Barion Pixel Megelőzhetők-e a szív és érrendszeri betegségek? — Integratív-Medicina

Megelőzhetők-e a szív és érrendszeri betegségek?

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Ingyenes

Nem vagy még Egészség Klubtag? Szeretnéd megnézni az előadást? Fizess elő több mint 180 előadásra az egészségedért, havonta csak egy ebéd áráért!

Oszd meg ismerőseiddel, hogy ezt az előadást fogod végignézni!

Facebook

Az elmúlt évtizedekben a szív- és érrendszeri betegségek világszerte a vezető halálokok közé emelkedtek!
Magyarországon is hasonló a helyzet, és bár sokan a genetikai hajlamot okolják, valójában sokat teszünk azért, hogy a betegségek kialakuljanak bennünk.

Az életmódunk, beleértve a helytelen táplálkozást, a stresszt, a rohanó életvitelt és az alváshiányt, mind hozzájárulhatnak az érrendszeri betegségek kialakulásához. Az egészségtelen étrend magas koleszterinszintet és magas vérnyomást okozhat, amelyek károsíthatják az artériákat és elősegíthetik az érelmeszesedést. A stressz és a rohanó életvitel szintén negatívan befolyásolja az érrendszer egészségét, és növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Az alváshiány is összefüggésbe hozható az érrendszeri betegségekkel, mivel növelheti a vérnyomást.

Az érrendszeri betegségeknek sokféle formája lehet, beleértve az érelmeszesedést, a gyűjtőerek és a verőerek elzáródását, valamint a visszérbetegséget. Bár a kezelési lehetőségek nagyon változatosak lehetnek, a megelőzésnek még fontosabb szerepe van.
Sajnos az emberek gyakran nem veszik komolyan a szív- és érrendszeri betegségeket, mert nem érzékelik a tüneteket, vagy úgy gondolják, hogy az idősebb korosztályra korlátozódnak. Ez azonban messze nem igaz. Ezek a betegségek bárkit érinthetnek, és a megelőzés az egyik legfontosabb módja a kockázat csökkentésének.

Az orvosszakértő: dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos és természetgyógyász orvos

Amiről szó lesz:
• Milyen okok állnak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása mögött
• Milyen tünetekből vesszük észre, hogy gond van?
• Érelmeszesedés, gyűjtőerek elzáródás, verőerek elzáródása, visszérbetegség,
• Visszafordíthatók-e az erek betegségei?
• Prevenció, de hogyan?

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!