fbpx

A gondolat hatalma webinárium – Dr. Guseo András

Mi a gondolat?

Rudolf Steiner az antropozófia (egy világnézet és megismerési út) megalkotója szerint a gondolat a gondolkodás eredménye. A gondolkodást az ember szelleme, individuuma használja -fizikai agytól független módon – a lét megismerésére. E szellemi tevékenység eredménye a fizikai agyban tükröződve: a gondolat. Maga a gondolkodás a hétköznapi tárgyi tudatban nem tudatos, hanem csak a gondolat, azaz amit az agy a tudatba reflektált. Az agy szerepe tehát a tudatosításban van. Amennyiben az agy bizonyos mértékig aktív szerepet játszik bizonyos gondolatok tudatba vetítésében a gondolkodó individuum akarata nélkül, az az antropozófia szerint nem gondolkodás, hanem asszociálás, vagy kényszerképzetek felmerülése.

A gondolat ereje

Több ezer éve tudjuk, hogy a gondolatnak mágikus ereje van, amivel gyógyítani is lehet. Ősi gyógyításunkban a sámánoknak kitüntetett szerepük volt, és primitív népeknél még ma is van. A sámánok olyan képességgel rendelkeznek, amelyet földi halandó nehezen tud elképzelni. Honnan van ez az erejük? Miért nincs nekünk hasonló képességünk?

A válasz egyszerű: elkényelmesedtünk, és nem gyakoroljuk 

Mindenkiben megvan ennek a képességnek a csírája, amit kellő gyakorlattal kifejleszthetünk, ha hiszünk benne. Miért kell hinni? Azért, hogy képes legyen elhárítani azokat a belső akadályokat, gátakat, amelyek lehetetlenné teszik ezeknek a képességeknek a kifejlődését. A ma is primitív körülmények között lakó ausztráliai őslakók meg tudják mondani, hogy hol található a homok alatt víz, mert nekik ez létkérdés. A látnokok is rendelkeznek egy speciális képességgel.

Közkézen forognak történetek, amelyben valaki megérzett, vagy megjósolt valamilyen közeli vagy távoli jövőben bekövetkező eseményt, ami többnyire be is következett, és aminek pontos magyarázatát még ma sem tudjuk. Mindannyiunk életében lehettek már hasonló események is, amit rendszerint a véletlen számlájára írunk, de ha ez sorozatosan történik, már pedig sokan lehetünk. Így, akkor nem biztos, hogy csak a véletlen játékáról van szó.

Webináriumunk vendége volt újra dr. Guseo András, a Gondolat hatalma című könyv szerzője.

A webináriumot itt tudod megtekinteni:

A webinárium folytatásán elhangzott fontos kiegészítések elérhetőek kurzusaink között!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

 

 

További bejegyzések

Táplálkozás

Energia csökkentett italok és ételek

Számtalan helyen bizonyították már, hogy az energia csökkentett italok és ételek nem hogy nem csökkentik a kalóriafelvételt, hanem inkább fokozzák. Legutóbb az Index referált amerikai

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!