fbpx

Az amalgám töméssel kapcsolatos rejtett igazságok

A legtöbben úgy gondoljuk, hogy a szánk nem hozhat ránk bajt, ha megválogatjuk szavainkat – ez nem igaz, ha vannak fogtöméseink. Igazából, ha elég szerencsétlenek vagyunk és amalgám tömésünk van, akkor lehetséges, hogy időzített bomba van a szánkban.

 

A krónikus betegségek melegágya

A tömésben használt higany ugyanis elengedhetetlen sejtfolyamatokat zavar meg, továbbá az agyi neurotranszmitterek közötti egyensúlyhiányhoz vezethet, és megakadályozza szervezetünket a szükséges tápanyag felvételében. Röviden, a higany rossz ómen és számos komoly fizikai és mentális problémához köthető.

Valószínűtlen tehát, hogy csupán véletlen egybeesés a több, mint 150 millió amerikai amalgám tömés és emellett a több, mint 117 millió amerikai, akik legalább egy krónikus betegségben szenvednek. Lehet, hogy épp most alakul ki Önben egy betegség emiatt a rejtett veszély miatt?

Egy epidemiológiai kutatás során a Nemzeti Egészségügyi Intézetek összeköttetést találtak számos betegség és az átlagosnál több amalgám tömés között. Több, mint 4000 tudományos kutatás bizonyítja, hogy a fémek legalább 30 krónikus betegséget okoznak. Néhány a krónikus betegségekből, amelyeket összefüggésbe hoztak a higannyal: diabétesz, fibromialgia, hipotireózis, migrén, depresszió, szorongás, ADD, Alzheimer-kór, ALS, tanulási zavarok, Crohn-betegség, lupusz, artritisz…

Ezek az amalgám fogtömések folyamatosan szivárognak, így higanyt juttatnak testünkbe. Ez a neurotoxin megköti a ként, amely számos testi folyamatnak fontos része; ezek a folyamatok leállnak. A higany ugyanúgy megköti a szelént is, megakadályozva azt a rák elleni harcban. Megköti a fehérjéket, amelyek befolyásolnák az immunrendszer azon képességét, hogy megkülönböztesse a rákos sejteket az egészségesektől – így az immunrendszer megtámadja egészséges sejteket, ez pedig autoimmun betegségekhez vezetnek, míg a rákos sejtek tovább burjánzanak.

Továbbá, a higany jelenléte egy anaerob környezethez vezet, amely tökéletes környezet a Candida számára a növekedéshez. Ezért is gyakori, hogy az amalgám tömések eltávolítása után a candidiasis-szal, egyfajta gombás fertőzéssel kapcsolatos problémák megszűnnek.

Nem csak a higanytömések válthatnak ki borzalmakat egészségünkkel kapcsolatban: más fogászati beavatkozások is bajt okozhatnak. Például a gyökércsatornákban a baktériumok könnyen elszaporodhatnak, ahol mérgező anyagokat termelnek – a krónikusan elfertőződött gyökércsatornák akár depresszióhoz, szívbetegségekhez, fibromialgiához és sclerosis multiplexhez is vezethetnek.

https://www.brighteon.com/embed/5838397011001

 

Hogyan lehet minimalizálni az amalgám tömés veszélyeit?

A fogászati szakértők még a tengernyi bizonyíték ellenére is állítják, hogy a fogászati beavatkozások igenis biztonságosak.

Az Európai Parlamentben elfogadott szigorítások lépnek életbe az új amalgámtöméseket illetően: azaz a higanyos amalgámtömések nem használhatók a terhes nőknél, a szoptató anyáknál és a 15 év alatti fiataloknál fogtömésre. A higany toxikus hatásai miatt 2030-ra az amalgámos töméseket teljesen ki akarják vezetni a fogorvosi használatból az EU-ban.

Ha nincs amalgám tömésünk, jó, ha ezt észben tartjuk, ha egyszer fogorvoshoz kell mennünk lyukas fog miatt – olyan szakembert kell keresni, aki más anyagot használ a fog betömésére.

Ha Ön egy azon emberek közül, akiknek amalgám tömése van, akkor is van még néhány dolog, amit kipróbálhat

A legnyilvánvalóbb megoldás az amalgám tömések eltávolítása, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Ez azért van, mert a tömések megzavarása veszélyes higanygőzt eredményez. Keressen egy fogorvost, aki az ilyen tömések eltávolítására szakosodott, és aki minden óvintézkedést megtesz majd a veszélyek minimalizálására: kezdjen egy biológiai fogásznál.

Fordulhat még a specifikus étrend és az étrendkiegészítők felé segítségért, hogy teste meg tudjon szabadulni a már felvett higanytól (és hogy megvédje Önt jövőbeli behatásoktól). Sok zöldség fogyasztása segíthet, de bizonyosodjon meg róla, hogy a zöldség organikus helyről származik, különben a higany mellett szervezetének meg kell birkóznia a rovarirtókkal is. A nyers fokhagyma és koriander különösen hatékonyak a higany a testből való kiszűrésére. Ezenfelül figyeljen oda rá, hogy hidratált maradjon.

Próbálja meg csökkenteni az egyéb forrásokból, például a gyárakból vagy szennyezett halból származó bevitt higanyt.

Források:
NaturalHealth365.com
Medicalonline.hu

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

 

További bejegyzések

Gyógynövények, hatóanyagok

Mi mindenre lehet jó az oregánó olaj?

Az oregánó, vagy más néven szurokfű mediterrán területen őshonos növény megtalálható Európa, Ázsia mérsékelt szubtrópusi övezeteiben. Észak-Amerikába telepesek által került, ahol különböző módosított változatok (hibridek)

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!