fbpx

A feldolgozott húsáruban található nátrium-nitrát veszélyei

Az ítélet végleges: A feldolgozott húsok mint a bacon, a szalámi és a kolbász mind növelik a mellrák kialakulásának esélyét. A tizenöt előzőleg elvégzett tanulmányon alapuló metaanalízis, ami az International Journal of Cancer folyóiratában jelent meg, megerősítette: a nátrium-nitrát és a feldolgozott húsok fogyasztása csaknem kilenc százalékkal növeli ezen ráktípus kialakulásának esélyét.

 

Annak ellenére, hogy tengernyi vita folyt a vörös hús veszélyeiről, ez a kutatás nem talált összeköttetést a vörös hús fogyasztása és a mellrák előfordulásának esélyei között, meggerősítve azt amit Mike Adams, a Natural News alapítója és szerkesztője is mond 15 éve.  Azaz: a magasabb kialakulásra való esély összeköttetésben áll a feldolgozott ételekben található nátrium-nitráttal és nitritekkel.

“Amikor megvizsgáljuk az összes bizonyítékot együtt, akkor látható, hogy azoknál, akik sok feldolgozott húsárut fogyasztanak, a mellrák kialakulásának esélye magasabb,” mondta a CBS Miaminak Dr. Mariana Stern, a kutatás fő szerzője a Dél-Kaliforniai Keck Orvositudományi Egyetemről.

Mi a baj a feldolgozott húsokkal?

A hozzáadott tartósítószerek, a nátrium-nitrát és a nitritek azok, amik az egészséges húsból veszélyes élelmiszert csinálnak. Ezeket az anyagokat tartósítóként használják, hogy megelőzzék a baktériumok szaporodását, sós ízt biztosítsanak és szép rózsaszín színt adjanak a húsoknak.

Ezen anyagok a szervezetünkben is megtalálhatóak, sőt, bizonyos zöldségekben is jelen vannak. Baj akkor történik, amikor hő hatásának tesszük ki őket aminosavak jelenlétében. Ilyenkor egy teljesen más anyaggá alakulnak, amiket nitrozaminokként ismerünk, amelyek erős karcinogén anyagok.

Mivel a feldolgozott húsokban gazdagon található fehérje, – és ez által aminosavak is – ezért a nitrátok és nitritek hozzáadása meleg környezetben tökéletes környezetet biztosít a veszélyes nitrozaminok termeléséhez, így növelve a rák kialakulásának esélyét.

https://www.brighteon.com/embed/5837317532001

 

A nátrium-nitrát növeli a rák kialakulásának esélyét

Még 2015-ben, az Egészségügyi Világszervezet egyes kategóriájú karcinogén anyagként jelölte meg a feldolgozott húsokat, ez azt jelenti, hogy valós bizonyíték van rá, hogy rákot okoz.

Guardian így számolt be az esetről:

“Naponta rázzák meg a világot egészségügyi krízisek, de ezt nehéz figyelmen kívül hagyni. A WHO bejelentése – huszonkét rák szakértő ajánlására, akik több mint négyszáz tanulmányt és több százezer ember epidemiológiai adatait elemezték ki a feldolgozott húsokkal kapcsolatban. Most jött el az ideje, hogy a lehető leghitelesebben mondhassuk,  “egyen kevesebb feldolgozott ételt” vagy “egyen több zöldséget.” Ahogy az újságok is megjegyzik, a feldolgozott ételek mára egy csoportba tartoznak. Több mint százhúsz karcinogén anyagot tartalmaznak, beleértve az alkoholt, azbesztet és a dohányt is. Sokasodó főcímek, melyek arra figyelmeztetnek, hogy a bacon olyan halálos lehet mint a dohányzás.”

Mike Adams már 2004-ben figyelmeztetett, hogy a feldolgozott húsok vastagbél- és végbélrákot, agydaganatot és leukémiát okoznak. Ő volt az, aki 2005-ben beszámolt arról, hogyan növelik a hasnyálmirigyrák kialakulásának esélyét 67%-al.

A feldolgozott húsok fogyasztása növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának esélyét, írja egy új kutatás, A Hawaii Egyetemen végezték, közel kétszázezer férfi és női résztvevővel, akiket 7 éven keresztül figyeltek meg. A kutatás szerzője, Ute Nothlings szerint a sok feldolgozott húst fogyasztók szervezetében hatvanhét százalékkal nagyobb a hasnyálmirigyrák kialakulásának esélye, mint azoknál, akik csak kevés vagy semennyi húst nem fogyasztanak.

Az eredmények nyilvánvalók: Itt az ideje, hogy kiszűrjük a feldolgozott húsokat az étrendünkből. A legegészségesebb döntés, amit a jövőnk érdekében hozhatunk, hogy kicseréljük az összes feldolgozott élelmiszeripari cikket friss, organikus gyümölcsre, zöldségre és húsra.

Tudjon meg többet arról, hogyan lehet megelőzni a rákot a Cancer.news oldalon.

 

Források:
Miami.CBSLocal.com
ScienceDaily.com
HealthLine.com
TheGuardian.com

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

 

További bejegyzések

Hírek

A kéz leggyakoribb betegségei

Porckopás – Osteoarthrózis A felnőtt lakosság egyik leggyakoribb problémája a porckopás. Ez egy olyan degeneratív elváltozás, amelynek során az ízületeket borító hyalinporcban olyan biokémiai elváltozás

Tovább »

További előadások

Hogyan győzzük le a kórokozókat?

A COVID megjelenése óta megnőtt a fertőtlenítés szerepe a környezetünkben, hiszen szükséges védekezni a kórokozókkal szemben. De vajon hogyan, milyen formában tudunk ellene védekezni úgy,

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!