fbpx

Kúrák: amiket tudnunk kell róluk

Mire jók ezek a kúrák?

A rövid válasz erre az, hogy a kúrák megteremtik a szervezet regenerációjának és optimális működésének feltételeit. A szervezet pontosan tudja, hogyan regenerálja saját magát és hogyan nyerje vissza az egyensúlyát, ha ennek megvannak a feltételei.

Ha képesek vagyunk napi rendszerességgel egészségesen táplálkozni, a pihenés és a munka aránya is megfelelő, rendszeres testmozgás is része az életünknek és nincsenek káros szenvedélyeink, akkor nem vagy csak ritkán lehet szükség valamilyen kúra elvégzésére.

 

Az egészség problémái nem a tünetek megjelenésekor kezdődnek

A szervezet kompenzációs és adaptációs képessége óriási. Sokszor éveken keresztül képes ellensúlyozni a nem megfelelő életvitel hatásait, mielőtt az első tünetek megjelennek. De ez nem azt jelenti, hogy ezek az évek nem hagynak nyomot a szervezetben.

Egy betegség tüneteinek a megjelenése általában annak a jele, hogy a szervezet kompenzációs mechanizmusai kimerültek.

Az első magasabb vércukor érték, az első szívtáji szorítás vagy egy kis behatásra bekövetkező csonttörés egy kompenzációs folyamatnak a végét jelentik és nem csak egy másik dolognak a kezdetét, amelyet valamilyen betegség névvel lát el az orvostudomány. Azok az élettani folyamatok, amelyek a krónikus betegségekhez vezetnek, nem az első tünetek megjelenésekor kezdődnek, hanem általában évekkel, évtizedekkel korábban.

A célunk az, hogy időben megállítsuk és visszafordítsuk ezeket az élettani folyamatokat és megelőzzük a súlyos probléma kialakulását.

 

Ha a szervezet már kibillent az egyensúlyából és ennek látható és érezhető jelei vannak (pld. fáradékonyság, elhízás, gyakori fertőzések, emésztőrendszeri panaszok, alvászavar, bőrproblémák) de még nincsenek diagnosztizált betegségek, akkor az egyensúly helyreállítását, a szövetek, szervek regenerációját a célzott kúrák meggyorsítják.

 

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

 

További bejegyzések

Gyógynövények, hatóanyagok

Torma: ismerd meg a gyógyhatásait!

A tormagyökérnek annyira keserű az íze, hogy könnyeket csal az ember szemébe. Ez az oka annak, hogy a hagyományos zsidó húsvéti vacsora ételei között szerepel,

Tovább »
Gyermekeink egészsége

Mozgásfejlesztés ugróiskolával

“Ha a funkciót megkövetelik, az agy kidolgozza a megfelelő válaszreakciót.“ Kephart   A mozgás a gyermekek természetes igénye, ezen keresztül fejlődik kiskorban a gondolkodásuk és

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!