fbpx

Az amalgám töméssel kapcsolatos rejtett igazságok

A legtöbben úgy gondoljuk, hogy a szánk nem hozhat ránk bajt, ha megválogatjuk szavainkat – ez nem igaz, ha vannak fogtöméseink. Igazából, ha elég szerencsétlenek vagyunk és amalgám tömésünk van, akkor lehetséges, hogy időzített bomba van a szánkban.

 

A krónikus betegségek melegágya

A tömésben használt higany ugyanis elengedhetetlen sejtfolyamatokat zavar meg, továbbá az agyi neurotranszmitterek közötti egyensúlyhiányhoz vezethet, és megakadályozza szervezetünket a szükséges tápanyag felvételében. Röviden, a higany rossz ómen és számos komoly fizikai és mentális problémához köthető.

Valószínűtlen tehát, hogy csupán véletlen egybeesés a több, mint 150 millió amerikai amalgám tömés és emellett a több, mint 117 millió amerikai, akik legalább egy krónikus betegségben szenvednek. Lehet, hogy épp most alakul ki Önben egy betegség emiatt a rejtett veszély miatt?

Egy epidemiológiai kutatás során a Nemzeti Egészségügyi Intézetek összeköttetést találtak számos betegség és az átlagosnál több amalgám tömés között. Több, mint 4000 tudományos kutatás bizonyítja, hogy a fémek legalább 30 krónikus betegséget okoznak. Néhány a krónikus betegségekből, amelyeket összefüggésbe hoztak a higannyal: diabétesz, fibromialgia, hipotireózis, migrén, depresszió, szorongás, ADD, Alzheimer-kór, ALS, tanulási zavarok, Crohn-betegség, lupusz, artritisz…

Ezek az amalgám fogtömések folyamatosan szivárognak, így higanyt juttatnak testünkbe. Ez a neurotoxin megköti a ként, amely számos testi folyamatnak fontos része; ezek a folyamatok leállnak. A higany ugyanúgy megköti a szelént is, megakadályozva azt a rák elleni harcban. Megköti a fehérjéket, amelyek befolyásolnák az immunrendszer azon képességét, hogy megkülönböztesse a rákos sejteket az egészségesektől – így az immunrendszer megtámadja egészséges sejteket, ez pedig autoimmun betegségekhez vezetnek, míg a rákos sejtek tovább burjánzanak.

Továbbá, a higany jelenléte egy anaerob környezethez vezet, amely tökéletes környezet a Candida számára a növekedéshez. Ezért is gyakori, hogy az amalgám tömések eltávolítása után a candidiasis-szal, egyfajta gombás fertőzéssel kapcsolatos problémák megszűnnek.

Nem csak a higanytömések válthatnak ki borzalmakat egészségünkkel kapcsolatban: más fogászati beavatkozások is bajt okozhatnak. Például a gyökércsatornákban a baktériumok könnyen elszaporodhatnak, ahol mérgező anyagokat termelnek – a krónikusan elfertőződött gyökércsatornák akár depresszióhoz, szívbetegségekhez, fibromialgiához és sclerosis multiplexhez is vezethetnek.

https://www.brighteon.com/embed/5838397011001

 

Hogyan lehet minimalizálni az amalgám tömés veszélyeit?

A fogászati szakértők még a tengernyi bizonyíték ellenére is állítják, hogy a fogászati beavatkozások igenis biztonságosak.

Az Európai Parlamentben elfogadott szigorítások lépnek életbe az új amalgámtöméseket illetően: azaz a higanyos amalgámtömések nem használhatók a terhes nőknél, a szoptató anyáknál és a 15 év alatti fiataloknál fogtömésre. A higany toxikus hatásai miatt 2030-ra az amalgámos töméseket teljesen ki akarják vezetni a fogorvosi használatból az EU-ban.

Ha nincs amalgám tömésünk, jó, ha ezt észben tartjuk, ha egyszer fogorvoshoz kell mennünk lyukas fog miatt – olyan szakembert kell keresni, aki más anyagot használ a fog betömésére.

Ha Ön egy azon emberek közül, akiknek amalgám tömése van, akkor is van még néhány dolog, amit kipróbálhat

A legnyilvánvalóbb megoldás az amalgám tömések eltávolítása, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Ez azért van, mert a tömések megzavarása veszélyes higanygőzt eredményez. Keressen egy fogorvost, aki az ilyen tömések eltávolítására szakosodott, és aki minden óvintézkedést megtesz majd a veszélyek minimalizálására: kezdjen egy biológiai fogásznál.

Fordulhat még a specifikus étrend és az étrendkiegészítők felé segítségért, hogy teste meg tudjon szabadulni a már felvett higanytól (és hogy megvédje Önt jövőbeli behatásoktól). Sok zöldség fogyasztása segíthet, de bizonyosodjon meg róla, hogy a zöldség organikus helyről származik, különben a higany mellett szervezetének meg kell birkóznia a rovarirtókkal is. A nyers fokhagyma és koriander különösen hatékonyak a higany a testből való kiszűrésére. Ezenfelül figyeljen oda rá, hogy hidratált maradjon.

Próbálja meg csökkenteni az egyéb forrásokból, például a gyárakból vagy szennyezett halból származó bevitt higanyt.

Források:
NaturalHealth365.com
Medicalonline.hu

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

 

További bejegyzések

Egészség

A női szívroham tünetei

A közhiedelemmel ellentétben szívinfarktus nem csak a férfiakat veszélyezteti, a szívbetegségek a nők körében is vezető haláloknak számítanak. Miért irányul mégis kevesebb figyelem a női

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!