fbpx

“Ctrl”-ált béltisztítás

Még aktuális a téma, ha továbbra is eredményesen végezzük szervezetünk tisztítását, és minőségi tápanyagokkal látjuk el, akkor a szezonális betegségek kevésbé fognak minket utolérni. Ilyen szezonális betegség például az allergia és ezen belül is a szénanátha, amit a tavasztól őszig tartó időszakban nyíló virágok pollenjei okozhatnak.

Emésztőrendszerünk egészségi állapota nagyban befolyásolja az egész szerveztünk immunvédekezését. Ezért is nagyon fontos a bél salaktalanítása és utána gondos odafigyeléssel a karbantartása. Évezredek óta a hosszú egészséges élet az emberiség egyik hőn áhított vágya. A Viva Natura már évekkel ezelőtt megalkotta a “Colon Controll” nevű programját, ami azóta bebizonyította, hogy igen hatékonyan segíti a béltisztítás folyamatát.

Emésztés? CSAK jól!

A Colon Controll program különbözik más béltisztító rendszerektől, mert teljesen új szemléletmódban közelíti meg az emésztés kérdését. Alapvető ideológiája, hogy a megtisztított testben hozzuk helyre a saját belső orvosunkat, immunrendszerünket azáltal, hogy a minket támogató baktériumainknak megfelelő életteret biztosítunk. Ezt követően ők jól végzik majd a dolgukat.

Igazából mi mit is tehetünk az egészséges bélműködésünkért?

Vállaljunk felelősséget minden elfogyasztott ételért, italért, amit a szánkba veszünk! Válasszuk meg tudatosan élelmiszereinket és készítsük el jól ételeinket. Nehéz ma megfelelő és egészséges élelmiszereket vásárolni, hiszen a kémcsőben sok minden elkészíthető. Csak az a kérdés, hogy mennyire lesz ez az ember szervezetének építője, mint sem lassú rombolója.

A Colon Controll program bármilyen változásnál, változtatásnál egy alap, aminek a segítségével megújulhatunk, megtisztulhatunk, új minőséget teremthetünk az életünkben. Ha testi megtisztulásra vágyunk, ha egészségünket szeretnénk megszilárdítani, ha kellemetlen testi tünetektől szeretnénk megszabadulni, ha több energiát, életkedvet szeretnénk a mindennapokra, ha lelki átalakulásban-tisztulásban vagyunk, ha szellemi fejlődés előtt állunk, akkor a Colon Controll egy kihagyhatatlan első lépés a hosszútávú és tartós siker eléréséhez.

Kiknek javasoljuk a Colon Controll programunkat?

„A betegségek nem derült égből villámcsapásként érnek minket, hanem a természet ellenében elkövetett mindennapos kis bűnökből fejlődnek ki. Ha ezeket gyakran követjük el, a betegségek látszólag hirtelen törnek elő.” – Hippokratész

Kattints a képre, és használd ki a 10%-os kedvezményt, amit biztosítunk számodra a termék árából!Mindenkinek! Felgyorsult világunkban óriási hangsúlyt kap a külső megjelenés. A számítástechnika fejlődésével ma a magazinok oldaláról feltűnően szép, természetes szépségtől mentes, retusált emberek néznek vissza. Ez a trendi! A Colon Controll program egy természetese segítség a szervezet méregtelenítésében és a túlsúlyoktól való megszabaduláshoz. Mindazoknak ajánljuk, akiknek az étkezésére több éve jellemző például az állati eredetű fehérjék (beleértve a tejtermékeket is), a cukor, édesítőszerek, a kávé, fekete tea, a finomított fehér liszt, a finomított, kezelt só, főtt, sült élelmiszerek túlsúlya, a mesterséges adalékanyagokkal telített élelmiszerek, mikrohullámmal készített ételek fogyasztása. Azoknak, akiknek az életmódjára jellemző, hogy zömmel alkoholt fogyasztanak, dohányoznak, drogokkal élnek, rendszeresen gyógyszereket szednek, vegyianyagok, nehézfémek, kemikáliák fokozott hatásainak vannak kitéve, vagy sugárterhelést kénytelenek elviselni, mozgáshiányosak, és mindezek mellett rendszertelenül élnek.

A 7 lépcsős emésztés piramis, avagy a Colon Controll építőkövei

A Mi javaslatunk:
  • Élelmi rostok – az aktív bélmozgás támogatói. Ilyen például a rozskorpa, kókuszrost, citrus rost, koriander mag is. Segítenek megszabadítani a bélrendszert a felhalmozódott salakanyagoktól, biztosítják a bélredők tisztántartását, korlátozzák a patogén baktériumok, gombák, paraziták életterét.
  • Vitaminok – az egészség építőkövei. A C-vitamin vagy lúgosító tápanyagok – mint például a sütőtök, tárkony, cékla, búzafű, petrezselyem – sikeresen beépülnek a megtisztult bélfalon keresztül.
  • Az oxidatív stressz elleni védelem – a hosszú élet titka. A hosszú egészséges élet feltétele a szervezetünkben minden pillanatban jelentkező oxidatív stressz hatékony ellensúlyozása. A C-vitamin egészségünknek egy Jolly Joker, ami minden élethelyzetben előhúzható. Hozzájárul a normál kollagén képződéshez, részt vesz az immun- és idegrendszer normál működésében. Szerepe van a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, a fáradtság és kifáradás csökkentésében, a normál pszichológiai funkció megtartásában.
  • Zöld növények – a természet multivitaminjai. A búzafű táplálkozási élettani szempontból jelentős vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat és enzimeket tartalmaz. Fogyasztásával feltölthetjük raktárainkat, hogy immunrendszerünk szükség esetén végezhesse munkáját egészségünk szolgálatában. Speciális technológiánk révén úgy tudjuk szárítani, majd leporítani, hogy közben megőrizze értékes beltartalmát.
  • Enzimek – az élet kulcsai. A kurkuma kurkumin tartalma és az ananász bromelin tartalma is hatékony az emésztés támogatásában, ami nagyon fontos, ugyanis enzimek nélkül nincs emésztés. Az enzim hiánya minden anyagcserét kórosan befolyásol (szénhidrát-, zsír-, fehérje-, ásványi- és vitamin beépülése).
  • Inulin – a szinergista baktériumok táplálékai. Az inulin egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és gyümölcsök oligoszacharid részében találhatjuk meg. Összetett szénhidrátvegyület, amely képes a saját bélflóránk szaporodását támogatni. Édesít, de nem irritálja a hasnyálmirigyet, miközben hatékonyan támogatja a bélbaktériumainkat. A legnagyobb mennyiségben a csicsóka (jeruzsálemi articsóka) tartalmazza, de megtalálható a cikóriában és a gyermekláncfű gyökerében is. A prebiotikumok megfelelő táptalajt biztosítanak a szinergista baktériumok szaporodásának, kiszorítva ezzel a parazitákat, gombákat.
  • Poliszacharidok – az immunrendszer táplálékai. Ennek forrása például az almapektin, a kombucha por vagy a shiitake gombpor. A poliszacharidok hatására biológiailag aktív anyagok termelődnek, melyek ösztönzik a szervezet immunrendszerének működését.

Colon Controll program lépésről lépésre

Az első lépés a lerakódások fellazítása a bélrendszerben. Ha valaki régóta rendszertelenül, egészségtelenül táplálkozik és úgy érzi, hogy a bélrendszere tele van emészthetetlen táplálékokból létrejött lerakódásokkal, akkor elsőként ezeknek a fellazítása szükséges. Nagyon fontos aktivizálni a bélrendszert, fellazítani és kimozgatni a salakanyagokat a sejtekből, szövetekből. Ez történhet beöntéssel, de léteznek barátságosabb megoldások is. Ilyenek például: a gyógyvizek vagy a patikában kapható glaubersó (amelyek speciális nátriumszulfát összetételével laxatív hatás érhető el) fogyasztása. A fellazulási folyamatok és a tisztulás hatékonyan támogatható testmozgással, szaunázással, meleg fürdőkkel.Colon ctrl 01

Egy doboz Colon Ctrl egy kúrához való mennyiséget, 20 napi adagot tartalmaz. A programot legjobb fogyó hold idején kezdeni. Az első naptól figyeljünk a bőséges folyadék bevitelre. Naponta 2×1 csapott adagolókanállal (10 g) kell fogyasztani reggel, egy pohár vízben elkeverve. A későbbiekben a fenntartó adag: 5 g. Évente kétszer lenne ideális a Colon Ctrl használata. Akkor, amikor az időjárás télből tavaszra vált és akkor, amikor beköszönt az ősz. Szükség esetén azonban többször és folyamatosan is fogyasztható.

Azok az egészségtudatos társaink, akik a Colon Controll programot már elkezdték, gyakran számolnak be arról, hogy a kúrát követően megváltoznak étkezési szokásaik, például már nem kívánják a zsíros, nehéz ételeket, viszont egyre több friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak. Az étkezési szokások, életmód változtatása egy folyamat, amely lépésről-lépésre történik. Ebben a folyamatban végigkísérhet, segíthet minket a Colon Controll program egészen addig, amíg meg nem tudtuk valósítani a kívánt változtatásokat.

Gyakran feltett kérdés, hogy a Colon Ctrl-t egy életen át kell-e fogyasztani? Erre a korrekt válasz az, hogy a kiegyensúlyozott, rostokban, vitaminokban, prebiotikumokban gazdag táplálkozás mellett nem lenne szükség egy ilyen termékre. Mivel ezt egyre kevesebben tudjuk biztosítani magunk és családunk számára, ezért táplálékaink kiegészítőjeként a Colon Ctrl fogyasztását hosszútávon javasoljuk.

Az életmód és ezen belül a táplálkozás megváltoztatása során a legfontosabb szempont a szemléletváltás. A változás, változtatni akarás mindig belső elhatározás kell, hogy legyen. Fontos a fokozatosság, a saját ritmus betartása és a lépcsőfokonként haladás. Az egészég fenntartásához, helyreállításához elengedhetetlen a helyes táplálkozás, bő folyadék fogyasztás, de ugyanolyan fontos a testmozgás, elegendő alvás, stresszoldás, a gondolataink tisztasága is.

Kattints a képre, és használd ki a 10%-os kedvezményt, amit biztosítunk számodra a termék árából!

Miért pont fogyó Hold?

A FOGYÓ HOLD az utolsó fázis. Ez az elme lecsillapodásának ideje, a megpihenés, töltődés, befelé fordulás és önvizsgálat az időszak. Ilyenkor van alkalmunk feltöltődni energiával, új terveket szőni, a negatív rezgéseket és energiákat száműzni, elengedni. A fogyó hold időszaka tökéletes időzítés a diéta megkezdésére. Ilyenkor a kilók gyorsabban és könnyebben tűnnek el rólunk, mint máskor. A Hold ezen, utolsó fázisában testünk méregtelenítési képessége a legintenzívebb, ezért ebben a két hétben ajánlott szaunával is ráerősíteni a salaktalanításra. A műtétek, operációk is sikeresebbek ebben az időszakban, azaz a betegségektől és kínzó panaszoktól is könnyebben megszabadulhatunk.

Jakab István

Forrás: Viva Natura

További bejegyzések

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!