Táplálkozási tanácsok, a funkcionális egészségfejlesztés alapjai
Egészségünk megőrzése szempontjából nagyon sok múlik a táplálkozáson, ezért nem árt tisztában lenni vele, hogy a leggyakoribb élelmiszertípusok milyen hatással vannak szervezetünkre.
“A funkcionális egészségfejlesztés alapjai az egészségügyi kihívások mély ok-okozati kezelésében gyökereznek, ennek megfelelően egy átfogó és megoldás-orientált megközelítésről beszélünk, melyben Tanácsadó és Gyógyulni-vágyó együttműködésben és személyre szabott módszerekkel dolgoznak.
Az életminőség funkcionális javítása nem a hagyományos betegség-központú megközelítésekre helyezi a hangsúlyt, hanem az orvosi gyakorlattól eltérően (bár azt komplexen figyelembe véve) a szervezet egyensúlyi állapotait igyekszik helyreállítani.
A megszerzett tudásunknak és átfogó tapasztalatainknak megfelelően képesek vagyunk értelmezni a kölcsönhatások különböző összefüggéseit, legyen szó olyan genetikai, környezeti vagy életmódbeli tényezőkről, amelyek befolyásolják a hosszú távú egészség kérdéseit (anti-aging) vagy akár egy összetett, krónikus (vagy annak vélt) egészségügyi történet esetében is.”
Számodra is van kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből!
“Küldetésemmé vált, hogy utat mutassak a kialakult káoszban és személyre szabottan adjam át azokat az alapelveket, amelyek kivezetnek a táplálkozási „tanácsok” és egymással versengő rendszerek útvesztőjéből. A küldetés a hitelességen és az őszinteségen nyugszik, valamint az értékteremtés és a valódi ismeretátadás a cél.” – Bartha Ákos
Bartha Ákos mellett számos neves szakember segít eligazodni a táplálkozási és egészségügyi tanácsok útvesztőjében az Integratív Medicinán!
Milyen témákat érint Bartha Ákos előadása?
- A fruktóz, a gyümölcsnemesítés és az emésztőszervi problémák kapcsolata
- A szelén és jódhiány, a nutrifunkcionális tápanyagok szerepe
- A tápanyag-sűrűség és nutriterápiás ételek
- Genetikai ételérzékenység, étel intoleranciák
- Gluténérzékenység
- A tejtermékek okozta egészségügyi problémák
- Prebiotikumok
- Fermentált élelmiszerek és azok biológiai előnyei
- Transz-zsírok, oxidált zsírsavak