fbpx

Az este alvásra és nem evésre való

Az, hogy valaki elhízik, vagy normális marad a súlya, döntő részben attól függ, hogy az éhhomi inzulin szintje magas vagy alacsony. Ha este 6 óra után már nem eszünk semmit sem, akkor az egész éjszaka során (alvás közben) az éhhomi inzulin szintünk igen alacsony szinten stabilizálódik. Ez az alacsony szint (4 mikrogramm/ml) azonban arra bőven elegendő, hogy az izomzatunk megfelelő mennyiségű cukorhoz jusson, mivel az izmok még alacsony inzulinszint mellett is képesek a cukrokat felvenni és elégetni. Ugyan akkor, az alacsony inzulin szint következtében  előbb leáll a zsírsejtekben a zsírok szintézise, majd hamarosan megkezdődik a lipolízis, azaz a zsírok bontása.

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája


Tehát az igazi fogyás, a zsírok égetése, az az éjszakai órákban következik be. Ha valaki ilyenkor „ráeszik”, akkor ezt a finoman szabályozott mechanizmust teszi tönkre. Hízni fog, bár mit is tesz napközben.

Nappal ugyanis legalább háromszor étkezünk, tehát soha nincsen olyan alacsony inzulin szintünk a szervezetünkben, mint az éjszakai órákban. Hiába mozgunk többet ilyenkor, sokkal többet is eszünk, mert a magas inzulin szintjeink lecsökkentik a vércukorszintet, ezáltal intenzíven elkezdünk éhessé vállni. Aki pedig éhes, az előbb utóbb eszik is.

Jobb, ha ezt előbb teszi és nem várja meg azt a pillanatot, amikor farkas éhessé válik és gyakorlatilag felfal mindent a hűtőgépből, illetve a konyhából. A napközbeni edzés és sportolás az izmokat intenzíven igénybe is veszi. Sok izomsejt megsérül ilyenkor és sok el is pusztul. De, ha eljön az éjszaka, akkor eljön az ideje az izomzat regenerációjának is. A napi edzésmunkát is tönkre lehet tenni egy-egy kihagyott éjszakai alvással.

Ilyenkor az izomzat nem csak regenerálódik, hanem az izomzat valódi növekedése is megfigyelhető. Ebben különbözik az ember a géptől. Egy gép soha nem lesz erősebb a használat során, míg az ember és más állatfajok izomzata a terhelés hatására erősebb, rugalmasabb, gyorsabb lesz, mint azelőtt volt. Alvás közben csak zsírt veszítünk, de izmot azt nem. Az este alvásra és nem evésre való.  

Forrás: Dr. Tihanyi László

Kép: Canva

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

További bejegyzések

További előadások

Illés Adorján – Az Út…

Az út… ELENGEDÉS – ELKÖTELEZŐDÉS Illés Adorján 4 év alatt 39 országon át 46000 km-t tekerve megkerülte a Földet kerékpárral.Expedíciója során felettébb sok mindent látott

Tovább »

Dr. Darnói Tibor-Test – Lélek – Szellem

“Ismereteimnek köszönhetően megadatott, hogy ugyanazt a problémát több oldalról közelítve értelmezhessem. Egybefonódva ötvöződik a klasszikus orvoslás a komplementer medicinával, a fizikai test kezelése a lelki-szellemi

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!