fbpx

Táplálkozás, mint a korszerű prevenció első alappillére

A táplálkozás alapelvei

Mivel napjában több alkalommal táplálkozunk, naponta többször hozunk döntéseket a jövőnket illetően. Dr. Colin Campbell ezt úgy fogalmazta meg, hogy az egészségünket befolyásoló 3 legfontosabb dolog: a reggeli, az ebéd és a vacsora.

Az étrenddel alapvetően két probléma szokott felmerülni: az, amit megeszünk, valamint az, amit nem eszünk meg.

Az élelmiszeripar ontja a teljesen egészségtelen összetételű, finomított alapanyagokból készült és adalékanyagokkal dúsított élelmiszereit, amelyek megzavarják és hosszú idő alatt tönkreteszik a szervezet érzékeny szabályozó folyamatait.

Ha olyan “üzemanyagot” juttatunk a testünkbe, amelyre az nincs “beállítva”, felkészítve, az egy gépet is tönkretesz, nemhogy egy olyan precíziós műszert, mint az emberi test.

Vannak viszont olyan tápanyagok, amelyek a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlenek. A hasonlatnál maradva, ezek az égési folyamatokat szabályozó, a rendszer tisztán tartását és regenerációját biztosító és a gyors kopást megakadályozó anyagok, amelyeket a szervezet nem tud előállítani, kívülről kell bejuttatni.

Ezek egy része napi szinten szükséges

Általában ehelyett esznek az emberek értéktelen, mikrotápanyagokban szegény, üres kalóriákat, amelyek nemhogy nem segítik a szervezet működését, hanem inkább károsítják azt. Mivel nem ilyen ételek emésztésére vagyunk beállítva, ezek fokozatosan lerakódnak az erekben, szervekben, szövetekben.

Nagyon furcsa azt látni, hogy senki nem akar olcsó, rossz benzint tankolni az autójába, de eközben a szervezetüket teletömik olyan anyagokkal, amelytől az tönkremegy. Pedig ha az autójuk elhasználódik, átülhetnek egy másikba, de a testükkel ezt már nem tehetik meg.

Arról is szó volt korábban, hogy a mezőgazdasági termelés átalakulásával a nagyüzemi, intenzív gazdálkodás elterjedésével az egyébként egészséges ételek, gabonák, zöldségek, gyümölcsök beltartalma az utóbbi évtizedekben megváltozott.

Ugyanaz a külső már nem ugyanazt a belsőt takarja. Ezért indokolt olyan kiegészítő táplálékok, “szupertáplálékok” vagy táplálékkiegészítők fogyasztása, melyek a létfontosságú tápanyagokat sokkal nagyobb koncentrációban tartalmazzák. Így a kiesett mennyiség biztosan pótolható.

Az egészségvédő tápanyagokat szinte lehetetlen túladagolni, a “fölöslegben” bevitt mennyiség egészen tág határokig nem károsítja a szervezet működését.

Manapság az orvosi rendelőket nem a mikrotápanyag túladagolásban szenvedő betegek árasztják el.

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

További bejegyzések

Megoldások

A táplálkozástudomány alapjai

A táplálkozás, az egészséges táplálkozás alapvető elveivel szembeni tudatlanság nagyban felelős napjaink társadalmának aggasztó testi és lelki tüneteiért. De ha megismerkedünk a táplálkozástudomány alapját jelentő

Tovább »
Gyógynövények, hatóanyagok

Hogyan készül a házi almaecet?

A téli időszakban mindannyian szeretnénk megvédeni magunkat a légzőszervi megbetegedésektől. A megszokott kezelések mellett próbáljuk ki az almaecet fogyasztását, amely sokkal megbízhatóbb hatást fejt ki

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!