Barion Pixel Elfogynak a férfiak...? — Integratív-Medicina

Elfogynak a férfiak…?

Női minta férfi módra – elfogynak a férfiak! Már nem csak a nők “kiváltsága” az állandó fogyókúra. Főleg a fiatal korosztály közül, egyre több kamasz fiú áll be a lányok sorába.

Rohamosan nő az anorexiás férfiak, akarom mondani: manorexiások száma. Aki még sosem hallotta ezt a kifejezést, valószínűleg nem érintett a férfias divatirányzatokban és annak árnyoldalaival kapcsolatban. Ezzel a névvel illetik azokat a férfiakat, akik női társaikhoz hasonlóan evészavarokkal küzdenek.

A kifutókon a csontsovány hölgyek látványa már lerágott csont, és a kezdeti erőfeszítések ellenére a társadalom kezd beletörődni. “Aki ezt a szakmát választja, annak ezzel kell megküzdenie.” – hangzik a válasz, és sokáig azt gondoltuk, ez egyedül a nőkre vonatkozik. De tévedtünk! Bár első hallásra meglepően hangzik, a sovány alkat már nem csak a nőknek mérvadó.

Asztrológia konferencia 05.29

A legújabb adatok azt bizonyítják, a férfiak minimum tíz százaléka tartozik az anorexiás betegek közé. Pontos számokat nem lehet mondani, mivel a legtöbben titkolják állapotukat, viszont egyértelműen a fiatal fiúk tartoznak a legveszélyeztetettebb korosztályba.

Téved, aki azt gondolja, a női ruha részlegre áttévedve szerzik be a túlzottan vékony srácok a már harisnyának nevezhető nadrágjaikat. Ez a divat, ez köszön vissza mindenfelől. Nem véletlen tehát, hogy egyrészt a médiát teszik felelőssé az újhullámos megjelenésért. Mostanra sikerült elhitetni a kamaszokkal, hogy a normálisan fejlődő szervezet és az így kialakuló “hagyományos” férfias testalkattal baj van. Ódivatúvá vált.

Pontosan nem lehet kideríteni mi volt a kiváltó oka ennek a negatív hullámnak. Vannak pszichológusok, akik azzal magyarázzák a kamaszok sajátos viselkedését, hogy így próbálják kitolni a gyermekkoruk végét, mivel a felnőtté válással a felelősség is a nyakukba szakad. Ezt viszont cáfolja a jelenség terjedése szerte a világon. Ausztráliában például a tömeges elhízással magyarázzák a rohamosan növő anorexiában szenvedő hímneműek arányát.

Elfogynak a férfiak...?

A feminin jelleg felerősödött. Eleinte még imponáló is lehetett a gyengébbik nem számára, hogy a férfiak is egyre jobban odafigyelnek, mit húznak fel, mindig tiszták és ápoltak legyenek. Erre az eddig háttérbe szorított célcsoportra pedig más szemmel kezdett nézni a divat világa. Új trendek alakultak ki, melynek egyik ága mellékhatásként hozta létre a manorexiát. A “mocskos macsó” imázsa meghalványodott. Sőt, egy egészen ellentétes irányvonalba csapott át. Manapság ha egy fiú “trendi” akar lenni, a kóros soványságra kell törekednie. Semmi mozgás, semmi izom, és ha egy mód van rá, a szőrös külsőtől is tekintsünk el. Vajon meddig tartható ez az állapot és mit lehet tenni ellene?

Szerző: Tóth Eszter

Forrás: Napidoktor

Kép:Canva, Napidoktor

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Asztrológia konferencia 05.29

További bejegyzések

Életmód

Prosztata problémák: végleges megoldás?

A prosztatagyulladás, valamint a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás egyaránt gyakori probléma a férfiak körében, és a közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag idősebb korban jelentkezhetnek. Hogyan lehet enyhíteni a

Tovább »
Gyógynövények, hatóanyagok

Édeskömény (Foeniculum vulgare)

A édeskömény kétéves vagy évelő gyógynövény, rokona többek között a kapor, a kömény és az ánizs is. A Földközi-tenger mellékén honos, ugyanakkor a világ minden

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!