fbpx

Bartha Ákos: kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből

Táplálkozási tanácsok, a funkcionális egészségfejlesztés alapjai

Egészségünk megőrzése szempontjából nagyon sok múlik a táplálkozáson, ezért nem árt tisztában lenni vele, hogy a leggyakoribb élelmiszertípusok milyen hatással vannak szervezetünkre. 

“A funkcionális egészségfejlesztés alapjai az egészségügyi kihívások mély ok-okozati kezelésében gyökereznek, ennek megfelelően egy átfogó és megoldás-orientált megközelítésről beszélünk, melyben Tanácsadó és Gyógyulni-vágyó együttműködésben és személyre szabott módszerekkel dolgoznak.

Az életminőség funkcionális javítása nem a hagyományos betegség-központú megközelítésekre helyezi a hangsúlyt, hanem az orvosi gyakorlattól eltérően (bár azt komplexen figyelembe véve) a szervezet egyensúlyi állapotait igyekszik helyreállítani.

A megszerzett tudásunknak és átfogó tapasztalatainknak megfelelően képesek vagyunk értelmezni a kölcsönhatások különböző összefüggéseit, legyen szó olyan genetikai, környezeti vagy életmódbeli tényezőkről, amelyek befolyásolják a hosszú távú egészség kérdéseit (anti-aging) vagy akár egy összetett, krónikus (vagy annak vélt) egészségügyi történet esetében is.”

Számodra is van kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből!

“Küldetésemmé vált, hogy utat mutassak a kialakult káoszban és személyre szabottan adjam át azokat az alapelveket, amelyek kivezetnek a táplálkozási „tanácsok” és egymással versengő rendszerek útvesztőjéből. A küldetés a hitelességen és az őszinteségen nyugszik, valamint az értékteremtés és a valódi ismeretátadás a cél.” – Bartha Ákos

Bartha Ákos mellett számos neves szakember segít eligazodni a táplálkozási és egészségügyi tanácsok útvesztőjében az Integratív Medicinán!

Milyen témákat érint Bartha Ákos előadása?

  • A fruktóz, a gyümölcsnemesítés és az emésztőszervi problémák kapcsolata
  • A szelén és jódhiány, a nutrifunkcionális tápanyagok szerepe
  • A tápanyag-sűrűség és nutriterápiás ételek
  • Genetikai ételérzékenység, étel intoleranciák
  • Gluténérzékenység
  • A tejtermékek okozta egészségügyi problémák
  • Prebiotikumok
  • Fermentált élelmiszerek és azok biológiai előnyei
  • Transz-zsírok, oxidált zsírsavak

ZOONO - A fertőtlenítés új technológiája

További bejegyzések

Egészség

Az ízületi gyulladás így kezelhető

Nem a szteroid az egyetlen megoldás: az ízületi gyulladás kezelésére többféle készítményt és módszert alkalmaznak. Az ízületi gyulladás a komoly fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal jelentősen befolyásolja

Tovább »
Hírek

Jobb később, mint soha!

Döntés Az a helyzet, hogy egy fontos döntés előtt állsz.  Igen te is. Akkor is ha orvos vagy, ha betegellátásban dolgozol, akkor is ha pék,

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!