fbpx

Előadó: Zsidek László

Zsidek László

Bemutatkozás

Évek óta járom az országot és a régiót, hogy felkutassam a jóízű magyar konyha gyökereit, jeles képviselőit. Fontos számomra, hogy ismerjük gyökereinket, hiszen sejtszinten emlékezünk ezekre az ízekre, ez ad identitást számunkra és ez az egyik kapocs, amely elszakíthatatlanul köt bennünket az anyaföldhöz, és egyben ez különböztet meg bennünket más nemzetek kultúrájától. Célom, hogy olyan ételeket állítsak össze, melyeket megkóstolva az embert meglepi a felismerés: ezt az ízt kerestem, erre emlékszem! Ugyanis hiszem, hogy ezek a felismerések adnak értelmet az életnek és az ételnek. Munkámban a test, lélek és szellem egysége az útmutató, hiszen azzá leszel, amit megeszel. Egész életem a főzésről, a gasztronómiáról szól. A főzés-mint mindennek az alapja- folytonosan része életemnek. Megszállottan keresem az ételekben rejlő új elkészítési módokat, fűszerezek minden alkalommal másként egy-egy ételt, s persze hasznosítom felfedezéseimet a szakmai irányításban. Személyiségem alapja, hogy örüljek annak, ha jót látok, azt kiemeljem, s megosszam másokkal. Egyfajta játékos élménybeszámoló. A tiszta forrásból származó hagyományos jó ételeket érdemes felkutatni, közkinccsé adni, továbbítani mindenki számára. Érdemes a hagyományokat kutatni s bemutatni, nehogy kihaljanak a magyar konyha gyöngyszemei, s úgy járjunk, mint néhány európai ország, ahol már nem is lehet hazai hagyományos ételeket találni.

Előadások

Zsidek László – Hogyan lesz az étel nem csak egészséges, hanem finom is?

Sikeres feliratkozás!

Köszönjük!