fbpx

Jobb később, mint soha!

Döntés

Az a helyzet, hogy egy fontos döntés előtt állsz. 

Igen te is. Akkor is ha orvos vagy, ha betegellátásban dolgozol, akkor is ha pék, könyvelő vagy manager vagy. Akkor is ha szülő, ha fiatal, ha idős vagy ha mind egyszerre, és akkor is ha egyik sem. 

Nem akarlak elkeseríteni tényekkel, de azt mindenképp meg kell mondanom, hogy számtalan dolog van, amiről nem, vagy csak keveset tudsz az egészséged érintően. Ellenben ma, holnap vagy a megfelelő tájékozottság a közeljövőben az életet jelentheti neked, családodnak barátaidnak. 

 

Tudom, hogy tudsz (majdnem) mindent 

A majdnem mindennél kicsit több kell most. A szükséges tudásra van szükséged. Ha csak a 10% hiányzik akkor már, az a “majdnem” vészhelyzetben baromi sok. Életet jelenthet. Kérlek legyél nyitott arra, amit most mondani szeretnék.

Hamvas Béla azt mondja, hogy “mindannyiunknak reánk szabott rongáltsággal” kell együtt élni. Nem vitatható, génállomány, élethelyzet, születésünk körülményei, neveltetés, karma, sors, csillagok állása, időjárás és még a huzat is befolyásolhatja aktuális egészségi állapotunkat.

 

Egészségünk a legnagyobb tanítómester

Azonban, a rongáltságainkkal együtt élni, nem azt jelenti, hogy szükségszerűen betegnek kell lenni. Nem azt jelenti, hogy egy okkal több amiért sajnáltatjuk magunkat. Nem. 

Azt jelenti, hogy az egészségünk az egyik legnagyobb tanító mesterünk az életben, és minden kihívás – Hamvas szavaival élve “rongáltság” – életünk főbb leckéi közé tartozik.

Az egészségünk életünk legnagyobb tanítómesterei. Minden lecke, rólunk tanít, rólunk szól önismeretre, emberismeretre alázatra és szeretetre tanít, fejlődésre hív. Mi másért lennénk ezen a földön?

Ha egészségesek vagyunk jó tanítványok vagyunk. Ha betegségek gyötörnek, vagy még rosszabb tudattalanul krónikus betegségeket érlelünk magunkban, akkor ez csak a tanítványnak készülő lecke, melyet előbb utóbb az orrunk elé dug az élet. 

Nevezetesen a koronavírus is egy ilyen karanténban írandó házi dolgozat arról, hogy milyen szinten vagyunk képben saját egészségünk valós állapotáról.

 

Ülj le, egyes?

Ez az amit egyikünk sem szeretne ma a sorsától hallani. Mégis, egészségtelen élelmiszereket és wc papírt halmozunk fel, vitaminok, értékes tápanyagok és megfelelő tudás helyett. Arra gondolunk: Ezt is kibekkeljük, aztán minden mehet tovább ahogy eddig.

Abba bele sem merünk gondolni, hogy lehet másképp is. (tisztelet a kivételnek.)

 

Miért?

Így szoktuk meg. Megyünk a tömeg után? Hat ránk a propaganda? Mindenki más is ezt teszi? Eluralkodik rajtunk a félelem? Érzelmi alapon döntünk, és nem racionálisan?

Fogalmunk sincs, mit kell ilyenkor csinálni? Ömlik ránk a “fake news” és szép lassan legszívesebben bemásznánk az ágy alá, míg el nem múlik ez az egész dráma? A tudatunk annyira hozzászokott a jóléti világhoz, hogy el sem tudja képzelni, milyen az amikor ez veszélybe kerül? készülünk az armageddonra, miközben vádoljuk a világot, politikusokat, pénzembereket? Vagy épp lesz@rjuk az egészet?

 

Valójában mindegy, miért 

Válassz egyet, vagy írd hozzá a sajátod. De utána hagyd abba, engedd el. Csak azokra a dolgokra kell fókuszálni, arra amire van hatásod a saját életedben. Viszont ezekre nagyon. Fegyelmezetten, felelősen. Ezekkel most dolgod van!

 

Csak néhány a legfontosabbak közül: 

  • Nyugalmat, biztonságot sugározni a környezeted, családod, barátaid számára. 
  • Gondoskodni a családod, gyermekeid egészséges életviteléről, táplálkozásáról karantén idején is. 
  • Gondoskodni szellemi – lelki és testi egészséged megőrzéséről, helyreállításáról. 

(Tudod, üres tányérból, nem lehet senkinek enni adni! Rendben kell legyél!)

  • A környezetedben lévő idősek támogatásának megszervezése. 
  • Tájékozódni! Hiteles forrásból. Nem közösségi média, nem hírfolyamok, nem okoskodások nem pro – és kontra. Orvosok és szakértők hiteles tanácsaira hallgass. Nem azokra melyek a koronavírus témában nagyon okosak, hanem azokra akik az egészséged megőrzéséért tesznek erőfeszítéseket. Egy ilyen forrás a www.helalthpass.hu is. Ingyenes videós oktatási program, sok fontos területet érintve.

 

Krónikus betegségek

Mindannyian veszélyes helyzetben vagyunk. Nem, nem csak a koronavírus miatt. Az életmódunk, a szemléletmódunk miatt. Amiatt, amit Dr. Darnói Tibor mondott:

“Öntudatlanul sodródunk bele a civilizációs, krónikus betegségekbe. De nem lehet belőlük öntudatlanul kisodródni!”

A világ változik, a változások egyre gyorsuló módon változtatják a körülményeinket. Filozofálgathatunk azon, hogy összeesküvés elméletek igazak vagy sem. A koronavírus szándékos volt vagy sem. A gazdasági válság valami tervszerű folyamata egy hatalmi átrendeződésnek vagy sem. Az 5G valami ármány része, vagy csak a technológiai fejlődés egészségünkre káros következménye.
Valójában mindegy. Az életünk a miénk. Önmagunk, családunk, gyermekeink sorsáról, egészségéről nekünk kell lehetőségeinkhez mérten döntéseket hozni. 

 

Kiszolgáltatottság

A vírus megmutatta mennyire ki vagyunk szolgáltatva a körülményeknek. A legtöbb ember, egy dobozban lakik, egy dobozba jár dolgozni és napközben dobozt bámul, majd hazamegy és este is egy másik dobozt néz. Azt, hogy ez rád mennyire vonatkozik nem tudom. 

Ami biztos, most is egy dobozt nézel. Annak örülnék a legjobban, ha az oktatási programunkra egyáltalán nem volna szükséged. Mert egy kiegyensúlyozott természetközeli egészséges harmóniájú békés életet élsz. Önmagad vagy családod által termelt zöldséget, gyümölcsöt húst fogyasztasz. Alkotó értékteremtő életet élsz. Hálával kelsz reggel, és imával fekszel. A legtöbben ettől még messze vagyunk, magunkat is beleértve.
“Amit tudsz, és nem teszed, azt nem tudod…” mondja a bölcs. Igaza van.

 

Fejlődés

Az élet meggyőződésem szerint nem arról szól, hogy kicsesszenek velünk. 

Mi cseszünk ki saját magunkkal. Szándékosan? Nem. A tapasztalatokat nem lehet kispórolni. Kríziseken át kell menni, a leckékből tanulni, belátásból erőt gyűjteni a változtatáshoz. A belátáshoz viszont szükség van ismeretekre. Miért?
Mert a megtanult ismeretek alapvetően információk. A tapasztalat által lesz belőlük tudás. Mikor az információk igazságát a való életben megtapasztaljuk. Ekkor válik Tudássá. ez már  a mienk. Nem vélemény, nem tanult dolog, hanem belső tudás érték, amire már biztos alapokon tudunk építkezni. 

 

Közösség


Az egyik kedvenc mondásom így hangzik:
“A legtöbb amit tehetek, hogy megteszek mindent, amit megtehetek.”

Tökéletes lesz? Nem. Kritizálható? Bírálható? Igen. Azonban annál nagyobb lelki békesség, hogy tudom megtettem mindent amit tudtam, nincs. Ezt kívánom Neked is.

Az Integratív Medicina oktatási program még gyermeki betegségekkel küzd, az utunk elején vagyunk. azonban megígérhetem, hogyha velünk tartasz, és abban a ritmusban tanulsz velünk, ahogyan az anyagok készülnek. Az életed minden területére lesz mankó, lesznek hiteles nézőpontok. Olyan információk melyek tudássá, bölcsességé válhatnak az életedben.  a kihívások leküzdéséhez tanácsok és megoldásra javaslatok, számtalan segítő kéz mely ott lesz neked mindig egy-egy fejlődési szakaszban segítségként. 

Ez lesz az ami igazán biztonságot jelent Önmagad, családod és barátaid számára. 

Tarts velünk! Napi néhány 5-10 perces videó. Sok kis apró lépés a mindennapokban egy  békésebb, stabilabb, boldogabb élethez vezető úton. 

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

További bejegyzések

Egészség

Otthoni gyógymódok térdfájásra

A térdfájás oka lehet a meggyengült csontszerkezet és az elhasználódás idősebbeknél. Emellett térdfájást okozhatnak még a törések, ínszalagsérülések, porcsérülések és a térd ízület elmozdulása, vagy

Tovább »
Szemléletmód

Szuperétkek a minőségi élet pillérei

Egyre több tudományos cikk jelenik meg arról, hogy szántóföldjeink tartalékai kimerültek, a bennük lévő élő baktériumkolóniák eltűntek. Mai „termő” földjeinkben ennek következtében látszólag tetszetős, de

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!