fbpx

Szántai Zsolt, Dr. Rusvai Beáta – A női egészségről holisztikus szemlélettel

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Ingyenes

Nem vagy még Egészség Klubtag? Szeretnéd megnézni az előadást? Fizess elő több mint 180 előadásra az egészségedért, havonta csak egy ebéd áráért!

Oszd meg ismerőseiddel, hogy ezt az előadást fogod végignézni!

Facebook
“Bizonyos, hogy kezdettől fogva és minden emberben megvolt és megvan az a bizonyos nyugtalanító valami: a nő a világba maradéktalanul illik vagy nem illik, belőle kiáll vagy nem áll ki, sokszor zavar, mindig izgat, mintha lényével valamit elrejtene, mulasztást, végzetes veszélyt, s mintha ezt nem tudná jól elrejteni, mert irracionális lénye a veszélyt csak fokozza, és azzal, hogy elrejti, csak csábítóbbá teszi, s ő maga a világ egészébe nem tartozik. A nő eredete tökéletesen más, mint a férfié.
A zavart csak fokozza, hogy soha senki még a nő pszichológiáját nem értette. Ami kísérlet ebben az irányban történt, az még a szánalmasnál is kevesebb. A legtöbben megállnak annál, hogy Évából indulnak ki, az asszony-feleségből, vagy Lilithből, a bűbájosból, vagy Sophiából, az isteni szűzből, sőt az állati nőstényből. Nem veszik észre, hogy a nő lélektanának valamennyi alakot figyelembe kell vennie, s ezeken kívül még egy egész sereg mást: így a szirént, az anyát, Pallas Athénét és még igen sokat. A női pszichológia alapjának azonban sohasem szabad humánusnak és emberinek lennie. Mert ha valamire, a nő eredetére vonatkozó misztikus elméletek és mítoszok, arra megtanítanak, hogy a nőt megérteni ugyanarról az alapról, amelyről a férfit, nem szabad és nem lehet.” (Hamvas Béla)
?Március 11-én, csütörtökön a következő 1 órás szakmai beszélgetés témája a női egészség, annak különböző aspektusai holisztikus szemlélettel megközelítve.
Egy nagyon mély és szerteágazó téma ez. Kihívás minden tényezőt érinteni, de megkíséreljük.
Sajnos egyre több helyről halljuk, hogy különböző női nemi szerveket érintő egészségügyi kihívással küzdenek.
Sokaknál jelentkezik inzulinrezisztencia, mióma, ciszták, egyre többször üti fel a fejét endometriózis, az ösztrogéndominanciáról nem is beszélve.
Azt már Te is pontosan tudod, de legalábbis olvashattad már nálunk is, hogy minden fizikai problémának, kihívásnak megvan a lelki oka, “gyökere” is.
A mai rohanó világban, ahol a médiának óriási szerepe és a felelőssége (lenne) az életünkben, a Nőknek sokkal több szerepben kell nap, mint nap teljesítenie, mint valaha, illetve sokkal több impulzus éri őket, hogyan is kéne kinézniük, mit hogyan kéne csinálniuk.
Egyre kevesebb idejük jut a valódi női minőségeket megélni, megtapasztalni. Egyre távolabb kerülnek az ősi női szerepektől, miközben folyamatosan trükköket, praktikákat keresnek, hogy ők legyenek a tökéletes, álom nők.
Persze, régen is dolgoztak, felmenőink is keményen teljesítettek a háztartásban, földeken akár, nevelték a gyermekeket stb.
Óriási teherbírással rendelkeztek.
De valahogy mégsem volt ennyire “elférfiasodva” az élet. Nem szólt minden az üzletről.
A nők akkor még ösztönösen ismerték a teremtő erejüket. Ismerték és tudták is használni azt.
Még képesek voltak megélni a lágyságukat, finomságukat, mélységeiket.
A Férfi hagyta a nőt Nőnek lenni. Vagyis általában a Férfi volt a családfenntartó valóban, a Nő ezt tisztelte, de a Férfi is őt ugyanúgy, tisztelte és becsben tartotta.
És itt most a régmúltról beszélünk és nem is akarok általánosítani.
Minden kornak megvolt a maga nehézsége is természetesen.
Régen kevesebb információ és tudásanyag birtokában voltak, viszont jobban tudtak még a természettel kapcsolódni és tisztelni a saját természetes ciklusukat is.
A jelenkor Nője hatalmas megfelelési kényszerrel küzd. Hozza magával a generációs szinten magára vállalt terheket, mintákat is, illetve meg akar felelni a rá ömlő elvárásoknak magazinok, filmek, sorozatok kapcsán, 110%-ot nyújtva néha.
Egyik nagy probléma már az öltözködésnél, divatnál kezdődik.
Míg a férfi divat egyre kevésbé férfias, addig a női ruhák közt egyre nagyobb a maszkulin energia. Mind színvilágban, mind formai megjelenésben.
Nem csoda, ha sokan elveszítik a kapcsolatukat a bennük élő ősnővel.
A külsőségek, a külcsín, a felszínesség került előtérbe a valódi értékekkel, a belbeccsel szemben.
A szépség és tökéletesség hajszolásával sok esetben többet ártunk a szervezetünknek, hiszen a bőrünkön keresztül minden felszívódik, bekerül a véráramba és ott szépen lassan “pusztítást” is végezhet 1-1 rosszul megválasztott kozmetikum, krém.
A felgyorsult világunkban, az internet megjelenésével, fejlődésével a határok ledőltek, ugyanakkor talán sosem volt ennyi magányos ember és nemcsak azokra gondolok, akik ténylegesen egyedülállóak. Nem.. nagyon sokan társas magányban élnek, ami belülről emészti őket, csökkentve ezzel az energiaszintet és gyengítve az immunrendszert.
Az ösztrogéndominanciához is köze van a sok szervezetbe bejutott kemikáliának, ahogy természetesen a helytelen táplálkozásnak vagy az önpusztító gondolatoknak is.
A cisztákat el nem sírt könnyeknek is szokták nevezni, az endometriózisnál, méhvel kapcsolatos kihívásoknál érdemes megvizsgálni az édesanyával és egyáltalán az anyasággal kapcsolatos paradigmáinkat is.
Aztán egy másik oldalról ott van még a szégyen a testünk fölött, az összehasonlítgatás, a szexuális sérelmek, gátak, blokkok.
Egyre több szakemberhez lehet fordulni a témában, találni tanfolyamot is, de nagy átlagban még mindig tabunak számít a szex, a szexualitás sajnos, mely további frusztrációt szülhet a Nőben. Sokszor nincs is kivel megbeszélnie az élményeit, kérdéseit, az iskolai szexuális felvilágosítás évekkel van lemaradva még mindig, a Nő pedig nem ismeri a saját testét, vágyait, lehetőségeit, egyáltalán a szexualitását.
Közben számtalan lehetőségünk van már “dolgozni” saját magunkon, megoldani generációs ellentéteket, letenni nem hozzánk tartozó terheket, feladatokat.
Sokszor már görcsösen akarjuk a változást, a megkönnyebbülést. Pedig lehet elég lenne csak megállni, venni egy mély levegőt, aztán hosszan kifújni és hozni egy döntést, hogy elég volt, én mást választok.
?A cél nem a túlzott feminizmus és nem is a túlvállalás a férfias szerepekkel. Nem is az alá-fölérendeltség, hiszen a cél nem egymás legyőzése.
Csak megtanulni, megszeretni önmagunknak lenni, Nőnek lenni, megélni és felfedezni az egyediségünket, miközben a Férfi is férfi lehet és ebből a szövetségből egy harmonikus együttműködés alakulhat, melyből megszülethetnek a csodák.
Mindezt egészséges testben megtapasztalva, megélve, mert jelenleg a sok kapkodásban, információ, impulzus, tökéletesség hajhászás közben épp, hogy csak elfelejtünk emlékezni arra, kik is vagyunk valójában.
ℹ️?A téma szinte végtelen és kimeríthetetlen, de e hét csütörtökön Dr. Rusvai Beáta és Szántai Zsolt este 19h-tól erről fog beszélgetni egy órában itt, a BodyWakes Facebook oldalán, mindezt holisztikus szemlélettel.
“…Elképzelek egy nőt, aki felismeri, hogy a múlt hatással van a jelenre. Egy nőt, aki átlépett a múltján. Aki a jelenben gyógyult meg.
Elképzelek egy nőt, aki szerelemmel viseltetik a saját teste iránt. Egy nőt, aki hiszi, hogy a saját teste éppen úgy a megfelelő, ahogy van.
Aki tökéletes forrásként ünnepli testének ritmusait, ciklusait.”….”
“Elképzelek egy nőt, aki saját életének az írója. Egy nőt, aki bízik a saját megérzéseiben, amelyek megmutatják, hogy mi a jó az ő számára. Aki elutasítja, hogy életformáját megváltoztassa azért, hogy az mások elvárásaival találkozzon.”…”
“Elképzelek egy nőt, aki vállalja az egyenlőséget a párkapcsolataiban. Egy nőt, aki nem hiszi tovább, hogy alacsonyabb rendű egy férfinál és szüksége van arra, hogy megmentsék.
Aki elfoglalja az őt megillető helyet az emberek közösségében.”..”
“Elképzelek egy nőt, aki a tudásban és önmaga szeretetében kiteljesedett. Egy nőt, aki hűséget fogadott saját életének és képességeinek.
Aki minden mást figyelmen kívül hagyva hű marad önmagához.
Képzeld el, hogy Te vagy ez a nő!” ❤️
(idézet Patricia Lynntől)
Ajánljuk a csütörtöki élő beszélgetést minden Nőnek és Férfinak egyaránt!
Legyen csodás napod Nőként és Férfiként is!?

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!