fbpx

Kutatások a D-vitamin influenza ellenes hatásairól

Bizonyították, hogy a D-vitamin – ismertebb nevén a napfény-vitamin – segít a megfázás, az influenza és a különféle légúti betegségek elleni harcban. A gyógyszeripar pirulákat és oltásokat próbál ránk tukmálni, mint „a megelőzés egyetlen lehetőségét az évenkénti megfázás és influenza ellen”, de ahogy kiderült, a válasz mindig is előttünk volt – jobban mondva felettünk. A D-vitamin -hiányos emberek étrendkiegészítők segítségével pótolhatják a hiányt, ami 50%-kal csökkenti a fertőzések esélyét.

Az influenzaoltás körüli propaganda miatt nehéz valódi összehasonlítást létrehozni – azt biztosan mondhatjuk, hogy azok, akik hiányban szenvednek, azok étrendkiegészítőkre szorulnak az egészségük érdekében. A D-vitamin-hiány egészségügyi problémák ezreivel köthető össze, valamint sok betegség kialakulásának esélyét növeli, a megfázástól a diabéteszen át a rákig.

Kordában tartja az influenzát

A Londoni Queen Mary Egyetem (QMUL) nemrég végzett egy metaanalízist, amely során a több, mint 11 000 alanytól begyűjtött adatokat vizsgálták. Összesen 25 dupla-vak, randomizált és placebo-kontrollos vizsgálatot végeztek a D2 és D3 vitaminok a megfázás- és influenza-kockázatra gyakorolt ​​hatásának vizsgálatában.

A vezető kutató, Dr. Adrian Martineau – a légzőszervi fertőzések és az immunitás professzora QMUL-ban – azt mondta: “megállapítottuk, hogy összességében jelen volt egy szerény védőhatás.”

Átlagosan, a D-vitamin kiegészítők a megfázás és az influenza gyakoriságát 10%-kal csökkentették. Úgy tűnik azonban, hogy a betegség fennálló kockázatára való hatása az egyén kiindulási pontjától függ. A kutatók azt mondták, hogy a D-vitamin-hiányos vizsgálatokba felvett résztvevőknél jelentősen csökkent a fertőzés kockázata. A kutatók szerint a D-vitamin-kiegészítők akár 50%-kal csökkentették a megfázás és az influenza kialakulásának esélyét.

“Azt tapasztaltuk, hogy az étrendkiegészítésből fakadó legnagyobb előnyöket a legalacsonyabb D-vitamin-szinttel rendelkezők kapták ” mondta Dr. Martineau.

Ahogy azt a Natural Health 365 jelenti, a D-vitamin legalább annyira hatásos az influenza ellen, mint az oltás (ha nem hatásosabb). Az oltás veszélyei és a D-vitamin jelentős előnyei miatt nehéz megérteni, hogy miért is létezik az influenzaoltás.

 

A D-vitamin előnyei:

Nyilvánvaló, hogy a D-vitamin elengedhetetlen az egészséghez. Az elmúlt tíz évben a tudomány bebizonyította, milyen fontos is a betegségek megelőzésében – de azt, hogy mennyi szükséges (és mennyi biztonságos), még nem határozták meg. A korábbi iránymutatások azon az egyetlen megállapításon alapultak, hogy az egészséges csontokhoz szükséges D-vitamin is – naponta 600 NE (nemzetközi egység) a 70 év alatti felnőttek számára. Friss kutatások arra utalnak, hogy ennél magasabb dózis is jótékony lehet.

Ahogy azt az NPR is jelenti, a nagyobb egészségügyi intézmények ellent mondanak egymásnak a D-vitamin hiányos és megfelelő szintjének meghatározásakor. Akárhogy is, a Natural Health 365 azt mondja, hogy amikor étrendkiegészítőt választunk, a legjobb választás a D3-vitamin.

A „javított” ételek általában D2-vitamint tartalmaznak, így a jobb választás a rengeteg napsütés és/vagy a D3-at tartalmazó étrendkiegészítők. Amíg a napfény nem tartalmaz kész 25-hidroxivitamin-D-t, az étrendkiegészítés is szükséges a természetes termeléshez szervezetünkben.

Még sok mindent tanulhatunk erről a vitaminról, de a kutatások szerint a napfény-vitamint nem szabad biztosra venni. Nemrégi kutatások úgy mutatják, hogy segíthet megelőzni a 2. típusú diabéteszek 80%-át. Továbbá kimutatták, hogy segíthet megelőzni a prosztatarákot is.

Tudjon meg többet a kiegészítőkről és táplálkozásról a Food.news weboldalon.

 

Források:
NaturalHealth365.com
NPR.org
Brighteon.com

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

További bejegyzések

Táplálkozás

Kocsonya = Zselatin = Kollagén

Kocsonya = Zselatin = Kollagén A kocsonyát, vagy zselatintartalmú készítményeket már elég régóta alkalmazza az emberiség eledelnek és gyógyszernek egyaránt. Hildegard Bingen, a XII században

Tovább »
Gyógynövények, hatóanyagok

Folyékony halolaj vagy kapszula?

Sokan azért nem szeretik a halolajat és nem is vásárolnak ilyen termékeket, mert korábban rossz tapasztalatuk volt a halszaggal, és nem tudják, hogy létezhet olyan

Tovább »

További előadások

Hogyan győzzük le a kórokozókat?

A COVID megjelenése óta megnőtt a fertőtlenítés szerepe a környezetünkben, hiszen szükséges védekezni a kórokozókkal szemben. De vajon hogyan, milyen formában tudunk ellene védekezni úgy,

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!