Krónikus gyulladás - a korai öregedés és halál fő oka
A lángok eloltása
Az étrend-kiegészítők fontossága
Omega-3 zsírsavak
Élelmiszerek és főzési technikák
Élelmiszerharc, gyógyszerháború, avagy mit hoz a jövő?
Mivel az orvosi egyetemen ezt tanulták, a XXI. század orvosai még mindig semmibe veszik az étrendnek a szerepét, és csak a gyógyszerekben hisznek annak ellenére, hogy egyre több (hetente több száz) cikk jelenik meg a szakirodalomban a táplálkozás és a táplálék, valamint az egészség kapcsolatáról.
A szerzőről
Prof. Dr. Paul Clayton Phd klinikai farmakológus, az oxfordi Institute of Food, Brain & Behaviour (Étel-, Agy- és Viselkedéskutató Intézet) munkatársa. Már 45 éve kutatja elmélyülten a különböző ételféleségek és az egészség kapcsolatát.
Az új tudományos eredmények szerint a krónikus gyulladások fő oka a kialakulásukat elősegítő étrend és életvitel. Ez a könyv megmutatja, hogyan kerülheted el a betegségeket (és így az orvosokat is), és miként őrizheted meg jó egészséged a gyulladások tüzének kioltása révén.