Barion Pixel A jód szerepe a női egészségben — Integratív-Medicina

A jód szerepe a női egészségben

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Ingyenes

Nem vagy még Egészség Klubtag? Szeretnéd megnézni az előadást? Fizess elő több mint 180 előadásra az egészségedért, havonta csak egy ebéd áráért!

Oszd meg ismerőseiddel, hogy ezt az előadást fogod végignézni!

Facebook

Számos tévhit él a jóddal kapcsolatban, de a legelterjedtebb az, hogy ez a nyomelem csupán a pajzsmirigy számára szükséges, és neki is csak kis mennyiségben, mert különben blokkolni fogja a hormontermelést. Mindeközben nagyon fontos szerepe van a női egészségben, a női szervek zavartalan működésében is. A vele kapcsolatos ellentmondások miatt még mindig nem kap akkora jelentőséget az egészség fenntartása kapcsán, mint azt méltán megérdemelné, annak ellenére, hogy már a több ezer évvel ezelőtti Egyiptomból származó orvosi papírok is értekeznek a jelentőségéről.

A jód hiánya kellemetlen és akár fájdalmas tüneteket is okozhat: rosszul működő pajzsmirigy, energiahiány, ólmos fáradtság, elhízás, száraz bőr, hajhullás, gyakori betegeskedés, mellcsomók, mellérzékenység, emlőrák, petefészekciszták, női ciklus problémái,termékenységi zavarok, korai klimax stb. Helyesen végzett jódpótlással ezek a
rendellenességek jelentős részben megelőzhetők, illetve ha már kialakultak, komoly javulást képesek mutatni.
A női szervezetben a petefészkekben koncentrálódik a második legnagyobb mennyiségben a jód, ami jól mutatja, mennyire igényelnék ezt a nyomelemet, mégse esik erről szó.
Magyarország négyötödén ráadásul az ivóvizek jódtartalma elégtelen, a tengeri algák napi szintű fogyasztása pedig nem része gasztrokultúránknak, így a lakosság jódellátottsága rendkívül hiányos. A felelősségteljes és hatékony jódpótlás ezért alapvetően mindenki számára fontos lenne, de a nők esetében fentiek miatt kiemelten az.
Ennek szükséges előfeltétele a tájékozottság, amihez a Női egészség hónap keretében egy nagyon hasznos webináriumi témát hozunk, melynek címe:

A jód szerepe a női egészségben
Időpontja: 2023. február 6. 19:00
A vendégelőadó Árvay Bálint jódszakértő, a Jódpótlás tudományos alapokon nevű FB
csoport vezetője lesz.

Amiről a webináriumon beszélgetni fogunk:
– miért nélkülözhetetlen a jód az egészséghez?
– főbb tévhitek a jóddal kapcsolatban
– milyen szerepe van az immunrendszer működésében?
– a jódhiány tünetei szervezetünkben
– a jód kitüntetett szerepei a női egészségben
– kiemelten jódigényes időszakok egy nő életében
– melyek az ellenjavallatok?
– jódprotokoll: hogyan pótoljuk, mennyit, mivel, vizsgálatok stb.

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!

Itt tudsz csatlakozni az ingyenes előadásokhoz!