Ahogy a Viva Naturától már megszokták, minden általuk gyártott, vagy jelen esetben, forgalmazott termékek ellenőrzött forrásokból származnak, prémium minőségű hatóanyag tartalmú alapanyagok. Miután megismerkedtek a magyarországi termesztéssel és kipróbálták a földimandulát, nem volt kérdés, hogy mellé tudnak-e állni ennek a speciális élelmiszernek a népszerűsítéséhez. Mi pedig szintén úgy gondoltuk, hogy érdemes mindenkinek megismerkednie vele. A cikkben szereplő linkeken keresztül kedvezményes áron biztosítjuk számodra a földimandula termékeket.

Földimandulás keksz tojásmentesen
(Autoimmun protokollba is beilleszthető recept) 8 dkg Manduella hántolt földimandula lisztet, 8 dkg manióka liszttel (esetleg nyílgyökér liszttel) lazán keverjünk össze. A keverékhez adjunk 4 dkg természetes édesítőt (eritrit, méz, datolya szirup), egy kis kakaó port, 5 dkg folyékony kókuszzsírt (vagy állati zsiradékot) majd 3 dkg vizet. Gyúrjuk egyneművé a tésztát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két szilikonos zsírpapír között (gyakorlottabbaknak elhagyható) nyújtsuk ki a tésztánkat vékonyra. Minél vékonyabb, annál ropogósabbra sül. Tegyük szilikonos zsírpapírral bélelt tepsibe, vegyük vissza a sütőt 160 fokra, és süssük 15-20 percig. Sütőből kivéve picit pihentetjük, majd tálaljuk.
Földimandulás piskóta
6 db tojást eritrittel (tetszőlegesen) édesítve habosra felverünk. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a Manduella hántolt földimandula lisztet, és minden adagolás után átkeverjük. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 percig). Egészségükre!
Csirkemell Manduella földimandula panírban
Hozzávalók 4 fő részére:
- 4 vékony szelet csirkemell
- Zabliszt a forgatáshoz
- 2 tojás
- Manduella hántolt földimandula panír
- Só
- Kókusztej
- Kókuszzsír
Elkészítés: Sózzuk be a csirkemell szeleteket és tegyük félre. Készítsünk elő 3 tányért, amiben kényelmesen panírozhatunk. Elsőbe zablisztet, a második tányérban verjük fel a tojásokat egy pici sóval és kevés kókusztejjel. A harmadikba pedig jöhet a Manduella hántolt földimandula panír a zsemlemorzsa helyett. Ez után egymás után a zablisztbe, tojásba és a földi mandulába hempergessük bele a húsokat. Végül helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és locsoljuk meg kókuszolajjal (kiszáradás ellen). 15 percig süssük 200 fokra előmelegített sütőben, majd fordítsuk meg őket és újabb 15 percre tegyük vissza. Ha még úgy érezzük, nem elég piros, vagy ropogós, akkor süssük tovább. Lényeges, hogy néha forgatni kell őket és folyamatosan figyelni, nehogy odaégjen.
Horchata ital
Hozzávalók:
- 20 dkg Manduella hántolt földimandula panír
- 3-5 dkg eritrit
- 1 liter víz
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- továbbá: kókuszhab
A Horchata hozzávalóit összeturmixoljuk. Gézen átszűrjük. Poharakba töltjük, és kókusz habrózsával díszítjük. Egészségükre!
Forrás: VivaNatura