Barion Pixel Bartha Ákos: kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből — Integratív-Medicina

Bartha Ákos: kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből

Táplálkozási tanácsok, a funkcionális egészségfejlesztés alapjai

Egészségünk megőrzése szempontjából nagyon sok múlik a táplálkozáson, ezért nem árt tisztában lenni vele, hogy a leggyakoribb élelmiszertípusok milyen hatással vannak szervezetünkre. 

“A funkcionális egészségfejlesztés alapjai az egészségügyi kihívások mély ok-okozati kezelésében gyökereznek, ennek megfelelően egy átfogó és megoldás-orientált megközelítésről beszélünk, melyben Tanácsadó és Gyógyulni-vágyó együttműködésben és személyre szabott módszerekkel dolgoznak.

Az életminőség funkcionális javítása nem a hagyományos betegség-központú megközelítésekre helyezi a hangsúlyt, hanem az orvosi gyakorlattól eltérően (bár azt komplexen figyelembe véve) a szervezet egyensúlyi állapotait igyekszik helyreállítani.

A megszerzett tudásunknak és átfogó tapasztalatainknak megfelelően képesek vagyunk értelmezni a kölcsönhatások különböző összefüggéseit, legyen szó olyan genetikai, környezeti vagy életmódbeli tényezőkről, amelyek befolyásolják a hosszú távú egészség kérdéseit (anti-aging) vagy akár egy összetett, krónikus (vagy annak vélt) egészségügyi történet esetében is.”

Számodra is van kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből!

“Küldetésemmé vált, hogy utat mutassak a kialakult káoszban és személyre szabottan adjam át azokat az alapelveket, amelyek kivezetnek a táplálkozási „tanácsok” és egymással versengő rendszerek útvesztőjéből. A küldetés a hitelességen és az őszinteségen nyugszik, valamint az értékteremtés és a valódi ismeretátadás a cél.” – Bartha Ákos

Bartha Ákos mellett számos neves szakember segít eligazodni a táplálkozási és egészségügyi tanácsok útvesztőjében az Integratív Medicinán!

Milyen témákat érint Bartha Ákos előadása?

  • A fruktóz, a gyümölcsnemesítés és az emésztőszervi problémák kapcsolata
  • A szelén és jódhiány, a nutrifunkcionális tápanyagok szerepe
  • A tápanyag-sűrűség és nutriterápiás ételek
  • Genetikai ételérzékenység, étel intoleranciák
  • Gluténérzékenység
  • A tejtermékek okozta egészségügyi problémák
  • Prebiotikumok
  • Fermentált élelmiszerek és azok biológiai előnyei
  • Transz-zsírok, oxidált zsírsavak

Asztrológia konferencia 05.29

További bejegyzések

Hírek

A kávé

Nincs még egy olyan. Illatával, bársonyos, karakteres selymes barnaságával kényeztető luxuscikk, ami ennyire az életünk részévé vált. Ő a pici mozgatórugó, amely korunk emberét képes

Tovább »

További előadások

Varga Tibor – mélyinterjú

Hogyan lett egy igazi zsiványból buddhista tanító? Biztos láttál már izgalmas színdarabokat, filmeket, na de Tibibá élettörténete… tátott szájjal néztük 70-en, élőben (Zoom-os klubtalálkozó keretein

Tovább »

Elengedés, mint lehetőség

Mit kellene valójában értenünk elengedés alatt? Ezt a kérdést járjuk körül ebben az előadásban Gilányi Attila mentálhigiénés szakemberrel és Erdélyi Nikolett elengedés-specialistával.

Tovább »

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!