fbpx

Tökmagolaj: hatékony segítség férfigondok esetén

A férfiak hajlamosak a szőnyeg alá söpörni a komoly egészségi problémákat, kiváltképp, ha azok a férfiasságukkal kapcsolatosak. A jóindulatú prosztatamegnagyobbodáson lehet és kell is segíteni, érdemes a tökmagolaj használatát mint népi gyógymódot is megfontolni!

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás (BPH) a prosztata mirigyállományának jóindulatú szövetszaporulata. Hátterében a hormonális változásoknak (a megváltozott tesztoszteronszintnek) lehet szerepe.

Mi történik?

A húgycsövet közvetlenül körbevevő, megnagyobbodott prosztata összenyomja, beszűkíti a húgycső kezdeti szakaszát, ennek következtében vizeletürítési nehézségek, gyakori vizelési inger és éjszakai vizelés jelentkezhet. Hosszú távon a húgyhólyag gyulladásaival, fertőzéseivel, hólyagkövekkel, vesemedence-gyulladással vagy akár a húgycső teljes elzáródásával kell számolni. Utóbbi már orvosi beavatkozást igényel.

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

A BPH általában a 45 év feletti férfiaknál jelentkezik, az 50 év felettiek közel felénél alakul ki, és az életkor előrehaladtával a gyakorisága rohamosan nő (80 éves korban 90 százalékos az előfordulása). A BPH 30-40 százaléka jár valamilyen tünettel, de a panaszoktól szenvedőknek csak a fele fordul orvoshoz, pedig a betegség jól kezelhető, akár természetes módszerekkel is.

Tünetek:

  • gyakori vizelési inger 
  • hirtelen vizelési inger 
  • éjszakai vizelés 
  • vizelet indításának nehezítettsége 
  • vékony vizeletsugár 
  • megszakadó vizeletsugár 
  • vizeletcsepegés

Természetes alternatíva: a tökmagolaj

A betegség úgy alakul ki, hogy a prosztatát alkotó sejtek fokozatosan elszaporodnak, ez pedig a prosztata méretének lassú növekedését eredményezi. A „jóindulatú” kifejezés erre a lassú és folyamatos növekedésre utal, tehát nem daganatos, tumoros növekedésre kell gondolni, amely felemészti a környező szöveteket.

Jó hír, hogy a prosztatamegnagyobbodás bizonyos gyógynövények kivonatával kezelhető. Tudományos tapasztalatok szerint például a tökmag, vagy a 100%-ban természetes tökmagolaj fogyasztása megállíthatja a tünetek előrehaladását, segítheti a kezelés folyamatát.

A tökmagban található fitoszterol nevezetű anyagok képesek csökkenteni a megnagyobbodott prosztatát, továbbá gátolják a férfi nemi hormon átalakulását dihidrotesztoszteronná (DHT), ami magát a betegséget okozza. Az emelkedett DHT-szint összekapcsolható a prosztata megnagyobbodásával.

1991-ben egy magyar kutatás eredményeként leírták, hogy a tökmagolaj hatására a páciensek 80%-a javulást tapasztalt a vizelési problémák, akadozó vizelés, illetve a prosztata működése tekintetében. A kísérletben 60 olyan páciens vett részt, akinek prosztatamegnagyobbodása volt. A betegség természetes kezeléseként 26-an 10 hónapig, 22-en legalább 7 hónapig, és 12-en legalább 4 hónapig fogyasztottak tökmagolaj-kivonatot. Kínai kutatók 2021-ben pontosan beazonosították a tökmagolajban lévő 3 vegyületet, amely a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás elleni hatásért felelős.

Szelén és cink: a tökmagolaj hasznos összetevői

A tökmagolajban található szelénről és cinkről kimutatták, hogy természetes antioxidáns hatású vegyületek, amelyek a tökmagolaj további növényi összetevőjével, a delta-7 fitoszterollal kiegészülve ugyancsak segíthetnek a prosztatamegnagyobbodás kezelésében és megelőzésében. Az olaj vizelethajtó tulajdonsága révén gyorsítja a vizelet kiürülését, illetve alkalmas a húgyutak fertőtlenítésére is.

Forrás: Házipatika

Képek:Canva

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

További bejegyzések

Gyógynövények, hatóanyagok

A lilahagyma “titkai”

Védi a szívet, elállítja az orrvérzést, és a te kamrádban is van – A lilahagyma Nem is gondolnád, hogy mennyi tápanyagot, antioxidánst tartalmaz ez a

Tovább »
Gyermekeink egészsége

Autizmus – ismerjük fel!

Autizmus: az elmúlt 4 évben 16 autista gyermekkel kerestek meg szüleik, mely egy ilyen kis lakosú városban és vonzáskörzetében szerintem nagy szám ennyi idő alatt.

Tovább »
Megoldások

Térdfájás: otthoni gyógymódok

A térdfájás oka lehet a meggyengült csontszerkezet és az elhasználódás idősebbeknél. Emellett térdfájást okozhatnak még a törések, ínszalagsérülések, porcsérülések és a térd ízület elmozdulása, vagy

Tovább »

További előadások

Illés Adorján – Az Út…

Az út… ELENGEDÉS – ELKÖTELEZŐDÉS Illés Adorján 4 év alatt 39 országon át 46000 km-t tekerve megkerülte a Földet kerékpárral.Expedíciója során felettébb sok mindent látott

Tovább »

Dr. Darnói Tibor-Test – Lélek – Szellem

“Ismereteimnek köszönhetően megadatott, hogy ugyanazt a problémát több oldalról közelítve értelmezhessem. Egybefonódva ötvöződik a klasszikus orvoslás a komplementer medicinával, a fizikai test kezelése a lelki-szellemi

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!