fbpx

A sikeres anyukák 10 titka

Rengeteg sikeres anyuka él körülöttük. A közösségi média tele van tökéletesebbnél tökéletesebb képekkel harmonikus családi pillanatokról. Míg mi úgy érezhetjük, időnként elveszünk a mindennapi teendők tengerében, mások látszólag sikert sikerre halmoznak. Januárban ezen felbuzdulva az újévi fogadalmaink közé vesszük, hogy majd idén mi is legalább ilyen sikeresek leszünk. De vajon mit jelent pontosan a siker?

Persze a közösségi média posztok mögött a hírességek, influencerek, barátok mindennapjai a látszat ellenére egészen másképp telhetnek. Nem szabad azt gondolnunk, hogy mások tökéletesen élnek, és nem szembesülnek ugyanazokkal a problémákkal és hibákkal, mint mi. A siker definíciója nem egységes a társadalmunkban sem. Mindenkinek saját magának kell megértenie, hogy ő mit tart sikernek a saját életére nézve, és nem mások valós vagy vélt eredményeire alapoznia a saját önértékelését. Hiszen mindenki más szituációban, élethelyzetben van, élete más időszakát éli és a környezete is különböző. Vannak persze nagyon hasznos és fontos alapok, melyeknek figyelembevételével biztosak lehetünk, hogy szülőként megalapozzuk a sikert, bármit is jelentsen az számunkra pontosan.

  1. Együtt töltött idő

A gyermekünkkel, családunkkal töltött minőségi idő, a közös játék, mese elvitathatatlan élményt jelent nem csak a gyermeknek, hanem a szülőknek, nagyszülőknek is. Ez később befolyásolja a gyermek egész életét, értékrendjét, illetve a mi életminőségünket is. Azonban érdemes egyedül töltött időt is szervezni magunknak egy egészen más típusú kikapcsolódásért.

  1. Kommunikáció

Kommunikáció terén valószínűleg mindannyiunknak van fejleszteni valónk. Érdemes tudatosan figyelni arra, hogy megtanítsuk a gyermekünknek, hogy mi módon tudja kifejezni a gondolatait és érzelmeit, megélni a bánatát és örömét. A kommunikációnk befolyásolja az életminőségünket, kapcsolatainkat, így érdemes mindig fejleszteni.

  1. Konfliktuskezelés

Mutassunk példát a konfliktuskezelésben, törekedjünk, hogy asszertívan oldjuk meg a problémákat a felnőttekkel és gyerekekkel is. Mondjuk ki világosan a céljainkat, legyünk empatikusak és keressük a kompromisszumokat. Természetesen emberek vagyunk, sokszor hibázunk. Ám ezek rendkívül jó lehetőségek a bocsánatkérés fontosságának erősítésére, példamutatásra.

  1. Mozgás

Ugyanígy az egészséges élet fókusza is egy olyan alap, melyre ha most törekszünk, gyermekünknek olyan irányt mutathatunk, melyet később egyedül, vagy majd a családjával is követhet. A mozgás a 21. században is az egyik legkülönlegesebb tudományosan bizonyított csodaszer az egészségünkért. Rengeteg pozitív hatása miatt fontos, hogy segítsünk gyermekünknek, sőt, magunknak is olyan sportot találni, amit élvezni tudunk. Nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is erősödhetünk általa!

  1. Egészséges étkezés

Egészségesnek reklámozott ételek ezrei között nem egyszerű eligazodni, szóval mutassuk meg, hogy a termék címkéjén az összetevők mennyiségileg csökkenő sorrendben vannak feltüntetve, és beszéljünk róla, hogy melyik összetevők igazán egészségesek. Nem elvárható, hogy mi minden felmerülő kérdésre tudjuk a választ, merjünk szakembertől kérdezni, illetve megbízható weblapokon tájékozódjunk.

  1. Omega-3

Egészséges ételek választásával hosszú távon a szervezetünk egészségéért is rengeteget teszünk. A friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása mindig jó döntés, ám nem minden, a szervezet számára lényeges anyaghoz juthatunk hozzá ezekkel sem. Ezért étrendkiegészítésként együnk jó minőségű halolajat, és D-vitamint. Ezen anyagok hiánya ugyanis az életünk sok területén jelentkezhet.

  1. Egészségtudatosság

Rendszeresen törődjünk az egészségünkkel, tanítsuk meg, hogy a megelőzés az igazán fontos. Nem csak akkor érdemes orvost felkeresni, amikor nagy baj van, hiszen ezen szakemberek tudnak abban segíteni, hogy egészségesek maradhassunk. Például ma már nagyon egyszerűen használható, gyors és fájdalommentes módszerekkel akár otthonról is nyomon követhetjük szív- és érrendszerünk egészségét, szakember bevonásával.

  1. Mentális egészség

Ne felejtsünk el a mentális egészségről is őszintén beszélni, ezzel foglalkozni. Fontos tudatosítanunk, hogy milyen a mentális egészségünk aktuálisan, hiszen ez befolyásolja a gondolatainkat, érzéseinket és a cselekvésünket is. Tanuljuk meg, hogyan segíthetünk magunknak és gyermekünknek, ha problémát észlelünk. Kérjünk segítséget, ha nem tudunk megbirkózni az adott helyzettel.

  1. Támogató közeg

Alakítsunk ki egy olyan közeget, keressük olyan emberek barátságát, akik támogatnak minket a nehéz időszakokban is, akik fejlődésre sarkallnak minket. A sikerhez vezető úton sokszor ütközünk akadályokba, rengeteget kell gyakorolnunk és a bukások után újra talpra állnunk. Eközben a magunkba vetett hitünket nem szabad elvesztenünk, és ehhez sokszor mások támogatása is kell. Legyünk ilyen közeg másoknak, a gyermekünknek is!

  1. Nem!

A sikeres emberek könnyebben mondanak nemet. Nem lehet úgy produktívnak lenni, ha túl sokat vállalunk. A stressz szintünket is feleslegesen tartja magasan, és saját magunkra sem jut elég idő, ha mindig mások kéréseinek teszünk eleget. Szerencsére elég gyakorlással ez a képesség is elsajátítható!

Összességében ne a közösségi médiából várjuk a sikert, saját tükröt állítsunk és gondoljuk végig, hogy a saját életünkben, a gyermekünk életében mit jelent pontosan a siker. Ha ezután elérhető, pontosan megfogalmazott, mérhető célokat választunk, sok befektetett munkával és természetesen időnként nehézségek árán, de persze rengeteg örömöt és boldogságot is megtapasztalva, elérhetjük a céljainkat. Igazán sikeresek lehetünk.

Több ezer hallgatónk döntött már, úgy hogy elfogadja a segítséget, a tudást. Több, mint 2000 értékelés érkezett a kurzusokra. Csatlakozz az Integratív Medicina Egészségklubhoz!

Elfogadsz egy kihívást?

A LÉLEK ÚTJÁN A TESTBEN A LÉLEKBEN ÉS A SZELLEMBEN – Képes vagy egy hetet a saját tudatosságod fejlődére szánni?

Tegyél egy próbát, ha IGEN a válasz!

2023 Március 10-13 között szeretettel várunk!

Forrás

További bejegyzések

Egészség

Az ízületi gyulladás így kezelhető

Nem a szteroid az egyetlen megoldás: az ízületi gyulladás kezelésére többféle készítményt és módszert alkalmaznak. Az ízületi gyulladás a komoly fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal jelentősen befolyásolja

Tovább »

További előadások

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!