fbpx

A hidrogén megvéd, ha elönt a méreg!

Napjainkban egyre gyakrabban hallhatunk a hidrogénterápiáról. Az egészséges életmód piacán sorra jelentek meg olyan termékek, melyek a vízben, oldott formában lévő szabad hidrogén atomok arányának megemelése révén fejtik ki jótékony hatásukat.

Az orvostudománnyal foglalkozó kiadványok már tíz évvel ezelőtt pedzegették, hogy a hidrogén hamarosan lehet, hogy szerephez jut a gyógyászatban is. Mára ez már lassan kezd evidenciává válni. Emlékezzünk csak: maga Szent-Györgyi Albert mondta, hogy a hidrogén az élet üzemanyaga.

 

A legapróbb, és leghatékonyabb antioxidáns: hidrogén!

De mi az oka annak, hogy a szabad hidrogén mint leghatékonyabb antioxidáns kezd reflektorfénybe kerülni?

Az egyik fő ok talán az, hogy mára mindenki tisztában van vele, hogy szervezetünkben a környezetünk változásai és modern életvitelünk következtében sokszorosan több méreg halmozódik fel, mint valaha.

Méreg kerülhet be a szervezetünkbe a táplálékaink útján, ideértve a permetező- és tartósítószereket, színezékeket, egyéb vegyületeket, továbbá mindennel, amit a bőrünkre kerül. Természetesen e körben az ivóvíz minősége is nagyon fontos tényező.

Talán egyetértenek velem abban, hogy a hangsúly ma inkább a fenti, külső a tényezőkön van, holott arányában a saját szervezetünk termeli mérgeink 80%-át!

Igen: a krónikus stressz, ami ma körülveszi az embert, egyfolytában készenléti állapotba parancsolja az immunrendszert, ami bizony jelentékeny méregtermeléssel jár. Azt gondolom, nem véletlen a magyar „elönti a méreg” kifejezés sem.

Japán kutatók egy ízben azzal kísérleteztek, hogy valóban feldühített emberek leheletét gyűjtötték össze, és párolták le egy gyorsfagyasztással működő technológiával, majd kapott folyadékot később tengerimalacoknak injekciózták be. Az eredmény megdöbbentő volt: egy milliliter ilyen folyadék befecskendezését követően egy percen belül szívrohamban elpusztult a kisállatok zöme.

Az ideg-, hormon-, és immunrendszer kapcsolata

Egy japán orvos, Dr. Toru Abo (világhírű immunológus) vezette le először, hogy az adrenalin és a noradrenalin hormonok jelenléte jelzésként hat a szervezetben bizonyos – adrenalin receptorral rendelkező – immunsejtek számának megnövelésére.  Mint tudjuk ezek a hormonok stressz hatása alatt kerülnek kiválasztásra a szervezetben Az ún. granulociták a fehérvérsejtek egy bizonyos típusai, melyek főleg a betolakodó baktériumok leküzdése érdekében vannak jelen, érzékelik az adrenalin jelenlétét, és ezáltal felszaporodnak.

A granulocitákat képletesen úgy lehet elképzelni, mint a szervezet belső kis kommandós elitalakulatát, akiket a sérülésekhez küldenek, hogy a kórokozókat kiiktassák. Ezeknek a kis kommandósoknak a fegyvere egy aktív oxigén, amit maga a szervezet állít elő. Ez az aktív oxigén mint egy gránát működik. A granulocita ezt „vágja hozzá” a baktériumhoz, akitől ezáltal elektronokat von el (oxidálja őket), így a baktérium életképtelenné válik. Minderre történetileg azért volt szüksége az emberi szervezetnek, mert néhány száz, vagy ezer évvel ezelőtt az adrenalin azt jelentette, hogy az ember vadászik, esetleg üldözik vagy küzdeni fog. A szervezet pedig az adrenalin jelenlétéből tudta, hogy sérülésekre kell számítani, amin keresztül könnyedén bekerülhetnek a kórokozó baktériumok. Ezért kezdte el a szervezet a granulociták számának megemelését, hogy azonnal a sérüléshez tudjanak vonulni, és kiiktatni az esetleges kórokozókat.

Ami a stresszben a legveszélyesebb

Ez a régi időkben jó és hasznos is volt az ember számára, sőt, a túlélés záloga volt, de mára más a helyzet. Ma a stresszt és az adrenalin termelését többnyire nem követi semmilyen sérülés, maga a stressz viszont állandóvá és krónikussá vált. A stressznek ezer oka lehet: a hajszolt munka, a rengeteg egyéb elintéznivaló, az emberi kapcsolatok minőségének változása, a zajszennyezés, a kimerültség, és emellett sok lelki tényező. A probléma manapság az, hogy az adrenalin jelenléte okán legyártott kis kommandósok nem találnak a szervezetben kórokozó ellenfelet és csak bolyonganak a vérünkben.

Tudni kell azonban, hogy amennyiben a granulocita nem talál ellenfelet, nem bomlik le magától, hanem 24-48 órán belül valamikor, ahol éppen van, „felrobban” a gránátjával, azaz az aktív oxigénnel együtt.

Ilyen esetben éppen azt a szövetet fogja roncsolni, ahol éppen volt.

Ez képes roncsolni a DNS-t, ez a jelenség egyebek mellett a daganatok egyik előidézője.  Ez jelölhető meg fő okként a szív- és érrendszeri problémák esetében, a 2-es típusú cukorbetegségnél, az Alzheimer-kórnál, és legtöbb krónikus betegség esetében.

A hidrogén megvéd!

Itt jön tehát a képbe a hidrogén. A szabad hidrogén képes semlegesíteni a mérgeket (aktív oxigéneket), lévén képes az elektronját leadni.

Hogy egy példát mondjak: a legveszélyesebb aktív oxigén, és egyben szabadgyök az úgynevezett hidroxilgyök (OH–).  A hidroxilgyök 100-szor reaktívabb, tehát veszélyesebb a mindenki által jól ismert hidrogén-peroxidnál. Amennyiben a hidroxilgyök egy szabad hidrogénnel találkozik össze, víz keletkezik (OH–+H– = H2O), tehát a vizelet útján távozik a szervezetből.

Mondhatjuk, hogy a hidrogén egy csodamolekula, képes az egész szervezetet átszűrni, nem marad vissza utána semmilyen anyag, gond nélkül jut be a sejten kívüli és belüli térbe.

A hidrogén alkalmas arra is, hogy semlegesítse a szervezetben garázdálkodó aktív oxigéneket, ezzel megakadályozva rengeteg elváltozást, illetve lassítva magát az öregedést.

A hidrogén ma különösen fontos a regenerációban és a prevencióban is. A plusz hidrogén ráadásul segíti az emberi test energiatermelését is.

Ugyanakkor félreértés ne essék: a hidrogén képes ugyan a további károk megakadályozásában, de a szervezet eddig elszenvedett károsodásait egymaga orvosolni nem képes.

Bár a hidrogént rendkívül hasznosnak találom, és rengeteget könnyíthet a ma emberének életén, önmagában nem csodaszer.

A magam részéről azt gondolom, a fentieket figyelembe véve ma minden ember asztalán kellene lennie valamilyen hidrogénes készítménynek, mert jelen életkörülményeinket elnézve, nemigen ismerek olyan személyt, akinek – ha időlegesen is, de – ne lenne szüksége a szervezet mérgeinek semlegesítésére. Mellékesen jegyzem meg, hogy immár köztudottnak tekinthető, hogy nem egy sportoló kiemelkedő teljesítménye mögött is a hidrogéntechnológia áll.

Életmód szemináriumaink során a résztvevőket a program teljes ideje alatt folyamatosan szabad hidrogénben dúsított vízzel látjuk el, mellyel elősegítjük a szervezet tisztulását, és javítjuk a koncentrációs képességet, így az általunk átadott információ is könnyebben követhető.

Bővebb tájékoztatást kaphat a hoterapia.hu oldalon.

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

 

 

További bejegyzések

Életmód

A koleszterincsökkentő gyógyszerek

A koleszterincsökkentők károsabbak, mint amennyi hasznuk van A következő cikk egy nagyon érzékeny témát boncolgat (nem feltétlenül csak a koleszterin csökkentők kapcsán). Ma már nem

Tovább »
Egészség

Az alvás és az alvási fázisok

Az alvás életünk létfontosságú és nélkülözhetetlen része. Szükséges a test regenerálódásához, a napközben tanult új ismeretek rendszerezéséhez, feldolgozásához. Az ébrenlét alatti érzelmi hatások is részben

Tovább »
Táplálkozás

Energia csökkentett italok és ételek

Számtalan helyen bizonyították már, hogy az energia csökkentett italok és ételek nem hogy nem csökkentik a kalóriafelvételt, hanem inkább fokozzák. Legutóbb az Index referált amerikai

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!