Fermentálás a gyakorlatban
- online work shop
Tanulj fermentálni Kovács Hetti egészségmentorral



Miért vágj bele a fermentálásba?
A fermentálással tartósított zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék nem számít újdonságnak.
Azt viszont kevesen tudják, hogy milyen sokat tehetnek szervezetünkért.
A fermentált ételek nem tartalmaznak ecetet és semmilyen más adalékanyagot sem. A fermentálás folyamata ráadásul egyszerű lépésekből áll, amit bárki könnyen elsajátíthat, ésaz otthonában elvégezhet.
Fermentálni ráadásul szinte bármit lehetséges.
Az így elkészített zöldségek, gyümölcsök nem csupán egészségesek, de nagyon finomak is, így a család asztalán remek és ízletes fogások lehetnek köretként, és főételként egyaránt.
A fermentált ételek csodás vitaminforrások.
Nem vesztik el a bennük lévő nyersanyagokat. Ráadásul segítik az emésztést, nem terhelik meg a gyomrot. Emellett pedig elősegítik az ásványi anyagok felszívódását.
Miről szól a work shop?
- Ezen a work shopon Kovács Hetti egészségmentor mutatja be ennek az eljárásnak a lépéseit.
- Fermentálj otthon családodnak zöldséget, gyümölcsöt, mert egy izgalmas, ízekben gazdag és nagyon egészséges ételkülönlegességekkel színesíted étkezéseiteket.
- Valószínűleg mindened megvan otthon hozzá már most is (ha nem, akkor könnyen beszerezheted), amire szükséged lesz, így könnyedén bele is vághatsz.
- A work shopon megtanulhatod, hogyan készítsd elő az alapanyagokat, és magát az eljárást is.
- Olyan különleges recepteket is kapsz (káposzta, vegyes savanyúság, zöldséglé elkészítése), amellyel azon túl, hogy támogatod a magad és családod egészségét, biztosan kivívod elismerésüket is.
Jelentkezz a work shopra, hogy elsajátítsd a fermentálás eljárását, és hozzájuthass szuper
receptekhez is!
Szeretnéd Te is kipróbálni?
A work shop időpontja:
2022. november 11. 18.00-20.00
A workshop helyszíne
Online, Zoom programon keresztül
A work shopon az alábbi eszközökre, alapanyagokra lesz szükség:
- 2 db normál befőttesüveg
- 1 db közepes (2 literes) befőttesüveg
- 1 db nagy (5 literes) befőttesüveg
- 1 db keskeny átmérőjű üveg (mint amilyen a SIO smoothie üvege)
- Fontos, hogy új tetővel rendelkezzenek, a használt nem előnyös
- Vágódeszka, jól fogó kés, nagy műanyag tálak
- 1 nagyobb fej fejeskáposzta
- 1 kicsi lilakáposzta
- 2 szál répa
- 1 fej lilahagyma
- só (himalájai, parajdi vagy tengeri só. az a lényeg, hogy ne jódozott legyen)
- Ha nincs víztisztító akkor előtte való nap forraljunk fel kb. 6 liter vizet és hagyjuk kihűlni, ezzel fogunk dolgozni.
- Javasolt de nem feltétlen szükséges: bors, babérlevél, csipkebogyó, birsalma, gyermekláncfű, porcsin.
Ezekkel fogunk dolgozni.
A workshop előadója

Kovács Hetti
Egészégmentor
Természetgyógyász és életmód tanácsadóként tevékenykedem. Ehez szorosan kapcsolódik a helyes étkezés. Számomra fontos, hogy természetes legyen ezért kezdtem ebben az irányban elindulni. Szinte a tanulmányaim elkezdésével indult először a kenyérsütés és hamarosan követte a lakto fermentálás. Hiszem, hogy egészségünk megőrzése és helyreállítása nem megy természetes élelmek nélkül. Ezért igyekszem minél több embernek átadni ezt a tudást és biztatni őket, hogy bátran fogjanak bele.