fbpx

Mennyire egészségesek a lábaink?

Sok problémát elkerülhetünk azzal, ha figyelünk a láb higiéniájára és egészségére. Az alábbi teszt pont ezt könnyíti meg: mindezt Cherise Dyal ortopéd szakorvos és profeszorhelyettes, az Albert Einstein College of Medicine kutatója publikálta.

Bőr

Hólyagos a lábunk vagy vörös foltok vannak rajta? Ha igen, irány a cipőbolt és vegyünk egy olyat, ami kellően széles és kellően nagy, valamint nincsenek benne olyan varratok, amelyek feltörhetik vagy nyomhatják lábunkat.

Lábápolás

Egyenesen vannak levágva a lábkörmeink? Jó, ha igen, ezzel ugyanis megakadályozzuk a benövéseket.

Visszanyomjuk a kutikulákat, vagyis a bőrt a körömágy körül?

Az egészséges kutikulák védenek minket a baktériumoktól és a fertőzésektől, de vigyáznunk kell, nehogy túlnőjenek.

Rendszeresen használunk habköveket?

Ezzel ugyanis könnyen el tudjuk távolítani az elhalt bőrsejteket, tyúkszemeket, és ennek hatására az egészséges bőrsejtek könnyebben hidratálódnak.

Keringés

Milyen színűek a lábujjaink? Ha nem rózsaszínűek, hanem vörösek, lilák vagy kékek, az azt jelenti, hogy lábunk elfertőződött, megsérült vagy vérkeringési problémánk van – bármelyik is a háromból, azonnal látogassunk el az orvoshoz!

Nyomjuk meg ujjunkkal a nagylábujjunk körmét addig, amíg el nem fehéredik, aztán engedjük el. Milyen gyorsan tér belé vissza a szín? Ha 5 másodpercnél több kell ehhez, akkor előfordulhat, hogy keringési problémánk van – beszéljünk meg egy időpontot kezelőorvosunkkal!

Érzet

Futtassunk végig lábunk mentén egy ceruza radíros végét – a talpunkon, lábunk mindkét oldalán és a lábfejeken. Mindenhol ugyanúgy érződik? (A talpunk természetesen lehet csiklandós, azt kalkuláljuk bele.) Ha valahol gyengébben érezzük az érintést, azt okozhatja cukorbetegség, illetve idegsérülés – bármelyik legyen is az, látogassunk el az orvoshoz és számoljunk be neki problémánkról!

Hajlékonyság

Fel tudunk markolni egy kisebb törölközőt vagy egy üveggolyót a lábujjainkkal? Ha nem, nem gond – probléma nélkül tudunk javítani lábunk és lábujjaink hajlékonyságán, ha rendszeresen masszírozzuk őket – gyakoroljuk minden minden egyes nap, ez jót tesz a vérkeringésnek és a talpunknak is.

Forrás: Házipatika.hu

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

További bejegyzések

Megoldások

Nyakfájás: otthoni gyógymódok

A nyakfájás számos okból kialakulhat. A legfőbb ok az izmok merevsége, amely a helytelen testtartás, a hosszú, szünet nélküli irodai munka, illetve a helytelen pozícióban

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!