Barion Pixel A legfontosabb civilizációs betegségek - infografika — Integratív-Medicina

A legfontosabb civilizációs betegségek – infografika

A civilizációs vagy életmód betegségek annak a következményei, hogy máshogyan mozgunk, táplálkozunk, tevékenykedünk és pihenünk, mint ami a szervezetünknek megfelelő volna. Infografikánkban bemutatjuk az egészségi rendellenességekhez vezető okokat, és a legfontosabb civilizációs betegségeket is.

Ahhoz, hogy az ember jó testi és lelki egészségnek örvendhessen, sok tényezőnek kell a “megfelelő” tartományba esnie. Ha valamelyik tényező nagyon eltávolodik az optimálistól, az a szervezet megbetegedését okozhatja. Érdemes belegondolni, hogy hiába edz valaki sokat és tartja be a táplálkozási szabályokat, ha túl sokat stresszel. Hiába tart fenn valaki tökéletes közösségi kapcsolatokat, kerüli a stresszt és a szorongást, ha dohányzik, túlzásba viszi az alkoholfogyasztást vagy nem figyel a testsúlyára.

Asztrológia konferencia 05.29

A civilizációs ártalmak még akkor sem kerülhetők el teljesen, ha tudatában vagyunk a veszélyeknek. Egyre többen dolgozunk ülve, nagyon sok embert ér komoly stressz a munkahelyén, a könnyen beszerezhető ételeink egy része nem egészséges, a feszültségüket rengetegen nikotinnal, alkohollal vagy más drogokkal oldják, ami gyakran családi vagy közösségi konfliktusok forrásává válhat. Ezek a tényezők vezetnek oda, hogy a krónikus betegségek (amelyek javarésze összefüggésbe hozható az életmóddal) sok ember életét keserítik meg, vagy vezetnek korai halálhoz.

A civilizációs betegségek közé általában azokat sorolják, amelyek súlyos megbetegedéshez – például a szív- és érrendszer, az idegrendszer, az anyagcsere vagy a sejtreprodukció működési rendellenességeihez – vezethetnek. Vannak olyan civilizációs betegségek, amelyekről könnyebben beszélünk (például a keringési problémákról vagy az allergiáról), más esetekben viszont szemérmesen hallgatunk az állapotunkról.

Az utóbbiak közül a legtipikusabb, de egyben a legtöbb ember érintő gond az aranyér . Az ötven felettiek között egyes becslések szerint minden második embernél, de van olyan vélemény is, hogy szinte mindenkinél hetente legalább egyszer megjelenik az aranyeres panasz, a 30 év felettiek körében pedig az emberek 30-40 százaléka ismeri saját tapasztalatából a betegség tüneteit. Azaz igazi népbetegség az aranyér, amely életmódváltás és kezelés nélkül egyre súlyosabbá válhat.

Forrás: Meixner Zoltán, Házipatika

Képek: Canva

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Asztrológia konferencia 05.29

További bejegyzések

Életmód

A sikeres anyukák 10 titka

Rengeteg sikeres anyuka él körülöttük. A közösségi média tele van tökéletesebbnél tökéletesebb képekkel harmonikus családi pillanatokról. Míg mi úgy érezhetjük, időnként elveszünk a mindennapi teendők

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!