szerintük trükkökkel melyekkel a rothadó húst frissnek álcázzák jobban járnak. Emellett, ezek a tartósítószerek megtalálhatóak a cigarettában is.  

#6. Nátrium-szulfát.

Emberek ezrei allergiások a szulfátokra anélkül, hogy tudnának róla. Egy a gyakran használt tartósítószerek közül, amit a borkészítésnél használnak. Okozhat kiütéseket, fejfájást és súlyos asztmás rohamokat. Érkezett bejelentés olyan halálesetről, ahol a tartósítószer miatt a légutak teljesen elzáródtak és ez szívrohamhoz vezetett. Találhatunk még szulfátokat a szárított gyümölcsökben, továbbá a palackozott citrom- és lime levekben, illetve néha még a savanyú káposztában is.
Források:
FoodMatters.com
TruthWiki.org
Food.news
NCBI.nlm.nih.gov
FoodRenegade.com

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

 

További bejegyzések

Életmód

A meditációról komolyan

A meditáció legfontosabb célja a tudat természetének megismerése. Minden más csak spirituális szórakozás! Ez nem egy elbizakodott állítás, mert meditálni nem lehet, csak hozzászokni egy

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!