fbpx

Menopauza könnyedén

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Ingyenes

Nem vagy még Egészség Klubtag? Szeretnéd megnézni az előadást? Fizess elő több mint 180 előadásra az egészségedért, havonta csak egy ebéd áráért!

Oszd meg ismerőseiddel, hogy ezt az előadást fogod végignézni!

Facebook

Minden nő életében előbb-utóbb beköszönt a változókor, és ez hozhat pár nem várt – fizikális és lelki – tünetet. Ha most még fiatal nőként azt mondod, ó az még soká lesz, akkor tudd, hogy a mostani életmódod meghatározza, hogy mikor és hogyan, milyen intenzitással fog nálad bekövetkezni. Ezért érdemes tudatos életmódot folytatni.

Bár ez nem betegség, hanem egy teljesen természetes folyamat, akár komoly kihívást is jelenthet. A menopauza azért alakul ki, mert elfogynak a petesejtek. Ebben az időszakban emiatt rendszertelenné válik a vérzés, és emiatt borul fel a hormonháztartás: a ciklusos működés leáll.

A tünetek egészen szerteágazók lehetnek:
• hőhullám,
• éjszakai izzadás
• hangulatingadozás
• alvászavar
• csökkenő nemi vágy
• gyakori vizelési inger
• csontritkulás
• szívbetegségek kialakulásának kockázata
• stb.
Ezek a tünetek hatnak a közérzetünkre is, ezért fontos vele foglalkozni, hiszen vannak olyan gyógynövények, gyógyszerek, és szelíd megoldások, amelyekkel ellensúlyozni lehet ezeket a kellemetlenségeket. Emellett pedig fontos, hogy milyen életmódot folytatunk, mert az is nagyban meghatározza, hogy miként éljük meg a klimaxot.

Emellett pedig meghatározó, hogy nőként miként gondolkodunk erről az időszakról: előre félünk tőle, és nyűgként, kellemetlenségként tekintünk rá, vagy egy teljesen természetes folyamatként értékeljük, amelynek ugyan vannak kellemetlenségei, de pozitív hozadékai is. Nem kell, hogy a változókort csupán ezek a problémák határozzák meg, vagy hogy ebben az időszakban kevésbé nőiesnek érezzük magunkat.

Azonban fontos, hogy tegyünk önmagunkért, és keressünk működő megoldásokat, de érdemes már a tünetek előtt elkezdeni odafigyelni a az életmódra, a táplálkozásra, a mozgás napjainkba való beiktatására, a minőségi pihenésre, vitaminok szedésére.
Sok nő ezt az időszakot nyomasztónak és kényelmetlennek éli meg a hormonális változásokkal járó panaszok miatt. Ugyanakkor nem kell belenyugodni és elviselni a fájdalmas vagy kellemetlen tüneteket. A hormonális kezelés mellett vannak nagyon biztató, természetes módszerek is. Érintettként érdemes orvoshoz fordulni már csak amiatt is, hogy megismerhessük a legújabb kezelési lehetőségeket.

Ha teszünk önmagunkért, figyelünk a táplálkozásunkra, a mozgásra, a pihenésre, akkor sokkal könnyedebben élhetjük meg ezt az időszakot. Mind testileg, mind pedig lelkileg.
Erről a témáról beszélgetünk a soron következő webináriumon, és praktikus tanácsokkal szolgálunk arra vonatkozóan, hogy miként tudjuk könnyedebben megélni ezt az időszakot.

Előadás tartalom

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!