Az inzulinrezisztencia korunk egyik nagyon gyakori problémája. Nem betegség, de annak az előszobája lehet.
Nagyon sok embert érint, de ennek nem minden esetben vagyunk tudatában, mert nehéz a tüneteket beazonosítani, és gyakran nem is derül ki időben. Inkább más betegségek, rendellenességek tünetei miatt kezdenek gyanakodni az orvosok., pl. meddőség, POS esetén.
A kialakulásának több oka van, a legklasszikusabb az, amikor a magas szénhidrátbevitel, és a gyorsan felszívódó szénhidrátok miatt alakul ki. A helytelen táplálkozás felelős a kialakulásáért, de hozzájárul még a mozgásszegény életmód, a stressz, vagy a vegyi anyagok bevitele is.
Leginkább a megelőzésre kell odafigyelnünk, amiben az étkezésnek és az életmódnak komoly szerepe van. Akár a fiatalok is érintettek lehetnek.
A webináriumon, arról beszélgetünk, hogy a már kialakult IR esetén hogyan táplálkozzunk, a diétában milyen alapelveket kövessünk.
A webinárium címe: Hogyan táplálkozzunk inzulinrezisztencia esetén?
Időpontja: 2022. december 12. 19.00 óra
A szakértőnk dr. Takács hajnalka dietetikus lesz.
Házigazda: Rákóczi Zsuzsa életvezetési tanácsadó
A webinárium a következő kérdéseket járja körül:
– mi az inzulinrezisztencia, hogyan alakulhat ki?
– vannak-e beazonosítható tünetei?
– kiket érint leginkább?
– mire kell odafigyelni az IR diéta esetén?
– tévhitek és csapdák a diétával kapcsolatban
– mire figyeljünk a folyadékbevitel kapcsán?
– mi a helyzet a szénhidrátokkal?