fbpx

Miért lehetnek szükségesek a tisztítókúrák?

Miért lehetnek szükségesek a tisztítókúrák?

Az emberi szervezet külső segítség nélkül, nagyon hatékonyan képes megszabadulni az anyagcsere során felszabadult salakanyagoktól, a környezetből származó toxikus anyagoktól és kemikáliáktól. De ha ezek napi bevitele és a felszabadulás sebessége meghaladja a szervezet kapacitását, akkor az anyagcsere melléktermékek és környezeti toxinok szépen lassan felhalmozódnak a szervekben és a szövetekben.Ez kezdetben semmiféle tünetet nem okoz, mert a szervezet erre is fel van készülve, mindaddig raktározza a ki nem választott anyagokat, amíg egy alkalmas időben azoktól megszabadulhat. De ha ez az alkalmas időszak nem jön el, ha minden nap jobban terheljük a szervezetünket, mint a kiválasztási képessége, akkor a szövetekben felszaporodó salakanyagok és toxinok egy idő után hatással lesznek a szervezet élettani folyamataira és tüneteket okoznak. Ekkor nagy segítségünkre lehetnek a tisztítókúrák.

 

A szervezet túlterhelésének a jelei

A leggyakoribb tünetek:

  • fáradékonyság
  • emésztőrendszeri panaszok
  • alvászavarok
  • megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés ellenére jelentkező levertség
  •  

Milyen rendszerességgel lehet szükség tisztítókúrára?

A legjobb, ha napi szinten odafigyelünk a táplálkozásunkra és az életvitelünkre, mert akkor sokkal ritkábban van szükség “nagytakarításra” a szervezetben. Ilyenkor általában elég évi 2 alkalommal, tavasszal és ősszel rásegíteni a detoxifikáló folyamatokra.

 

Valójában minden, egészséget támogató vagy helyreállító kúrának tisztítókúrával kellene kezdődnie, hiszen a szervezet mindaddig nem képes teljes hatékonysággal működni, amíg folyamatosan terhelés alatt van.

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

További bejegyzések

Hírek

A vegánokat előbb utoléri a jódhiány?

Egész élelmiszercsoportok kiiktatása az étrendünkből akár jó ötlet is lehet egészségügyi szempontból, de némi odafigyelésre azért szükség van. Természetesen teljesen kiiktathatjuk az étrendünkből a szénsavas

Tovább »
Előadóink írták

Jód, az eltiltott jóbarát

Bemutatkozás Árvay Bálintnak hívnak. Hosszú évekkel ezelőtt saját életemben és családunkban felmerült összetett egészségügyi kihívások irányították rá a figyelmemet a funkcionális szemlélet fontosságára, s tereltek

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!