fbpx

Miért lehetnek szükségesek a tisztítókúrák?

Miért lehetnek szükségesek a tisztítókúrák?

Az emberi szervezet külső segítség nélkül, nagyon hatékonyan képes megszabadulni az anyagcsere során felszabadult salakanyagoktól, a környezetből származó toxikus anyagoktól és kemikáliáktól. De ha ezek napi bevitele és a felszabadulás sebessége meghaladja a szervezet kapacitását, akkor az anyagcsere melléktermékek és környezeti toxinok szépen lassan felhalmozódnak a szervekben és a szövetekben.Ez kezdetben semmiféle tünetet nem okoz, mert a szervezet erre is fel van készülve, mindaddig raktározza a ki nem választott anyagokat, amíg egy alkalmas időben azoktól megszabadulhat. De ha ez az alkalmas időszak nem jön el, ha minden nap jobban terheljük a szervezetünket, mint a kiválasztási képessége, akkor a szövetekben felszaporodó salakanyagok és toxinok egy idő után hatással lesznek a szervezet élettani folyamataira és tüneteket okoznak. Ekkor nagy segítségünkre lehetnek a tisztítókúrák.

 

A szervezet túlterhelésének a jelei

A leggyakoribb tünetek:

  • fáradékonyság
  • emésztőrendszeri panaszok
  • alvászavarok
  • megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés ellenére jelentkező levertség
  •  

Milyen rendszerességgel lehet szükség tisztítókúrára?

A legjobb, ha napi szinten odafigyelünk a táplálkozásunkra és az életvitelünkre, mert akkor sokkal ritkábban van szükség “nagytakarításra” a szervezetben. Ilyenkor általában elég évi 2 alkalommal, tavasszal és ősszel rásegíteni a detoxifikáló folyamatokra.

 

Valójában minden, egészséget támogató vagy helyreállító kúrának tisztítókúrával kellene kezdődnie, hiszen a szervezet mindaddig nem képes teljes hatékonysággal működni, amíg folyamatosan terhelés alatt van.

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

További bejegyzések

Gyermekeink egészsége

Önálló tanulás gyermekeinknél

Önálló tanulás Mindannyian szeretnénk, hogy gyermekünk önálló felnőtté váljon, annak érdekében, hogy ez kialakulhasson, már iskolás korban el kell kezdeni lerakni az alapokat. Most kell

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!