fbpx

Szántai Zsolt, Dr. Rusvai Beát – Az emésztőrendszer egészségéről holisztikus szemlélettel

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Ingyenes

Nem vagy még Egészség Klubtag? Szeretnéd megnézni az előadást? Fizess elő több mint 180 előadásra az egészségedért, havonta csak egy ebéd áráért!

Oszd meg ismerőseiddel, hogy ezt az előadást fogod végignézni!

Facebook
Az emésztőrendszer a tápcsatornánk része, amely biztosítja, hogy a külvilágból orálisan, azaz a szánkon bejutó tápanyagok, alkotóelemeire bontódjanak, hogy azok hasznos tartalma felszívódjon és így bekerüljön a véráramba, valamint a nyirokkeringésbe. Így a céltápanyagok eljutnak a sejtekhez, hogy ott részt vegyenek azok felépítésében, illetve energianyerő folyamataiban.
Ezért nagyon fontos, hogy mind az emésztés, mind a felszívódás, mind a szállítás, mind pedig a sejt szintű hasznosulás, valamint a kiválasztás megfelelő legyen.
Ebből láthatjuk, ha már az emésztés és felszívódás folyamata valami oknál fogva sérül, akkor a sejtek tápanyag ellátottsága csökkenni fog. Ha ez csökken, akkor a sejtek és az abból felépülő szervek működése is hanyatlani kezd, ez pedig az egész szervezetre káros hatással van.
Kiemelten fontos ezért, hogy ez a folyamat optimálisan menjen végbe. Ezt számos dolog nehezítheti és ha táplálkozásunk, valamint életmódunk nem megfelelő, akkor különböző kórképek jelenhetnek meg, mint pl. gyenge gyomorműködés, reflux, túlzottan áteresztő bél, malabszorbció, ételintoleranciák és allergiák, béldiszbiózis, bélgyulladás, IBS, Chron betegség, Collitis Ulcerosa, Diverticulosis, degeneratív elváltozások.
Mindezek a betegségek és azok járulékos szövődményei megelőzhetőek, illetve ha már kialakultak, természetes terápiákkal nagy nagy eredményességgel gyógyíthatóak. 

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!