fbpx

5 élelmiszer, amitől csökken az intelligenciaszint

Talán nem köztudott, de akad néhány olyan élelmiszer, amelyek károsítják az agyi funkciókat. Íme, néhány példa, amely csökkenti az intelligenciaszintet.

1. Amiről néhányan tudják ezt, az az alkohol. Nem csak a májat roncsolja, de „butít” is. A folyamatos italozás mentális zavarokat idézhet elő.

2. Az édességek, a cukor és cukros ételek is felelősek az IQ szint csökkenésért. Hosszan tartó fogyasztása neurológiai problémákhoz vezethet, illetve a memóriára is rossz hatással van.

3. A gyorskaják mindennapos fogyasztása sem ajánlott, egészségügyileg sem, nem beszélve arról, hogy az agyra is negatívan hatnak az összetételei. Az ilyen ételek eleinte növelik a boldogságérzetet, ám miután ehhez hozzászokik a szervezet a hormon szintje csökkenni kezd. Tehát semmiképpen nem ajánlott a műennivalók folyamatos szervezetbe vitele.

4. A mirelit termékek gyakran kerülnek a háztartásokba, hiszen a félkész ételek hamar elkészíthetőek. Ennek viszont van hátránya is, mégpedig az, hogy rengeteg festéket, adalékanyagot és tartósítószert tartalmaz, amelyek befolyásolják a viselkedést és a kognitív funkciókat, valamint rombolják az agyban található idegsejteket, tartós fogyasztásuk pedig mentális betegségekhez vezethet.

5. Sokan alkalmazzák diétához, fogyókúrához a mesterséges édesítőszereket, ezek azonban könnyen agykárosodást és kognitív zavarokat okozhatnak.

forrás: egeszsegter.hu

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

További bejegyzések

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!