Barion Pixel Modern népbetegségek: Az orvostudomány válasza — Integratív-Medicina

Modern népbetegségek: Az orvostudomány válasza

Napjainkban az emberi elmét és testet terhelő tényezők olyan széles arzenálja van jelen, hogy azon lehet csodálkozni, hogy még “csak” ennyire beteg a társadalom. A ma legnagyobb népegészségügyi problémát jelentő népbetegségek 150 éve alig voltak jelen, a halálozás mindössze 10-15%-ért voltak felelősek.

Népbetegségek: komplex problémák

Pontosan amiatt, hogy az okok olyan széleskörűek és azt gondoljuk, hogy a mai “fejlett”, “modern” kultúra és társadalmi élet részét képezik, az orvostudomány válasza nem az okokra, hanem a szervezet működészavarának tüneteire összpontosít. A megemelkedett vérnyomást vérnyomáscsökkentőkkel, a felborult zsír-anyagcserét vérzsír csökkentő gyógyszerekkel, a szénhidrát-háztartás működés zavarát vércukorszint-csökkentő gyógyszerekkel igyekszik helyreállítani.

Nem szükséges egészségügyi végzettség annak a megértéséhez, hogy egy ilyen komplex, több okot tartalmazó összetett problémát egy mesterséges molekula nem fog megoldani.

Ennek az orvosi szemléletnek az is az oka, hogy az orvosi rendelések túlterheltek, egy betegre pár perc jut csupán és egy több évtized alatt kialakult összetett probléma megoldásához nem elég pár perc.

Nem a betegség okait, hanem a tüneteit kezeljük

Az akut katasztrófahelyzet elhárításában az orvostudomány soha nem látott fejlettséget ért el: a szívinfarktust követő 2 órán belül az elzáródott ér újra megnyitható, az infarktus visszafordíthatóvá vált. A beteg szív koszorúereket a felvezetett katéteren keresztül egy háló beültetésével ki lehet tágítani, a vér áramlását újra biztosítva. Erre soha korábban nem voltunk képesek.

De sajnos, a koszorúér műtéten átesett betegek körében nincs kevesebb infarktus mint azok között, akiket nem operáltak meg és a tágításon átesett betegek 40%-ban 4 hónapon belül újra elzáródik a tágított érszakasz.

Ez arra utal, hogy nem a betegség okait, hanem a tüneteit kezeljük.

Bízva a modern orvostudomány vívmányaiban az akut betegségek ellátása terén, arra van szükség, hogy a betegségek okait felderítve és kiküszöbölve elkerülhetővé váljanak a műtéti és gyógyszeres kezelések, amelyek nem az egészséges működést képesek visszaadni, csak a rövid és hosszabb távú következményeket hárítják el.

Az egészség tartós visszanyerése céljából a szervezet állapotának alapos felmérésére van szükség, ezt követően a funkciózavarok okainak megtalálására és egy új életvitel bevezetésére.

Dr. Ládi Szabolcs

Asztrológia konferencia 05.29

További bejegyzések

Előadóink írták

Jód és az immunrendszer

Bevezető A jód hallatán manapság a legtöbb embernek a jódozott són és a pajzsmirigyen kívül a jód fertőtlenítőszer mivolta szokott még eszébe jutni. Ez külsőleges

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!