Talán nem köztudott, de akad néhány olyan élelmiszer, amelyek károsítják az agyi funkciókat. Íme, néhány példa, amely csökkenti az intelligenciaszintet.
1. Amiről néhányan tudják ezt, az az alkohol. Nem csak a májat roncsolja, de „butít” is. A folyamatos italozás mentális zavarokat idézhet elő.
2. Az édességek, a cukor és cukros ételek is felelősek az IQ szint csökkenésért. Hosszan tartó fogyasztása neurológiai problémákhoz vezethet, illetve a memóriára is rossz hatással van.

3. A gyorskaják mindennapos fogyasztása sem ajánlott, egészségügyileg sem, nem beszélve arról, hogy az agyra is negatívan hatnak az összetételei. Az ilyen ételek eleinte növelik a boldogságérzetet, ám miután ehhez hozzászokik a szervezet a hormon szintje csökkenni kezd. Tehát semmiképpen nem ajánlott a műennivalók folyamatos szervezetbe vitele.
4. A mirelit termékek gyakran kerülnek a háztartásokba, hiszen a félkész ételek hamar elkészíthetőek. Ennek viszont van hátránya is, mégpedig az, hogy rengeteg festéket, adalékanyagot és tartósítószert tartalmaz, amelyek befolyásolják a viselkedést és a kognitív funkciókat, valamint rombolják az agyban található idegsejteket, tartós fogyasztásuk pedig mentális betegségekhez vezethet.
5. Sokan alkalmazzák diétához, fogyókúrához a mesterséges édesítőszereket, ezek azonban könnyen agykárosodást és kognitív zavarokat okozhatnak.
forrás: egeszsegter.hu
Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!
Elfogadsz egy kihívást?
A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?
Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!
2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!