fbpx

7 természetes módszer allergia ellen

Tavasztól őszig nagy gondban lehetünk, ha az allergia gyakori vendég nálunk. Még ha meg is úsztuk az előző évet szipogás és könnyezés nélkül, egyáltalán nem biztos, hogy ez az idei szezonban is sikerülni fog. Kivéve, ha nem próbáljuk ki az alább összegyűjtött természetes allergiakezelési módszerek valamelyikét.

1. Akupunktúra

Azok az allergiás betegek, akik négy héten át heti három akupunktúrás kezelést kaptak, sokkal kevesebb allergiás tünetet mutattak, mint azok, akiket nem kezelték tűvel, olvasható az European Journal of Allergy & Clinical Immunology szakfolyóiratban.

A kutatók nem tudják még pontosan, hogy a tűszúrás miként fogja vissza az orrdugulást, de azt gyanítják, hogy a szervezet immunválaszait serkentik a kínai gyógyászat ezen alapvető módszerével.

2. Probiotikumok

Azt már eddig is tudhattuk, hogy az olyan probiotikumok, mint a kombucha vagy a kimcsi, jót tesznek a gyomrunknak, de azt nem, hogy allergia eltüntetésében is segíthetnek.

A Clinical & Experimental Psychology szaklapban olvasható egy tanulmány, amely szerint a probiotikumok jó részében megtalálható Lactobacillus paracasei ST11 csökkenti az időszakos allergiában szenvedők orrdugulását.

A kutatók úgy vélik: a probiotikumok hatására helyrebillen testünk citokin-egyensúlya és mindezzel immunrendszerünk is.

A tanulmány résztvevői naponta 40-90 milliárd CFU kolóniaképző egységnyit fogyasztottak aludttejben – de ha nem veszünk részt tanulmányokban, akkor 10-20 milliárdnál több egység beszedése előtt inkább konzultáljunk háziorvosunkkal.

3. Spirulina alga

A spirulina algában nemcsak nagy mennyiségű B12-vitamin és fehérje található, hanem allergia tünetein is javíthat.

Az European Archives of Oto-Rhino-Laryngology szaklapban publikált tanulmányból például az derül ki, hogy ha fél éven át minden nap 2000 milligrammnyit fogyasztunk belőle (ez körülbelül egy teáskanálnyi spirulinapor egyharmada), sokkal kevesebb orrdugulással és tüsszögéssel kell számolnunk.

Érdemes ezt is kipróbálni, akár a reggeli turmixban, akár más ételkiegészítő formájában.

4. Orrspray

Nem csak szipogásunkon vagy tüsszögésünkön segíthetnek a sós oldatok, hanem csökkenthetik annak esélyét is, hogy más orvosságot szedjünk allergiánkra.

A University of Cologne egyik kutatása ugyanis rámutat: a 7 héten át kezelésszerűen használt orrspray 28 százalékkal csökkenti az allergiás szimptómákat és 62 százalékkal csökkenti annak esélyét, hogy más orvosságot is szedjünk.

Ez valószínűleg azért van, mert a sós oldat remekül kimossa belőlünk a szennyet, az allergéneket és a szennyeződéseket.

5-6. Immunterápia

Ismert módszerről van szó: nem gyógyszereket kapunk a szimptómák ellen, hanem egy injekció révén elhelyezik bőrünk alatt az allergént és hagyják, hogy immunrendszerünk magától kialakítson rá egy erős ellenválaszt (hosszú időszakról, akár 3-5 évnyi időtartamról beszélünk ebben az esetben).

Ennek elteltével teljesen érzéketlenek leszünk a szóban forgó allergénekre, nem lesznek rájuk jelentős reakcióink.

Az American Journal of Rhinology & Allergy adatai szerint az éves immunterápiában részesülő betegeknél mintegy 43 százalékkal csökkentek a szimptómák azokhoz képest, akik évszakosan kapták meg az oltásokat, úgyhogy az időzítéssel is érdemes kalkulálnunk:

Faggassuk ki erről is orvosainkat!

Egy másik fajta, de hasonló immunterápia-módszer nem injekcióval dolgozik: az allergének koncentrált dózisait nyelvünk alatt kell elhelyeznünk, testünk lassan, de biztosan elnyeli az allergéneket és immunitást szerez rá: ehhez pedig 3-5 évig kell heti háromszor adagolnunk nyelvünk alá az allergéneket.

A Medicina Universitaria szaklapban publikált tanulmány szerint 24 hétnyi kezelést követően 94 százalékkal kevesebb gyógyszert szedtek az allergiás panaszokkal szenvedők.

7. Edzés

Tudjuk, hogy borzasztóan hangzik, miért is akarnánk tüsszögés, hunyorgás és köhögés közben még izzadni is.

Rossz kérdést teszünk fel, ugyanis ez képes csökkenteni a tüneteket.

Thai kutatók mutattak rá arra, hogy ha csak félórás mérsékelt erősségű edzést folytatunk, 83 százalékkal kevesebb orrdugulással, viszketéssel, tüsszögéssel kell számolnunk.

Az edzéseknek ugyanis vélhetően gyulladáscsökkentő hatása van az orrjáratokra.

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

Forrás: www.hazipatika.com

képek forrása: allergiakozpont.hu, egeszsegkalauz.hu, anatur.hu, szimpatika.hu

További bejegyzések

További előadások

Szemléletmód

A kínai orvoslás csodái a női egészség megőrzésére

𝘿𝙧. 𝙁𝙤̈𝙡𝙙𝙚𝙨 𝙇𝙖́𝙨𝙯𝙡𝙤́ 𝙤𝙧𝙫𝙤𝙨-𝙩𝙚𝙧𝙢𝙚́𝙨𝙯𝙚𝙩𝙜𝙮𝙤́𝙜𝙮𝙖́𝙨𝙯, aki a Kínai medicinával több évtizede foglalkozik. Napi szinten alkalmazza a keleti módszereket és a Mantra Szabadegyetem megalapítása óta tanítja is

Tovább »

Varga Tibor – mélyinterjú

Hogyan lett egy igazi zsiványból buddhista tanító? Biztos láttál már izgalmas színdarabokat, filmeket, na de Tibibá élettörténete… tátott szájjal néztük 70-en, élőben (Zoom-os klubtalálkozó keretein

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!